De beste Shiatsu massage bij Ryokan

Van de week was ik bij het kuuroord Ryokan in Zutphen. Een wellnesscentrum waar je innerlijk en je uiterlijk opgepoetst kan worden. Met schoonheidsbehandelingen, meditatie en yoga, met fitness, mental coaching en heerlijke massages. Vooral de Shiatsu heb ik als top ervaren.

 

Ryokan, de naam verwijst naar een Japanse herberg, een Ryokan, bestaat als gezondheidscentrum sinds vijf jaar, maar de laatste anderhalf jaar heeft het echtpaar Visch er hard aan gewerkt om van het centrum een eigentijdse wellnessoord te maken. Er is grondig verbouwd; er is een kleine maar fijne spa gekomen, in Japanse stijl. Binnen met diverse baden en buiten met een fijne Japans aandoende tuin, met losse huisjes die in alle privacy gebruikt kunnen worden voor meditatie of als sauna's. Je kijkt uit over een meer, waarin ook gezwommen kan worden. Vlak naast het centrum ligt een klein bungalowpark aan het meer met luxe huizen.

Ryokan is inmiddels bekend geworden om het aanbod van meerdaagse arrangementen om weer bij te tanken. Bij burn-outs, en steeds vaker rollen er 'ploeter-moeders' over de drempel. Meiden van in de dertig met jonge kinderen, een baan, et cetera en die het niet meer zien zitten omdat de batterij leeg is en 'gek genoeg' ook niet meer opgeladen kan worden. Eigenaar Andre Visch is naast fysiotherapeut ook mental coach. De basis daarvoor legde hij al in de jaren tachtig, toen hij nog een fervent vechtsporter was en regelmatig kampioenschappen won. Hij raakte geinspireerd door de mentale bewustzijnsbenadering in het Verre Oosten en door de prachtige thermen in Japan. Toen hij de kans kreeg om het gezondheidscentrum over te nemen, wist hij wat hij wilde doen: er en wellnessoord van maken met Oosterse invloeden. Je kunt hier genieten maar ook jezelf weer stevig opde rails krijgen. Visch begeleidt o.a. voetballers (Vitesse), BN'ers, ceo's van grote bedrijven e.a.

Maar goed, dat heb ik dus niet gedaan, ik heb genoten van een uurlange shiatsu massage, die mij niet alleen direct na afloop maar zelfs in de dagen erna nog volop energie heeft gegeven. En dat merk ik niet vaak Meestal ben ik juist moe na Oosterse massages, dus dit was heel prettig. Ook de omgeving zal het effect versterkt hebben; heerlijk rustig in zo'n zonovergoten huisje op het water, de deuren open, de vogelgeluiden die naarbinnen kwamen.

Goed adresje om te onthouden als je er eens tussenuit wil voor een dag of zo, samen gezellig met…..

Lees ook deze blogs:

- De spa-ervaring van bloglezeres Ruth

- ook op Schiphol naar de spa

- De megalomane spa-droom van zakenvrouw Sherita Narain

Lees ook:Heerlijk ontspannen met een massagekussen
Lees ook:Een dagje ´beauty´ shoppen
Lees ook:Thuis Shiatsu masseren
Lees ook:Hot in Korea: Foodpornstar met orale fixatie
Lees ook:Onthaasten in Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>