Grootste spa van Nederland Veluwse Bron is open

Eerder blogden we al over de spa trend die wellness-goeroe Paul Zane Pilzer voorspelde. Steeds meer mensen plannen volgens hem spa annex sauna bezoekjes om gezond te blijven.  En inderdaad, de branche groeit en er komen steeds meer ‘ontspanningsdorpen' bij. Gloednieuw is het wellnessresort de Veluwse Bron in Ermst dat 11 juli zijn deuren opent. Als we het persbericht mogen geloven is de Veluwse Bron met meer dan 9.000 m2 wellness op een landgoed van maar liefst 21 hectare het grootste resort van Nederland.

 

Een groot dorp in een prachtig natuur gebied vol met sauna, beauty wellness en health. Dat is de Veluwse Bron. Zowel binnen als buiten zijn verschillende faciliteiten te vinden zoals een gletsjergrot, hydromassagebanken, scrubtempel, rasulruimte, Veluwse stuifzand sauna en een Pakistaanse zoutmijn sauna. En ook worden er tal van beauty- en ontspanningsbehandelingen aangeboden gecombineerd met gezondheidsbevorderde behandelingen als fysiotherapie, acupunctuur en natuurgeneeskunde. Bijzonder is ook het visuele aspect. Zo is de zoutmijn sauna bijvoorbeeld volledig ingericht met mijnkarretjes. Alsof de mijnwerkers ieder moment weer aan de slag kunnen.

Dit nieuwe wellnessdorp richt zich in het bijzonder op ‘wellnesswatjes' ( mensen die moeite hebben met bloot). Zo zijn er aparte kleedhokjes, privé-faciliteiten ( een must voor zo'n groot massa wellnessresort) als een Finse sauna of stoombad voor twee personen en de zichtlijnen zijn zoveel mogelijk onderbroken. Iedereen kent denk ik wel de situatie dat er 20 paar ogen op je gericht zijn als jij het zwembad in loopt. Bij de Veluwse Bron is dit verleden tijd want zij hebben muurtjes geplaatst waarachter je jezelf kunt uitkleden en waar je eerst omheen moet zwemmen.

 

Lees ook:

De lekkerste shiatsu massage krijg je bij Ryokan

NRC.Next: Monique doet aan Tula Yoga

Tennispark Amsterdam wordt spa

L'Appartment 127: nieuwe eco-spa in Parijs

Babbasu; nieuwe cityspa in Leiden

Amsterdam volgebouwd met spa's

Lees ook:Herboren dankzij de Kneipp Kuurtuin
Lees ook:Zo relaxed is het bij Sauna de Veluwse Bron….
Lees ook:We ‘wellnessen’ het liefst bij de Veluwse Bron
Lees ook:Wellness de Veluwse Bron scoort het hoogst!
Lees ook:Wil je Gordon of Maxima in de sauna tegenkomen?

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Grootste spa van Nederland Veluwse Bron is open

 1. chantal

  wellness’watjes’?? haha, ligt deze spa niet gewoon op de BIBLEBELT…..

    /   Reply  / 
 2. mira

  Ik word niet goed van al deze “pretparken” want een ander woord heb ik er niet voor.
  De eerst zo rustige sauna is ontaard in een luidruchtig pretpark vol gewauwel, herrie en met vooral veel eten en drinken. Veel mensen duiken zo vanuit de sauna in een dompelbad, zonder eerst te douchen…de commercie heeft het helaas ook hier al voor het zeggen

    /   Reply  / 
 3. redactie, monique

  mira, je moet maar zo denken: het geeft juist nieuwe perspectieven in de markt, om daar tegen over kleinschalige, exclusieve en authentieke spa-concepten neer te zetten. deze zullen dan des te meer opvallen bij het juiste publiek en is het plezier des te groter!

    /   Reply  / 
 4. Jill

  Vandaag heb ik met een vriendin de Veluwse bron bezocht. Een prachtig Wellness centre met van allerlei mogelijkheden in een prachtige omgeving gesitueerd. MAAR.. het bedienend personeel heeft geen benul. Onbeschoft aan je tafel komen staan, zonder een woord, laat staan een vriendelijk woord, te zeggen. Wij moesten meer dan eens vragen om de kaart, kregen deze kaart tot drie x toe niet na de eerste x vragen, en toen we hem eindelijk ontvingen bleek de keuze zeer beperkt. Geen fruit, geen club sandwich, geen frites, weinig salades, kortom.. zeer weinig keus. Er kon bij het personeel geen lachje van af, gedurende de gehele dag! Dat hoort niet bij een Welness Centre, dat hoort bij Amsterdam city!! Dan mogen de faciliteiten nog zo waanzinnig mooi en breed zijn, het verliest alle waarde wanneer je niet in de watten wordt gelegd. Een te commercieel beleid?? Geen idee, we hebben ons verhaal bij de receptie achter gelaten alsmede bij dezen hier, en ik hoop alleen maar dat men iets doet met onze opbouwende en realistische kritriek! Groet…

    /   Reply  / 
 5. redactie, monique

  Dank Jill, we sturen je bericht gewoon nog eens extra door naar deze spa. Wellicht helpt het, want het is inderdaad vreselijk als je denkt gepamperd te kunnen worden – wat is een spa evident moet zijn – en het tegenovergestelde gebeurt. Bedankt voor je reactie!

    /   Reply  / 
 6. mj van der heiden

  Wij waren zeer onder de indruk van dit Nederlandse saunacomplex. De mensen waren echter heel vriendelijk en zelfs voor een Nederlandse sauna was het er heel rustig. Voor ons was het een heel plezante ervaring, spijtig genoeg ver rijden vanuit Belgie. Hopelijk gaat het zo goed dat er misschien nog een Antwerpse bron gaat komen!!

    /   Reply  / 
  1. willems

   Beste saunaganger in Belgie Heemeer zeker een bezoekje waard , geniet .

     /   Reply  / 
 7. Heidi

  Wij zijn gisteren geweest, 30 juli. Erg onder de indruk van deze schitterende sauna. Zo veel mogelijkheden op saunagebied en baden binnen en buiten, een indrukwekkende tuin met ligbedden, een heus strand aan een eigen heeeeel groot privemeer waar we heerlijk in gezwommen hebben. |Privacy ten top! Personeel was heel lief, we voelden ons gewoon prinsessen! We hebben gezichtsbehandelingen gehad en een stevige massage en we waren perplex!! Dat ging wel zo onwijs gaaf, die gezichtsbehandelingen! Aanradertje dus. Sportmassage door echte vakmensen!
  Het is ook voor ons een uurtje rijden, maar ik voel me weer opgeladen voor de komende maand, voor begin september hebben we al weer geboekt, dan gaan onze kerels ook mee.
  Groetjes, Heidi en Angelique.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>