Injectables in het buitenland laten doen?

Afgelopen week vertelde Peter Velthuis, van de gelijknamige Velthuis Klinieken mij, dat juist omdat injectables in ons land zo duur zijn en in de ons omringende landen goedkoper, steeds vaker consumenten in het buitenland gaan shoppen. Er kleven gevaren aan, en wel deze….

Deze foto heeft niets met bovengenoemd bericht te maken, maar ik vind het erg goed omdat het gewoon een vreselijk mislukte inspuiting is, vanuit esthetisch oogpunt.

 

 

Ten eerste maar even uitleggen waarom de injectables in ons land duurder zijn, zoals bij voorbeeld Restylane. Het is namelijk ook een van mijn grote ergernissen. In Duitsland en Belgie is het goedkoper en dat heeft alles met de afzet te make. Producent Q-Med kan daar meer wegzetten dan bij ons.

Hij vertelde me ook dat vrouwen steeds vaker injectables in bijvoorbeeld Thailand laten zetten en hij waarschuwt hiervoor. Er is namelijk ook een hoop rommel in de omloop op het gebied van fillers. Maar het kan ook zijn dat een verpakking van de vorige klant nog niet leeg is en dat deze dan fijn op jouw wordt leeggespoten. En hoe zit het met de hygiene?

Zijn advies: vraag altijd om de originele verpakking te mogen zien en dat deze ook in jouw bijzijn wordt opengemaakt. Zo kun je controleren of het een 'vers' product is en checken of ook daadwerkelijk het product wordt ingespoten wat men je belooft. Check ook of er met een schone naald wordt gewerkt, in jouw bijzijn uit de verpakking wordt gehaald. Laat de arts altijd opschrijven wat hij heeft ingespoten. Om te voorkomen dat je jaren later vreemde huidreacties krijgt als je weer aan een filler toebent. Er zijn praktijkvoorbeelden bekend van mensen die melkzuur in lieten spuiten (dit kan je ook in Nederland gebeuren, trouwens) en jaren later weer een 'update' wilden en toen een hyaluronzuurmiddel kregen (bijv Restylane). Ze kregen daar irritaties van omdat de twee middelen zich niet met elkaar kunnen verhouden. Zo is men nu achter gekomen.

En mijn advies: shop niet op prijs, het gaat wel om je gezondheid! Ik ben het helemaal eens dat het echt wel goedkoper mag, maar neem geen risico's. Het is geen kledingstuk dat je weer weg kunt gooien of een make-upje dat je er weer afwast. Wees wijs, en spaar anders maar wat langer door. En brul ondertussen maar flink met me mee dat het goedkoper moet:-))

Lees ook:

Velthuis Kliniek gaat injectables paspoort uitgeven

Monique kreeg een spuitje (bij een heel goede arts) en ziet pas op de foto het verschil

Lees ook:Het is goed verdienen aan injectables
Lees ook:Velthuis Kliniek introduceert Injectable Paspoort
Lees ook:Wat is het verschil tussen Botox, injectable en filler?
Lees ook:Botox onschuldig? Niet echt….
Lees ook:Velthuis Kliniek neemt meerderheidsbelang in Middellaan Kliniek

26 Reacties // Reageer

26 thoughts on “Injectables in het buitenland laten doen?

 1. Lou

  Als het om lippen gaat snap ik dat inspuiten al helemaal niet. De foto illustreert dat op een tamelijk extreme manier. Grotesk. Waarom er ook nog gloss op is gesmeerd is me een raadsel.

  Veruit de mooiste bekende vrouw van Nederland vinnik Carolien de Bruin. Ja, echt. Die heeft dus zo ongeveer het dunste bovenlipje van de showbizz. Maar het past precies bij die delicate, sierlijke trekken, super sophisticated. Veelal raakt het evenwicht in het gezicht zoek, met die opgespoten lippen, en vreemd genoeg gaan al die lippen ook op elkaar lijken.(Meg Ryan, Catherine Deneuve).

  Maar goed, zoals je al weet behoor ik tot de groep: Nee, ik houd er helemaal niet van…;-)

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  uhu…de nee-stemmers op injectables in de poll zijn goed vertegenwoordigd. terwijl die injectables toch echt – naast een peeling (laser of zuren) de enige oplossing zijn om rimpels voor een tijdje naar de maan sturen.

  en….uit de zon te blijven. 4 van de 5 rimpels worden door uv-straling veroorzaakt.

    /   Reply  / 
 3. Lou

  Ik ben een groot voorstander van de (home)peel. Ik koop al jaren hoog geconcentreerde fruitzuur producten (en vitamine C serums)in de States en ben zeer over de resulaten te spreken. Spekgladde en stevige huid, op de beste dagen.

