Boots misleidt met gehypte serum No 7

Het bekende serum was niet in Nederland te koop. Dankzij een oplettende blog-lezeres ben ik onlangs toch nog maar eens in die gehypte affaire rond het antirimpelserum No 7 Protect & Perfect gedoken van Boots. In het BBC programma Horizon was het dit voorjaar positief uit een test gekomen; het goedje bleek wel degelijk iets tegen rimpels te kunnen doen. Het werd een hype in Engeland. Ruim een maand later verkondigde Etos dat het dit najaar ook bij hun eigen winkels te koop zou zijn. Iedereen blij, maar het is behoorlijk misleidend. Hier lees je hoe dat heeft kunnen gebeuren….

 

Op 3 april kreeg ik als beautyjournaliste het persbericht binnen van Boots in Nederland dat hun No 7 Protect & Perfect beauty Serum tegen rimpels zo goed gescoord had in een wetenschappelijke test, uitgevoerd in bovengenoemd BBC-programma. Honderuit werd gesproken over de geweldige kwalificaties van het serum en hoe dat belicht werd in het Engelse wetenschappelijk programma.

Tussen de regels door in het persbericht las ik tot twee keer toe dat hetzelfde product in Nederland geen Protect & Perfect heet, maar Restore & Renew, waaraan dan nog toegevoegd werd dat het een overeenkomstig serum is. Dit op zich klopt natuurlijk al niet, want 'hetzelfde' is toch wel degelijk wat anders dan 'overeenkomstig'. Taalkundig wordt bij het eerste bedoeld dat het echt 100% gelijk is, bij het tweede betekent overeenkomstig, dat het niet 100% hetzelfde is, maar gelijkend, wat inhoudt dat er toch verschillen kunnen zijn.

En wat blijkt, bij navraag bij de woordvoerder? Het is inderdaad niet hetzelfde serum. Eerst wordt gemeld dat het wel hetzelfde is, maar alleen anders heet omdat veel afzetmarkten van Boots in de wereld niet met de betekenis van het woord 'perfect' overweg kunnen, het zou te medisch klinken. Daarom is het Restore & Renew genoemd. Wat een onzin-argument, zeker voor wat betreft de Nederlandse markt. (over de rest kan ik niet oordelen) We worden bedolven onder de kreten 'perfect' ……

Vervolgens wordt verklaard dat het serum dat in Nederland verkrijgbaar is identiek is, met maar een klein verschil: een bepaalde peptide is net een iets andere, dan die in Protect & perfect zit. Maar Boots meent dat dit niets uitmaakt voor de resultaten op de huid, die zijn net zo goed als van Protect & Perfect.

Maar Boots maakt naar mijn idee toch een uitglijder. Ten eerste verkopen (verkochten) ze hier een wezenlijk ander product. Het heeft niet alleen een andere naam, er zit ook een andere stof in, hetzij wellicht uit eenzelfde 'familie', maar toch. Bovendien misleidt Boots de consument en de pers door het in Nederland uitgebrachte serum te communiceren onder de vlag van het zo succesvolle onderzoek dat BBC Horizon had verricht naar Protect & Perfect. Dat onderzoek had dus ook alleen betrekking op Protect & Perfect en helemaal niet op Restore & Renew. Het in Nederland verkochtte serum was dus helemaal niet het serum dat in Engeland zo hypte als gevolg van dat veel besproken onderzoek. Maar gemakshalve heeft Boots het er wel gewoon aan gekoppeld.

Slordig, Boots Nederland…… 

Overigens werd ook in Amerika niet het gehypte Protect & Perfect verkocht, maar eveneens Restore & Renew.

Lees ook:Boots binnenkort weer terug in Nederland
Lees ook:Boots No 7 Protect & Perfect Beautyserum hype in Engeland
Lees ook:Gehypte Boots No 7 beautyserum nu bij ETOS
Lees ook:Boots producten eind september 2008 niet meer te koop
Lees ook:Maatje voor je lipstick

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “Boots misleidt met gehypte serum No 7

 1. Sera

  In Etos winkels is de volgende informatie van Boots op een flyertje uitgedeeld:

  ‘Een team van dermatologen van de Universiteit van Manchester hebben onafhankelijke wetenschappelijke testen uitgevoerd o.a. op het No. 7 product Protect & Perfect (zo heet het Restore & Renew serum in Groot-Brittannie).’

  Dit is geen slorgidheid maar ‘false advertising.’

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  inderdaad sera. liggen die flyers er nog op dit moment? er namelijk eerst gezegd dat het maar enkele weken in oktober te koop zou zijn.

