Duo van app en pen helpen jou van het nagelbijten af

Afgebeten nagels… gezond ziet het er niet uit, maar vaak kun je er niets aan doen, omdat je het al jaaaaaaaren doet. Het is een gewoonte geworden bij stress, vermoeidheid, onzekerheid – op momenten dat je je niet happy voelt gaat het eigenlijk vanzelf: je vingertoppen verdwijnen in je mond. Inmiddels ken je alle trucs om je vingers te verstoppen, want nagelbijten is nou niet bepaald iets om trots op te zijn. Kleine troost: je bent niet de enige. Uit Europees onderzoek blijkt dat 42% van de jongeren tussen 21 en 25 op hun nagels bijten.

Stoere chick of hippie meisje, rudeboy of hipster – bijters komen in alle stijlen. Wat ze gemeen hebben? Ze willen ervan af! Als dat geen goed voornemen is… Om ervoor te zorgen dat het dit jaar niet bij een voornemen blijft is er Raylex®. Deze combinatiemethode gebruikt twee hippe tools als anti-nagelbijt support. Met de Raylex pen geef je de nagels een bittere grapefruitsmaak en de Raylex App helpt met positieve berichtjes, tips en weetjes.

Ben je of ken je er een?

Iedereen kent wel een nagelbijter, of misschien ben je er zelf wel een. Uit de studie van Ipsos onder 1.000 personen blijkt in elk geval dat er behoorlijk wat mensen op de vingers knagen, kluiven en knabbelen. Jongeren spannen de kroon met 42% – bijna de helft van alle ondervraagden tussen de 21 en 25. Met 46% bijten mannen net wat vaker dan vrouwen (39%). Het overgrote deel van de nagelbijters (81%) wil er graag vanaf en dat is niet zo vreemd. Bijna 9 van de 10 ondervraagden vindt het onhygiënisch. Daarnaast associeert 75% van de jongeren nagelbijten met onzekerheid, 64% geeft toe er zelf zenuwachtig van te worden. Niet bepaald een indruk die je achter wilt laten bij al die mensen die je deze feestdagen weer gaat zien.

Positieve herinnering

Herinnering en positieve ondersteuning, dat zijn de ingrediënten voor het stoppen met nagelbijten, zo ontdekten wetenschappers.[1] Raylex combineert beide. Met de hippe pen kun je het gemakkelijk aanbrengen en anders dan de bekende bittere nagellakjes dringt Raylex in de nagel door, zodat de grapefruitsmaak lang behouden blijft. Zo wordt de bijtreflex doorbroken en een onbewuste gewoonte bewust gemaakt. Voor de motivatie is er de speciaal ontwikkelde Raylex App die helpt met tips, leuke weetjes en opvolging. De Raylex-methode is een combinatie van aversietherapie en gedragstherapie. Afkeer – of aversie – wordt gekoppeld aan iets wat vroeger bevrediging gaf. Gedrag is nauwelijks te veranderen door straffen, een positieve benadering heeft wel effect. En dat blijkt: 91% van de Raylex gebruikers is al na zeven dagen gestopt!

Nagelbijten en je imago

Het is niet gek dat nagelbijters ermee willen stoppen. Nagelbijten en afgekloven vingers roepen namelijk nogal wat negatieve associaties op, zo weet ook psycholoog en persoonlijkheidsexpert Jochen Roef: “Ik vind het schokkend dat bijna de helft van de jongeren met afgekloven vingers rondloopt! Lichaamstaal is ontzettend belangrijk en nagelbijten kan op een negatieve manier worden geïnterpreteerd. Het wordt vaak gezien als een uiting van onzekerheid of als een

teken dat iemand iets te verbergen heeft. Daarnaast kan het behoorlijk kinderlijk overkomen als je steeds met je vingers in je mond zit en knappen veel mensen af op onverzorgde handen. Kortom: nagelbijten is slecht voor je imago!”

Prijs en verkrijgbaarheid

Raylex is uitsluitend verkrijgbaar bij drogisterij en apotheek voor de verkoopadviesprijs van €18,95. De bijbehorende Raylex App is gratis te downloaden. Om definitief van het nagelbijten af te komen wordt geadviseerd de behandeling minstens 18 dagen vol te houden.

De Raylex app

Over Raylex

Raylex wordt op de markt gebracht door farmaceutisch productontwikkelaar Oystershell Laboratories in Gent. Het bedrijf is gespecialiseerd in innovatieve gezondheidsproducten en heeft als missie wetenschappelijke vooruitgang te combineren met grotere klanttevredenheid. Raylex is een product dat perfect past binnen dit kader. Uit onderzoek blijkt namelijk dat aversietherapie en gedragstherapie tot het grootste succes leiden onder nagelbijters. Daarom worden beide therapieën in de Raylex methode gecombineerd voor maximaal effect. Zie voor meer informatie www.raylex.com en www.oystershell.com.[1] Dufrene B.A., Watson T.S., Kazmerski J.S. (2008). Functional Analysis and Treatment of Nail Biting: Behavior Modification, 32, 6, 913-927) en Koritzky G., Yechiam E. On the value of nonremovable reminders for behavior modification: an application to nail-biting (onychophagia)

 

Lees ook:Nooit meer nagelbijten
Lees ook:Feiten over nagelbijten
Lees ook:Jongeren willen massaal afvallen
Lees ook:Sylvie’s beautysecret: nailwraps!
Lees ook:Doutzen Kroes geeft startsein dance4life campagne 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>