  Bij Realage hadden ze trouwens vandaag het bericht dat uit onderzoek (kleinschalig) blijkt dat dagelijks een bescheiden dosis pure chocola een gunstig effect heeft op de huidconditie (dat geldt trouwens – zoals je stellig weet – voor veel meer voedingsmiddelen: vis, tomaat, noten, etcetera). Dus die route kan ook nog bewandeld… En, beter voor de conditie van je knip!

  (hee, maar ik ben niet van de anti-injectables campagne hoor!)

  (http://www.realage.com/ct/eat-smart/food-and-nutrition/tip/7081)

    /   Reply  / 
 4. redactie, monique

  klopt, met peeling kun je erg veel bereiken, maar wees ook voorzichtig hoor. een amerikaanse arts vertelde me onlangs dat hij steeds meer vrouwen ziet met zulke dunne en uiteindelijk overgevoelige huiden die nog nauwelijks iets verdragen omdat ze al jaren lang aan de zuren zitten. (ook oppassen met de zon trouwens – pigmentvlekken)

  hoe oud ben jij Lou?

  leuk over die chocola, ga ik ff lezen. ben dol op puur, als het maar van uitmuntende kwaliteit is (geen supermarkt bagger:-)

    /   Reply  / 
 5. Lou

  Sjees, een hele tekst geproduceerd, issie foetsie!

  Effe in de herhaling dan (en in een hurry inmiddels): je hebt gelijk, dat is inderdaad hartstikke belangrijk. Sinds mijn veertigste word ik geplaagd door melasma – ik gebruikte zo’n twintig jaar lang de Diane pil – met zo’n typisch symmetrisch hormonaal patroon, maar ik sluit zeker niet uit dat de fruitzuren er debet aan zijn geweest. Ik ben inmiddels een zeer gematigd gebruiker en kom nóoit in de zon, zoals je weet! ;-) Ik gebruik ook al zo’n twintig jaar retin-a, de belangrijkste reden, geloof ik, dat ik nog praktisch rimpelvrij ben. Niet pukkelvrij overigens. De eeuwige puber!

  Breek me de bek niet open over chocola! Momenteel ben ik verrukt van de biologische edel bitter Ecuador (70%) van Vivani. Heel aromatisch en een beetje fruitig en mild, niet modderig, of donker of notig, wat overigens ook allemaal wel lekker kan zijn. In Amsterdam frequenteerde ik nogal fanatiek Bomboni Puccini – oi!

  Oh, en ik ben van het superjaar 1964, net als jij, als ik het niet mis heb..:-))

    /   Reply  / 
 6. redactie, monique

  oops…je bent een zware ‘gebruiker’zeg. fruitzeer/retin-a…gelukkig maar dat je alles van de zon weet. heb je retin a op doktersrecept, dus het zwaardere spul?

  ik ben puccini af. kweenie, hun receptuur is de laatste jaren erg veranderd, flauwer geworden.
  vivani is heel fijn ja! trouwens, eet ook graag australians. en verder zit er …ja handig wil ik iets vertellen..weet ik niet meer hoe die zaak heet: in het straatje bij de modewinkel van gerda van ravenstein een heerlijke bonbonmaker. vind verder pierre marcolini in antwerpen ook heel prettig:-)

  en uit franse supermarkten haal ik altijd de bijzondere lindt-varianten die je hier niet krijgt. voor mij geen avond zonder chocola!

  leuk bouwjaar ja, 1964 *wink*

  werk je trouwens?

    /   Reply  / 
 7. teha

  ha. chocoholics!!!!
  Kennen jullie de chocola van Dolfin, erg lekker en een nieuw winkeltje om de hoek bij de cuyp:esquinja, de chocola met gember,ooooooohhhhhh, zo lekker en Jordino in de haarlemmerstraat of dijk, ook zeer goed.

    /   Reply  / 
 8. redactie, monique

  ohhh lekker tee, kom alleen nooit bij de cuyp. jordino inderdaad wel, eet daar ‘s zomers ook graaag zijn champagne ijs. hij maakt alles zelf he.

    /   Reply  / 
 9. Lou

  Monique, ik ben in geen drie jaar bij Puccini geweest, misschien een voorgevoel? Maar jammer dat het zo’n flauwe boel is geworden. Australians ook jaren gedaan: ondertussen ben ik van de zuivel af, dus nu alleen nog pure plakkuh!

  Haha, werk! Kijk, zo ben ik natuurlijk in drie dagen ‘mystery woman’ af! Dat moeten we niet hebben… ;-) )

  Bedankt voor de tip Teha! Ik ken Dolfin noch Jordino; misschien moet ik toch mijn ouwe honk (de grote stad A.) weer eens opzoeken…

    /   Reply  / 
 10. redactie, Monique

  nou ja, lou! je kunt wel zeggen dat je verpleegster bent, of advocate of een verkoopster…dan nog blijft er van alles over om te gissen, en ben jij nog steeds je ‘ mystery’ woman…:-) zou je werk dan meteen zoveel verklaren over jou?

  kom gerust eens in A een chocootje pakken met Tee en mij! ik weet een beeldig bonbonneterietje annex koffiehuisje

    /   Reply  / 
 11. Lou

  Ik zag wel wat in een prijsvraag, eigenlijk. Wie het raadt krijgt een beautypakket, met de complimenten van beautyblog. Haha! (grapje dus).