    /   Reply  / 
 3. Lotje

  Kun je dit serum veilig rondom je ogen smeren? Ik krijg vaak last van speciale oogcremes.

    /   Reply  / 
 4. redactie, monique

  hoi lotje, dat kun je wel proberen, maar smeer het dan heel dun. de huid onder je ogen is erg teer, bloedvaatjes liggen er direct onder en er bestaat altijd kans dat je ogen iets opzwellen van cremes waarin ook krachtige vochtbinders zitten.

  maar nog belangrijker; probeer eerst te achterhalen of er een bepaalde stof in oogcremes is waar je huid niet tegen kan. dan kun je dat tenminste checken van elk nieuw product dat je onder je ogen smeert.

  kun je ook aangeven wat voor irritatie je van oogcremes krijgt?

    /   Reply  / 
 5. Lotje

  Ik heb geen last van mijn ogen, maar van de huid van mijn buitenste ooghoeken. Die wordt bij sommige cremes erg droog en rood. Ik had dat in ieder geval bij Oil of Olaz, Total Effects intensieve vernieuwingscreme en Diadermine, Lift+Contours.

    /   Reply  / 
 6. redactie, monique

  lastig lot, vooral omdat je (maar ik ook) niet weet welk ingredient in de creme dit eventueel kan veroorzaken.

  wellicht is het dan beter over te stappen op een product voor de zeer gevoelige huid. dus dat dat ook speciaal op de verpakking staat.

  aan de andere kant: probeer gewoon eens heel dun je dagverzorging onder je ogen aan te brengen. want ik moet heel eerlijk bekennen: oogcremes krijgen kringen en wallen nauwelijks tot niet weg. dus als het om rimpeltjes gaat, wellicht een idee?
  wat voor dagverzorging gebruik je?

    /   Reply  / 
 7. redactie, monique

  ohja lot, smeeer creme niet langs de oogrand, alleen in die halve cirkel langs de rand van de oogkas, dus waar het bot begint. kan ook al helpen!

    /   Reply  / 
 8. Lotje

  Bedankt voor je reactie Monique.
  Op de verpakking van Oil of Olaz waarschuwen ze zelf ook al: als de huid droger wordt, minder vaak gebruiken en als irritatie aanhoudt of hinderlijk wordt, stoppen. Agressief goedje!

  Ik smeer (klop het zachtjes in) bij de rand van de oogkas en dan naar buiten toe, richting (lach)rimpels. Het gaat mij niet om de kringen en wallen.

  Ik gebruik meestal aloe vera creme van La Ceura. Afgewisseld met zelfbruinende cremes van Nivea of Oil of Olaz. Maar die smeer ik nooit rondom mijn ogen!

    /   Reply  / 
 9. redactie, monique

  graag gedaan lotje. als ik oogcreme gebruik, is het ook echt een ieniemienie beetje. ik heb het zelf 1 keer aan de hand gehad, met een oogcreme waarin peptiden zaten die ik net iets te dik smeerde want ik dacht da’s goed voor de rimpels! :-) ) werd me later door de schoonheidsspecialiste vertelt dat ik er echt heel erg weinig van nodig had.
  wat een aparte dagcreme gebruik je. ken de werkzame stof natuurlijk wel, maar het merk niet.

    /   Reply  / 
 10. Lotje

  Het is een creme die aan schoonheidsalons wordt verkocht. De distributeur en volgens mij ook de maker van de creme, is een ex klant van mijn man (via de verzekeing) en wij bestellen het rechtstreeks bij hem.
  Het is een fijne creme, vooral in de winter, lekker vet maar trekt wel goed in.

  En zuinig smeren met oogcremes is sowieso een goed plan, want ze zijn erg duur. Ik heb ook vaak genoeg gelezen dat het niets uitmaakt, maar je blijft toch hopen op een wonder ;)

    /   Reply  / 
 11. redactie, monique

  @lotje, cosmetica wordt niet voor niets zovaak in het Engels ‘hope in a jar’ genoemd he:-))

    /   Reply  / 
 12. teha

  aloe vera creme van La Ceura heb ik via internet besteld bij een distibuteur die ook biodermal verkoopt.

    /   Reply  / 
 13. redactie, monique

  he teha, dat is grappig dat jij ook gebruikster bent ervan. wat spreekt jou er zo van aan, hoe ben je er in eerste instantie op gekomen het te kopen?

    /   Reply  / 
 14. teha

  mijn moeder heeft copd en dat heeft effect op de huid, die wordt daar heel dun van met alle gevolgen van dien als je je bijvoorbeeld insmeert en ik had gehoord dat aloe vera dan goed helpt en op zoek op internet kwam ik dit tegen en heb voor mijn moeder iets besteld, ik geloof gel en voor mezelf de crème, vandaar

    /   Reply  / 
 15. suzanne

  Hallo allemaal!

