Masters of LXRY 2015 blikt terug op geslaagde editie

Van 10 t/m 14 december 2015 bezochten 46.000 bezoekers Masters of LXRY in de Amsterdam RAI. Dit zijn 3.500 meer bezoekers dan vorig jaar. Dit jaar groeide de beurs met 3.000 m2 ten opzichte van de vorige editie. De beurs is zeer goed ontvangen onder bezoekers en exposanten. Er was veel belangstelling voor vastgoed, premium auto’s, interieur, horloges, juwelen en moderne kunst. Masters of LXRY vindt volgend jaar van 8 t/m 12 december 2015 plaats. Daartoe is afgelopen vrijdag het samenwerkingscontract met de Amsterdam RAI uitgebreid. Masters of LXRY wordt vanwege het succes nóg groter en zal in 2016 35.000 m2 gaan betrekken.

President-Directeur Benno Leeser van Gassan was dit jaar wederom de grootste standhouder (1.085 m2) en realiseerde een recordomzet: ‘De beurs was voor ons fantastisch en uniek van opzet. We hebben meer dan ooit internationale bezoekers mogen verwelkomen en een zeer hoog verkoopresultaat gerealiseerd’. Nieuwkomer Waterdreams, tenders en sloepen een initiatief van Prins Bernhard jr. verkocht vrijdag zijn eerste boot op de beurs en zondag de tweede boot. Louwman Exclusive was aanwezig met een stand van 400m2 met talloze automerken uit het premium segment en verkocht meerdere unieke auto’s. Kunsthandelaar Sander Bijl verkocht op de openingsavond een Jacob van Walscapelle ter waarde van €260.000,- aan een Nederlandse verzamelaar. Op World of Yachts werd volgens Maurice Swets een grote jachtverkoop gesloten met een Belgische ondernemer. Marc Bienemann, CEO Jaguar Landrover Benelux: ‘Voor onze merken was het een groot succes met een nationale lancering van de Jaguar F-Pace en een Europese lancering van de Range Rover Evoque Convertible. Exposeren op Masters of LXRY betekent een benchmark voor kwaliteit en daar horen wij thuis.’ Galeriehouder Martijn Wanrooij: ‘We hebben dit jaar acht grote werken verkocht, waaronder een topstuk van de bekende Franse kunstenaar NoArt, aan een bekende Nederlandse DJ. Dit jaar was er grote belangstelling voor moderne kunstfotografie.’ Bezoekers en exposanten verkozen het Nederlandse interieurbedrijf Cravt Original tot de mooiste stand van de beurs.

Maurits van der Sluis, commercieel-directeur Amsterdam RAI: ‘Masters of LXRY betrekt in 2016 de grootste oppervlakte in haar historie, vijf hallen op een oppervlakte van 35.000m2. We zijn zeer onder de indruk van het concept, de groei en de internationale aandacht voor Masters of LXRY. Het is helemaal van deze tijd en uniek in Europa en de beurs trekt steeds meer internationale bezoekers. De beurs heeft een positieve economische impact voor Amsterdam en de RAI is trots om de gastheer te morgen zijn van deze beurs.’ Organisator Yves Gijrath kijkt terug met een tevreden gevoel: ‘We zijn blij met de positieve reacties van bezoekers en exposanten, waarbij we constateren dat de economie gelukkig de weg naar boven weer heeft ingezet. Masters of LXRY trekt steeds meer buitenlandse bezoekers en exposanten aan. Volgend jaar zal de beurs nog internationaler van opzet worden en vieren we tevens ons 15-jarig jubileum.’ Masters of LXRY vindt volgend jaar plaats van 8 t/m 12 december 2016 plaats in de Amsterdam RAI op een oppervlakte van 35.000m2. Voor meer informatie www.lxry.nl

Lees ook:Uittip: Masters of LXRY
Lees ook:Bloedmooi, de nieuwe Porsche 911 Carrera
Lees ook:Gooi je haar maar los, er komt een 2-daags kappersevent
Lees ook:Zet in je agenda! Beauty Salon dimensions
Lees ook:Lekker springen op ‘Big Mama’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>