  Ik ben beroepsmatig een lettervreter: meer zeg ik niet.

  Nou graag! En als ik nog een eventuele lokatie mag voorstellen waar je de heerlijkste Italiaanse choco’s kunt lebberen (althans kon, tot voor een paar jaar terug): de ‘informele lunchroom Issimo’ van het Hilton aan de Apollolaan, een soort rokerskamer voor heren, inclusief nautisch thema. Hilarisch!

    /   Reply  / 
 12. teha

  ha leuk, Monique waar zit dat leuke bonbondoosje! Ik ben in!
  En lou,ben je redacteur?

    /   Reply  / 
 13. Lou

  Je bent warm, Teha, heel warm! ;-)

    /   Reply  / 
 14. redactie, Monique

  ok, let’s date! ik moet alleen even zien te achterhalen hoe dat salonnetje heet waar ik zelf graag mijn bonbons koop, zit dus ergens in een van de negen straatjes in amsterdam.

  en lou, met de billen bloot: wat doe je voor werk? *wink*

    /   Reply  / 
 15. teha

  jaaa, pompadour en dan die bonbon met frambozenvulling,kreun.
  en lou warmer dan redacteur,hóófdredacteur:)

    /   Reply  / 
 16. Lou

  @Teha: Ha! (niet te verwarren met Ja!). Maar nou zeg ik niks meer!

  Ik heb daar wel eens gezeten, in Pompadour. Een heerlijk kakkelollen-zaakje, zoals men bij ons thuis (met liefde) dergelijke beetje Duits aandoende fin-de-siecle achtige, mierzoete tutzaakjes pleegt te noemen. Kakkelollen, ontdek ik tot mijn ontsteltenis nu pas, staat niet in de Van Dale! Hoe bestaat het.

  Teha, de bomboni die ik standaard bij Puccini nam was de puur met frambozenvulling. Zeg dat wel: kreun.

    /   Reply  / 
 17. redactie, Monique

  Zo, en nu even ter zake: Lou en Tee, wanneer gaan we ons volproppen, en welk adres moge het worden? Ik pleit voor het kakkelollen, tuttebelle, ieniemienie bonneboosje bonbondoosje. kan me eigenlijk niet herinneren dat het er daar zo fin de siecle uitziet gek genoeg. wellicht de pui, maar verder is het er volgens mij in de vide waar je thee leutert niet echt wollerig aangekleed?

  oh ja Lou, eerst vertellen wat je doet, verlangt de ballotage *wink*

    /   Reply  / 
 18. Lou

  Mo & Tee ;-)

  Sub choco wil ik heus wel wat kwijt (maar niet alles hoor – we gaan toch over makeup & beauty & parfum bomen?), maar niet op een *publiek forum*. Da’s toch logisch? Tenminste, volgens mij presenteert niemand zich standaard in de commentaarsectie in zijn professionele hoedanigheid. Dit is toch zeker gewoon het beauty-clubhuis, geen headhunterskantoor? Ik weet niet eens meer hoe we hier op zijn gekomen. Maar als de ballotage commissie dat niet goed genoeg vindt, dan eet ik er heus geen bonbon minder om. Ha!

    /   Reply  / 
 19. Lou

  Even terugkomend op het oorspronkelijke onderwerp. Althans de geplaatste foto. Het kan altijd nóg erger. Hier een reportage over Pete Burns – die nu als een donkerharige Amanda Lepore* in business is, maar in de jaren tachtig de frontman was van de new wave band Dead or Alive – en zijn chirugisch verruineerde lippen. What were they thinking? De DailyMail is tuk op dit soort stories. Lees (kijk) en gruwel.
  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1078809/Pete-Burns-1m-doctor-gave-trout-pout.html
  *http://en.wikipedia.org/wiki/Amanda_Lepore

    /   Reply  / 
 20. redactie, Monique

  hahaha…laten we gewoon regelen via [email protected]

  ik vind het heel vermakelijk!

    /   Reply  / 
 21. redactie, Monique

  (Pete Burns) oh hell, ik ga gauw naar bed ( ben toch al ziek)…maar eens opnieuw bekijken als ik me beter voel…

    /   Reply  / 
 22. Lou

  Ziek? Da’s niet tof. Beterschap!

  (we mailen nog).

    /   Reply  / 
 23. Lou

  Mail verstuurd (had je niet gedacht?) – ik hoor het graag; ook als de hele chocodate in de soep loopt…Maakt mij niet uit! :-)

    /   Reply  / 
 24. redactie, monique

  choco eten: ha lou, ontvangen. tee, doe jij nog mee?

    /   Reply  / 
 25. teha

  ja, zal je mailen…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>