Mannen maken meer kans om aan kanker te sterven

In de Daily Mail was onlangs te lezen dat mannen bijna 40% meer kans hebben om aan kanker te sterven dan vrouwen. Dat blijkt uit een recentelijk onderzoek. Bovendien hebben mannen tot 70% meer kans om te overlijden aan een k-ziekte die zowel bij mannen als vrouwen voorkomt. We bedoelen dan maag-, lever- en darm-k. Mannen wachten namelijk veel langer met klachten voordat ze een arts inschakelen en hierdoor zijn ze vaak te laat om te kunnen genezen.

Bovendien blijken mannen er een slechter eet-, drink- en leefpatroon op na te houden. Roken en Obesitas zijn twee hoofdoorzaken van de ziekte K. Als mannen horen dat ze ziek zijn, blijven velen echter gewoon nog veel eten, veel drinken en veel roken. Stom en dom! Vaak blijken mannen te denken dat het wel goed komt, zonder er zelf wat aan te doen.

Zeg daarom tegen de mannen in je omgeving: eet en drink gezond, rook matig of niet en beweeg voldoende! Het rapport is maandag gepubliceerd door de National Cancer Intelligence Network and Cancer Research UK. De onderzoekers waren zeer verrast , omdat het mannenlichaam per definitie niet meer kans maakt om K te krijgen. Om een duidelijk beeld te krijgen van hetgeen onderzocht werd zijn geslachtsspecifieke K-soorten zoals borst- en prostaatkanker niet meegeteld.

Lees ook:Vrouwen scoren qua beweging beter dan mannen
Lees ook:Mannen 20 procent meer kans op kanker
Lees ook:14% meer kennis van borstkanker na borstkanker-actiemaand
Lees ook:Zeldzame lymfeklierkanker gelinkt aan siliconen borstvergroting
Lees ook:Wetenschap: acne door roken bij vrouwen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen maken meer kans om aan kanker te sterven

  1. Rik

    Dood ga je toch wel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>