Radiesse en Laresse, een nieuwe generatie fillers

De ontwikkelingen op het gebied van huid'fillers' gaat ook maar door. Vooral fillers die nog minder kans op bijwerkingen geven en die nog langer werkzaam zijn. Dus uiteindelijk nog wel biologisch afbreekbaar – want siliconen in het gezicht zijn zo onderhand uit den boze. Lees meer over Laresse en Radiesse.

 

Zo is er sinds kort Laresse op de Nederlandse markt. Een filler op basis van hyaluronzuur maar eentje die claimt dat het minder op toxische bijwerkingen geeft omdat het niet gemengd is met een andere stof voor de houdbaarheid en het is niet van een dierlijk product gemaakt, maar biotechnologisch verkregen.

Naschrift over Laresse per juli 2008: deze filler is niet meer op de markt. De importeur zegt dat de fabrikant zich weer volledig op de corebusiness – medicijnen- wilde richten. Van fillerartsen hoor ik dat er problemen waren met de samenstelling van het materiaal. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

Ook staat Radiesse in de belangstelling. |Schreef ik eerder nog dat het niet in Nederland verkrijgbaar was, inmiddels is die informatie achterhaald; het is al sinds 2004 op de markt.  Deze filler is gemaakt op basis van een calciumachtige stof 'calcium hydroxylappatite'  dat niet alleen een onmiddelijk maar ook langdurig resultaat geeft. Het werkt op de langere termijn door. Radiesse wordt wordt bij AIDS-patienten gebruikt, bij wie het gezicht door de ziekte is ingevallen. De producent staat zich erop voor dat er veel klinisch onderzoek naar het middel is gedaan en veilig en effectief is bewezen.

 

Lees ook:Wat is het verschil tussen Botox, injectable en filler?
Lees ook:Bijwerkingen rimpelfillers moeten duidelijker omschreven
Lees ook:Schoemacher over Yolanthe: “Ze heeft fillers laten inspuiten”
Lees ook:Pas op met fillers bij neuscorrectie
Lees ook:Sharon stone zweert bij fillers

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Radiesse en Laresse, een nieuwe generatie fillers

 1. redactie, monique

  radiesse filler is in nederland wel verkrijgbaar zo liet een importeur mij onlangs telefonisch weten. ik had verzocht dit even op het blog te melden, maar dit is blijkbaar niet gebeurd. bij deze meld ik het dus maar even zelf, omdat mijn bericht ook op de website van de hiv-vereniging terecht is gekomen.

    /   Reply  / 
 2. Anand Manichand

  Geachte heer/mevrouw

  Als product manager Radiesse verantwoordelijk voor de marketing van Radiesse in Europe kan ik u verzekeren dat Radiesse sinds 2004 verkrijgbaar is in Nederland.

  De informatie op uw website is daarom niet meer up-to-date

  Groet

  Anand Manichand
  Product Manager Radiesse

  T: + 31 (0) 162 47 48 00

    /   Reply  / 
 3. redactie, monique

  dag anand, zoals je in de ‘post’ boven die van jou kunt lezen, was me dit al eens gemeld. ik zal de blogtekst wel even aanpassen. hartelijke groet, monique – redactie beauty.blog

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>