Vrouw wordt gelukkig van plastische chirurgie

Dat blijkt uit onderzoek dat het magazine Beauty+ heeft laten uitvoeren door Databay in Amsterdam onder 523 vrouwen tussen de 30 en 65 jaar. In de eindconclusie staat – aldus het persbericht – dat de Nederlandse vrouw steeds bewuster bezig met het overwegen van cosmetische chirurgie. Bijna de helft van de geënquêteerde vrouwen heeft plastische chirurgie overwogen, of het al laten doen. En voor driekwart van de vrouwen die een cosmetische ingreep heeft laten doen, is het levensgeluk toegenomen. 2 op de 3 vrouwen is ervan overtuigd dat er betere carrière mogelijkheden zijn als je mooi bent. Op de foto: links Sunny Bergman documentairemaakster en rechts Claudia Krumme van een kliniek voor verslavingszorg.

 

 

(vervolg persbericht) 

Mooier uiterlijk, meer zelfvertrouwen

Het onderzoek wijst uit dat de Nederlandse vrouw vooral onzeker is over haar buik en haar gewicht. Het meest tevreden is ze over ogen, oren en lippen. Waarbij het onderzoek een opmerkelijke paradox signaleert: de onzekerheid over het gezicht is weliswaar het kleinst, maar het gezicht staat wél bovenaan de lijst om het eerst onder handen te worden genomen.

Debat over de wens en de grens van cosmetische ingrepen

Náást dit landelijk onderzoek stelde tijdschrift Beauty+ dit onderwerp recent ter discussie tijdens een debat onder leiding van Anita Witzier met 4 deskundige deelnemers:

Prof. Dr Berend van der Lei (hoogleraar esthetische chirurgie): "vrouwen doen aan onderlinge competitie, het zit in de genen"

Sunny Bergman (documentairemaakster Beperkt Houdbaar.VPRO) : "niet de vraag bepaalt het aanbod, maar het aanbod bepaalt de vraag"

Drs. Claudia van der Lugt (cosmetisch arts) "mensen bepalen zelf wel wat ze doen"

Claudia Krumme (verslavingscounselor) "van een cosmetische ingreep wordt je alleen gelukkig als het verankerd in lichaam en geest". Lees hier het interview dat wij eerder dit jaar met haar hadden.

Eén van de conclusies van het debat is dat door de toegenomen media aandacht mensen lichtvaardiger zijn gaan denken over plastische chirurgie of onnodig ongerust worden gemaakt. Een samenvatting van het debat is te zien op http://www.beautyplus.nl/

Nieuwsgierig naar het volledige onderzoek. Klik dan hier….

Lees ook mijn blog met een recensie over het magazine 

Lees ook mijn blog over onjuiste bewering dat Sunny Bergman een liposuctie zou hebben ondergaan.

Tot slot: lees de nieuwe gastcolumn van toneelregisseur Dolf Ephraim over injectables!

Lees ook:Filmpjes: debat Beauty+ over cosmetische chirurgie
Lees ook:Sunny Bergman heeft geen liposuctie ondergaan
Lees ook:Beauty+ nieuw magazine over cosmetische chirurgie
Lees ook:Cisca Dresselhuys over ons schoonheidsideaal
Lees ook:35+ vrouwen omarmen plastische chirurgie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouw wordt gelukkig van plastische chirurgie

  1. Ida

    Er zijn ook vrouwen die er ziek van worden, maar dar hoor je maar weinig over.Kijk maar bij MELDPUNT KLACHTEN SILICONENN

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>