Deo en parfum verbieden op school?

In de Amerikaanse staat Minnesota willen een aantal mensen dat deodorantgebruik op scholen verboden wordt, omdat astmatische kinderen er last van hebben. What's going on overthere?? Parfum wil men ook al niet meer ruiken. Er zijn in Canada al artsenpraktijken waar parfum ook niet meer mag, omdat (wederom) astmatische mensen er last van hebben…

 

 

 

'Deodorants moeten geweerd worden op scholen'
Uitgegeven: 12 maart 2008 12:56
Laatst gewijzigd: 12 maart 2008 12:57

AMSTERDAM – Een Amerikaans parlementslid in Minnesota heeft een rechtsvoorstel ingediend om deodorants en parfums op scholen te verbieden. De gezondheid van kinderen komt namelijk in gevaar door de geuren, aldus de democrate Karen Clark.

Dit meldt de regionale krant de Star Tribune.

Voornamelijk voor kinderen met astma zijn de geuren schadelijk. Volgens Clark, kampt één op de acht studenten met deze aandoening. "Ook krijgen kinderen hoofdpijn van de geuren van hun klasgenoten."

Het voorstel gaat gepaard met een voorlichtingscampagne, dat kinderen en ouders bewust moet maken van de gevolgen van overmatig deodorant gebruik.

 

bron:Nu.nl

 

Lees ook:Dikke kinderen lopen gevaar op astma
Lees ook:‘Play the Game’ onder je armen
Lees ook:Kinderen worden veel te weinig ingesmeerd
Lees ook:VOGUE® Men in een hipper jasje & 100% streepvrij
Lees ook:Parfum-les

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>