Kiehl’s en Aveda: arganolie is hot voor de huid!

Toen ik een paar maanden geleden een leuk nichemerkje op het spoor kwam dat heerlijke haarproducten maakt op basis van Marokkaanse arganolie, kon ik nog niet bevroeden dat de grotere spelers ook al lang hun oog op het spul hadden laten vallen. Mijn beauty-intuitie zei gewoon; dit is leuk, want natuurlijk en eigentijds trendy. Nu komen zowel Kiehl's als Aveda met erg leuke producten op basis van deze olie uit een bijzondere Marokkaanse boom.

 

Ze komen allebei uit een andere stal ( Kiehl's is van L'Oréal en Aveda van Estee Lauder) en toch komen ze ongeveer tegelijkertijd met een product met eenzelfde basis. Verwonderlijk? Ach,arganolie is een mooie huidverzorgende stof die natuurlijk bij beide merken leuk te brengen is, omdat ze allebei een natuurlijke uitstraling hebben en natuurlijkheid zoveel mogelijk nastreven, plus nog een heel ander – tegenwoordig steeds belangrijker- zakelijk principe: dat van verantwoord ondernemen. De productie van Arganolie wordt in Marokko via Fair trade grootschalig ondersteunt door cosmeticaproducenten als E.L.!

Maar goed, wat is het eigenlijk?Het is lekker voor huid en haar, het zit boordevol essentiele vetzuren die een weldadige uitwerking hebben op de natuurlijke beschermingsbarriere van huid en haar. Het zorgt ervoor dat huid en haar elastisch en zacht blijft. Bovendien bevatten de bladeren polyfenolen – anti-oxidanten, goed tegen de inwerking van vrije radicalen op de huid.

Kiehls heeft een volledige lijn geintroduceerd op basis van deze olie; de Superbly Restorative Preparations. Een bodylotion en een droge lichaamsolie en een skinbalm voor de hele ruwe plekjes – ook lekker na het zonnebaden. De producten zijn vanaf juni verkrijgbaar bij de Kiehl's winkel in Amsterdam.

 

 

 

Aveda heeft onder de noemer Green Science een nieuwe serie gezichtsverzorging uitgebracht waarin eveneens Argan olie zit. Vooruitstrevende bijna geheel natuurlijke producten, waaronder een liftend serum, een verstevigende creme en een product dat fijne lijntjes onmiddellijk optisch verdoezelt. Voor de schoonheidsspecialiste die met Aveda werkt is de lijn extra uitgebreid met een salonbehandeling voor een heerlijk masker en massage. Deze producten zijn al verkrijgbaar.

 

Note: Onlangs blogden ook de chemici van The beautyBrains over deze olie en melden dat de olie vol met vetzuren zitten die niet alleen het haar verwend, maar ook mogelijk de zieke huid zoals bij psoriasis. Hierbij wordt verwezen naar medisch onderzoek in de database van PubMed. Het zou ook de talgproductie van de huid kunnen doen verminderen. Een nadeel volgens de chemici; het bevat ook veel oleic acid (omega-9 vetzuur) , dat de porien juist weer kan verstoppen. Lees ook de posts die op dat blog van de chemici kwamen. Hier vind je ook nog een link naar talloze onderzoeken die zijn gedaan naar de werking van de olie.

Lees ook deze blogs:

- Morrocan Oil is heerlijk voor je haar

- Kiehl's winkel aanwinst voor Amsterdam

- Hoe veilig zijn groene cremes voor je huid?

- Natuurlijke creme heeft iets geruststellends

- Aveda's haarlijn voor mannen

Lees ook:Kiehl’s opent winkel in Amsterdam
Lees ook:Net zulke mooie nagels als Eva Mendes
Lees ook:Brad Pitt maakt van groene cremes goudmijn
Lees ook:Bodyguard voor een perfecte lichaamshuid
Lees ook:Getest: Arganolie van Zina Cosmetics

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kiehl’s en Aveda: arganolie is hot voor de huid!

 1. Argand'Or Nederland

  (H)EERLIJKE OLIE
  Het ‘Goud van Marokko’ wordt het genoemd, de heerlijke arganolie. Argand’Or zorgde ervoor dat de vrouwen die de olie produceren een beter bestaan kregen en dat wij hier van de olie kunnen genieten.

  Argand’Or werd in 2004 opgericht door Mohamed El Karz en Rudolf Bresink. El Karz, zelf van Marokkaanse afkomst, reist als waterbouwkundig ingenieur naar Marokko. Daar ontmoet hij vrouwen die onder moeilijke omstandigheden Arganolie maken. Hun sociale en financiële omstandigheden zijn slecht. Bovendien zijn de meeste mensen ongeletterd.

