Foutje, bedankt!

Een grote groep vrouwen met borstimplantaten moet mogelijk een nieuwe ingreep ondergaan, omdat een Franse fabrikant niet toegelaten siliconen zou gebruikt hebben. Bij een inspectie van het Franse bedrijf PIP in La Seyne-sur-Mer werden in prothesen andere siliconen aangetroffen dan was aangegeven.  “Die waren in alle opzichten niet conform de regels”. aldus Jean-Claude Ghislain van het Franse agentschap voor de sanitaire veiligheid van gezondheidsproducten (Afssaps).Tienduizenden vrouwen in Europa en de Verenigde Staten zijn er de dupe van. Artsen zijn op het probleem gestoten, omdat ongewoon veel vrouwen met PIP-implantaten wegens lekkende siliconen een bijkomende operatie moesten ondergaan. Het Affsaps heeft de producten van de markt laten nemen. De getroffen vrouwen worden opgeroepen regelmatig een mammografie te laten nemen.

“Na een scheur zal de borst esthetisch veranderen van vorm, waardoor een nieuwe operatie nodig is. Het kan ook tot grote plaatselijke ontstekingen leiden”, zei Ghislain. Normaal gesproken veroorzaken de siliconen geen ziektes. Het agentschap koestert echter twijfels over de eigenschappen van de door het bedrijf gebruikte siliconengel. Mogelijk dringt het goedje uit het omhulsel het lichaam binnen.

PIP heeft naar eigen zeggen sinds 1992 meer dan 200.000 borstimplantaten verkocht. Naar verluidt zouden de niet toegelaten siliconen vanaf 2006 gebruikt zijn. Alleen al in Frankrijk zijn er van de 500.000 vrouwen met borstimplantaten mogelijk 30.000 getroffen. Het Openbaar Ministerie is een vooronderzoek naar het bedrijf gestart.

bron: ad.nl

Lees ook:Zeldzame lymfeklierkanker gelinkt aan siliconen borstvergroting
Lees ook:Mannen zijn verslaafd aan vrouwen met een sexy lichaamsbouw
Lees ook:Designervagina groeit in populariteit!
Lees ook:Je voeten opereren kan gevaarlijk zijn
Lees ook:29 mei Viva La Donna dag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>