Dior verrast met klassieke cologne Escale a Portofino

Christian Dior brengt voor deze zomer een verrassend klassieke zomergeur uit die terug gaat in de tijd; de jaren vijftig toen de master himself nog graag vertoefde aan de Italiaanse Riviera en het dolce vita in al haar geraffineerde maar ook zo verfijnde glamour opsnoof. Ik ben blij dat Dior eindelijk eens teruggaat naar haar roots en even geen flanker uitbrengt van een reeds bestaande geur. Dior bouwt aan een nieuw concept: die van de geurreis, door het rijke verleden van het Franse modehuis.

 

Heerlijk fris en zo tijdloos klassiek. Wat goed van Dior om deze stap te zetten! Eindelijk, zou ik bijna verzuchten, na zoveel commercieel geweld van de onophoudelijke stroom van geurvariaties die het merk de laatste jaren maar uitbrengt van Addict, Miss Dior en Poison.

De nieuwe eau de toilette Escale a Portofino vertelt het verhaal over Italie en de glamoureuze elegantie uit de vorige eeuw. parfumeur Francois Demachy is in de voetsporen van de couturier zelf getreden door naar plekken af te reizen waar Dior graag kwam. Heel slim, want we weten inmiddels dat deze strategie voor parfum ook Chanel en Hermes succes brengt!

Verwende consumenten willen niets liever dan dat oude tijden herleven, en klassieke tijdloze elegantie weer tot leven wordt geroepen. Forget mass-luxe, deze consument wil iets exclusiefs, en ik geloof zeker dat Escale a Portofino dit uitstraalt, zowel in boeket als in verpakking.

Het ruikt zalig aromatisch en licht kruidig. De geur is opgebouwd uit ondermeer bittere amandelen, oranjebloesem, jeneverbessen, kruidige accenten, witte muskus en hout. Het is een heerlijke frisse maar ook zachte zomergeur, zonder heel uitgesproken vrouwelijk dan wel mannelijk te zijn. De geur is vanaf begin juni verkrijgbaar.

Bravo Dior, breidt de lijn maar snel uit….ik bedoel, geef maar vervolg aan deze nieuw ingeslagen weg:-) Ik ga graag mee op geurreis….

Lees ook deze blogs:

- Het geurspoor van Apres l'Ondee van Guerlain

- Amyitis, het nieuwe parfum van Mona di Oiro

- Zo komt een geurtje tot stand

- Fresh' marihuana parfum Cannabis Rose

- Weet jij wat een flanker is? Nou dit…..

- BNR Nieuwsradio: Monique doet verslag van haar geurreis naar India met Jean-Claude Ellena

Lees ook:Dior geur met een unieke fris-katoenen effect
Lees ook:Aanschouw ‘Miss Dior’ in Parijs
Lees ook:Dior J’adore Absolu; een bloemig crèmeparfum
Lees ook:De zomerwens van Coco de Meyere
Lees ook:‘And Dior created woman’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dior verrast met klassieke cologne Escale a Portofino

  1. Miss Dior

    Mooi stuk! Krijg spontaan de kriebels om dit parfum te gaan kopen! Sowieso ben ik enorme fan van alle Dior producten maar de nieuwste Escale a Portofino lijkt me echt super als ik het zo lees!

    Groetjes Jessica

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>