  Mohamed El Karz realiseert zich de grandioze mogelijkheden van dit prachtige, gezonde product. Hij vat het plan op om de olie, met respect voor mens en natuur, wereldwijd te verkopen. Tijdens een reis langs dorpen in Marokko ontdekt El Karz coöperaties die samenwerken binnen de UCFA (Union Cooperative des Femmes de l’Arganeraie). De Berbervrouwen binnen deze organisatie blijken olie van zeer goede en stabiele kwaliteit te maken. El Karz gaat een verbintenis voor onbepaalde tijd aan met UCFA en het latere Argand’Or wordt wereldwijd woordvoerder voor deze vrouwen.

  Argand’Or wordt inmiddels wereldwijd verkocht met eigen vestigingen in Duitsland, Japan, Amerika en Nederland. Het assortiment omvat culinaire olie, huidolie, capsules en natuurcosmetica in de vorm van verzorgende crème en bodylotion. Alle producten zijn op basis van arganolie.

  Door het succes van Argand’Or hebben zich in Marokko inmiddels 23 coöperaties/dorpen bij de UCFA aangesloten waar meer dan 1000 vrouwen een vrij en zelfbewust bestaan leiden. Deze vrouwen zorgen samen met hun inkomen voor ruim 6000 mensen. Wil je meer weten over dit product, kijk dan op http://www.argandor.nl.

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  leuk bericht!

    /   Reply  / 
 3. sofieverbeek

  Inderdaad het ongekende product, ik gebruik het al een jaar omdat in deze hectische tijd is een moment ontspanning een must. En ik geniet graag van de weldaad van een ontspannende massage door middel van deze argan olie. Heb biologische massageolie gevonden die rijk is aan antioxidant vitamine E. Voor mij herstelt de stevigheid en conditie van mijn huid en zorgt voor een zachte en soepele huid. Ben blij. Ik bestel 100% arganolie via http://www.arganlife.eu je kan ook info bekijken. succes

    /   Reply  / 
 4. Georgette

  Mijn reaktie op Argan olie,ik heb net een fles 100% onvervalste Argan olie gekregen uit Marokko,ik heb uiteraard even gegoogled over Argan olie en het is echt perfecte olie,het wordt goed opgenomen door de huid en het maakt het aanzienlijk gladder.
  Ook voor het haar is het perfect om te gebruiken als een masker.
  Nu ben ik een voorstander van het gebruik van natuurprodukten voor de huid, je kan geen beter masker voor je gezicht hebben dan die van pure honing die rechtstreeks bij de imker vandaan komt.
  Voor mij geen potjes en zalfjes van dure merken.

    /   Reply  / 
 5. arganolie

  Goeie en informatieve tekst over arganolie.

  Ik heb het onlangs gekocht bij arganlife.eu dankzij jullie en inderdaad het werkt voor mij.

  Bedankt voor deze tekst.

    /   Reply  / 
 6. Laura

  Inderdaad Argan olie is een geweldig goed product voor het huid.
  Ik bestel verschillende bad,beauty & body producten bij http://www.lessensdemarrakech.nl

  Heerlijke natuurlijke producten.

    /   Reply  / 
 7. Argan

  Arganboom
  De Argania Spinosa is een boom met oudtestamentische allure. De arganboom is zeer goed aangepast aan de droogte en de moeilijke klimatologische omstandigheden van zuid-west Marokko. De boom groeit in semi-woestijngrond en hij kan met zijn diepe wortelsysteem helpen om bodemerosie tegen te gaan. De arganboom heeft iets weg van een veel te groot uitgevallen bonsaiboompje. Ooit bedekte de arganboom Noord-Afrika, maar nu is hij een bedreigde boomsoort volgens UNESCO die alleen nog maar voorkomt in het zuid-westen van Marokko en een deel van Algerije. Er bestaan nog maar 20.000 arganbomen die zich teweerstellen tegen de oprukkende woestijn. De lokale bevolking is arm, maar omdat ze de waarde van de boom onderkennen wordt hij door hen beschermd. Arganolie is daarmee een zeer zeldzame plantaardige olie geworden.

  bron : http://www.huidolie.com

    /   Reply  / 
 8. arganolie

  Leuk artikel! Ik koop al jaren arganolie en gebruik het met veel tevredenheid. Er stond onlangs ook een leuk artikel in de volkskrant! Om de lijst compleet te maken, ik bestel het bij http://www.arganolie.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>