  Waar kun je boots, no7 producten bestellen? weet dat het bij etos te koop is, maar zij hebben zo’n klein assortiment.

  thanks!

    /   Reply  / 
 16. redactie, monique

  hoi suzanne, om welk product gaat het dan?

    /   Reply  / 
 17. suzanne

  Hi Monique

  Alle foundations die de etos heeft zijn te donker voor mijn huid. De poeder ‘perfect light’ is wel goed qua kleur.

  - calm & conceal dual ended anti-blemish stick
  - lighten and brighten anti-age spot corrector (voor mn moeder)
  - intelligent balance mousse foundation

  en nog een aantal dingen

    /   Reply  / 
 18. redactie, monique

  ik zal eens navragen of deze producten die je noemt in NL te koop zijn van No 7!

    /   Reply  / 
 19. redactie, monique

  ha suzanne, hierbij het antwoord!
  ‘Deze producten zijn niet te koop in Nederland, behalve the Perfect Light Pressed Powder (in 4 kleuren beschikbaar). In Engeland zijn al deze producten wel te koop, omdat daar de volledige range wordt aangeboden. The Perfect Light pressed Powder is bij de Etos zaken te koop, die No7 in hun assortiment hebben. Als je mij aangeeft in welke stad je lezeres woont, kan ik kijken welke winkel het dichts bij haar is.’

  dus; in welke stad zit je?

    /   Reply  / 
 20. suzanne

  Etos gaat stoppen met N07!! Balen zeg…heb ik net iets gevonden wat werkt.

    /   Reply  / 
 21. redactie, monique

  merkwaardig Suzanne, maar ik geloof dat ze helemaal met het merk Boots in Nederland gaan stoppen. Gat in de markt dus voor de ondernemer die het overneemt! maar Suzanne, wat merkte je aan je huid met deze creme om te kunnen zeggen dat hij werkt? ben heel benieuwd…

  groetjes, Monique

    /   Reply  / 
 22. Ria

  Jammer dat Etos stopt met N0 7
  De reviving Eye Gel is het enige product dat heel goed bij mij werkt.
  Heel zacht voor onder mij ogen.
  De kringen zijn zo weg en het is het enigste produkt waar ik niet allergisch voor ben.
  Dus de nieuwe ondernemer heeft gelijk een klant aan mij.

  Ria

    /   Reply  / 
 23. redactie, monique

  ria, er is voorlopig niemand die boots weer in nederland in de markt gaat zetten, zo is me door de woordvoerder vertelt.

  maar de wereld zit vol fijne oogcremes hoor. heb je gevoelige ogen of een gevoelige huid?

    /   Reply  / 
 24. Rineke

  Help, wie weet waar ik no 7 producten kan kopen, bestellen of een zelfde product. Ik ben super allegies, had eindelijk, na jaren zoeken no 7 gevonden . Maar helaas nu niet meer bij Etos te koop.Het gaat mij voornamelijk om de mascara, oogschaduw en het potlootje(oog).In de bruin kleur.Wie kan mij helpen??
  Alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 25. redactie, monique

  Rineke, Boots no 7 is niet meer in nederland te koop. je zal naar engeland moeten gaan, of kijken of je het online kan bestellen. heb je dat al geprobeerd?

  weet je ook voor welke stoffen je allergische bent, wellicht kan ik dan even kijken of er nog andere merken voor je zijn.

    /   Reply  / 
 26. BP

  Heb contact gezocht met Boots voor alternatief. Mijn vrouw is allergisch voor parfum.Het blijkt dat de KRING apotheken volgend jaar Boots Nr 7 producten gaat verkopen. Het kan wel maart/april 2009 worden.

    /   Reply  / 
 27. redactie, monique

  dat BP, dat is interessant nieuws, bedankt dat je het ook ons verteld hebt. ik vroeg me al of er inderdaad niet een partij zou komen die dit toch redelijk succesvolle merk weer op zou nemen voor ons land.

  als je vrouw allergisch is voor parfum dan zijn er natuurlijk nog legio andere merken waar zij bij terecht kan. weet u ook met welke andere merken ze wellicht affiniteit heeft?
  er is genoeg parfum-vrij te koop

    /   Reply  / 
 28. Apotheker in opleiding

  Kring-apotheek Beijum in Groningen verkoopt sinds kort BOOTS Nr. 07.

    /   Reply  / 
 29. Hanneke

  Hoi kan ik dat bestellen. Op welke site

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>