Geeft baby’s voorhuid je huidconditie een boost?

Het roept nogal wat op in de media: een Engelse arts die van plan is om ‘voorhuidjes van babyjongetjes’ commercieel te gaan exploiteren voor huidconditieverbeterende doeleinden. Het klinkt bizarder dan het is overigens. Ik zal je uitleggen waar om het gaat.

 Je kunt de huid van besneden jongetjes weggooien maar ook opnieuw gebruiken. Daar kun je moeilijk over gaan doen, of dus niet. De betreffende arts weet dat er in de prille huid hele ‘waardevolle’ celletjes zitten waar de grote mens weer wat aan heeft. Er zitten bijvoorbeeld hele verse fibroblasten in. Dat zijn aanjagers van de productie van collageen. Collageen zorgt ervoor (samen met elastine) dat je huid soepel en veerkrachtig blijft. Hij wint die fibroblasten uit de huidjes, werkt ze op en spuit ze in bij mensen die er menen behoefte aan te hebben, zoals in het geval bij littekenweefselvermindering of wanneer de rimpels iemand te gortig zijn geworden. Hij noemt zijn injectable Vavelta en vraagt er zo’n 750 Britse pond voor.

Geloof me, op zich is het nothing new. Er bestaat allang een methode waarbij je je eigen fibroblasten kunt laten opkweken en weer terug kunt laten plaatsen (inspuiten) om de huid een voller aanzien te geven. Het heet Isolagen. In Nederland is dit ook een tijdje toegepast, maar het is momenteel weer omstreden omdat het zeer nauw let hoe diep je de fibroblasten inspuit. Anders ben je verschrikkelijk veel geld kwijt voor nul resultaat. Te weinig specialisten beschikken nog over adequate kennis.

De Engelse arts zou zijn goedje overigens behoorlijk goedkoop aanprijzen – niet te vergelijken met de 5000 euro die je voor je eigen opgekweekte fibroblast inspuiting moet betalen (de meeste kosten gaan naar het lab….)

Lees het verhaal over die babyhuidjes nog maar eens hier.

Hier lees je nog een ervaringsverhaal uit de Britse Daily Mail van een vrouw die deze spuitjes kreeg.

Lees ook:Meer orgasmes met collageen in je G-spot
Lees ook:Boekje open over peptiden met een Botox-claim
Lees ook:Veelbelovend medicijn tegen acne
Lees ook:Boots No 7 Protect & Perfect Beautyserum hype in Engeland
Lees ook:Koffie met Collageen houdt je jong!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geeft baby’s voorhuid je huidconditie een boost?

 1. Maya

  Het moet niet gekker worden..

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  haha…ruimt toch mooi op zo, vind je niet? verdwijnt anders maar in de prullebak *wink*

  ben zelf vet tegen (gedwongen) besnijdenissen bij mensen, maar allez, dat is een ander verhaal.

    /   Reply  / 
  1. Maya

   Je hebt gelijk Monique, als de voorhuidjes toch in de prullenbak verdwijnen dan kun je ze net zo goed gebruiken. Slaat men alleen niet door in de zoektocht naar de ‘eeuwige jeugd’? Nachtegaalpoep, placenta-extract, slakkenslijm… en werkt het ook echt?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>