Hoeveel naaktselfies staan er op jouw mobieltje?

Maak je weleens een naaktselfie?

Zon je topless of met bovenstukje aan?

Als je sekst, is dat dan met het licht aan of spot uit?

Kijk je weleens porno?

Allemaal interessante vragen. Tijdschrift Quest heeft laatst onderzocht hoe preuts wij in Nederland zijn. En wat blijkt?Jongeren zijn preutser dan de rest, en vrouwen zijn preutser dan mannen

Onze jeugd is losgeslagen, beweren sommigen. Nederland verpreutst, stellen anderen. Quest zocht uit hoe preuts Nederland nu écht is. Een van de opvallende uitkomsten: liefst 4 op de 10 deelt weleens een naaktfoto of -filmpje van zichzelf. Daarbij valt op dat het delen van pikant beeldmateriaal onder de jeugd (tot en met 23 jaar) minder vaak voorkomt dan onder iets oudere leeftijdsgroepen.

Seksen in het donker….
Van de Nederlandse jongeren heeft 39 procent weleens naaktfoto’s of -filmpjes van zichzelf gedeeld met anderen. Onder 24 tot 34-jarigen is dit 46 procent. Zelfs de 35 tot 49-jarigen doen niet onder voor de jeugd: 40 procent heeft weleens dergelijk beeldmateriaal gedeeld. Bij andere vragen bleken jongeren zelfs veel preutser dan de rest van de bevolking. Zo hebben jongeren vaker een voorkeur voor seks in het donker, en voelen zij meer schaamte bij intiem doktersbezoek.

Vrouwen versus mannen
Ook blijkt uit het Quest-onderzoek dat mannen minder preuts (zeggen te) zijn dan vrouwen. 58 procent van de mannen beweert bij intieme gezondheidsklachten meteen en zonder schaamte naar de dokter te gaan, tegenover 46 procent bij de vrouwen. Ook heeft slechts 10 procent van de mannen liever of altijd het licht uit tijdens de seks, tegenover 30 procent van de vrouwen. En: mannen vinden het minder erg om in de sauna bekenden tegen te komen, dan vrouwen.

Meer opvallende uitslagen
- Topless is uit: 19 procent van de vrouwelijke ondervraagden zegt minder vaak topless te zonnen dan vroeger. Slechts 9 procent juist vaker, de rest doet dit even vaak of nooit.
- 68 procent van de sportende respondenten maakt mee dat mensen in hun ondergoed douchen op de sportschool of -club.
- Bijna 4 op de 10 loopt weleens naakt door huis, ook als er huisgenoten thuis zijn (mannen vaker dan vrouwen).
- 56 procent heeft een badkamerdeurbeleid waarbij de deur altijd openstaat en huisgenoten zo kunnen komen binnenlopen.

Lees ook:Mannen verzorgen hun haar beter dan vrouwen
Lees ook:Zet je favo ‘me-time’ op de kiek en win een IKEA cadeaupas
Lees ook:‘Scheer je (borsthaar) weg!’
Lees ook:Leuk een bikini, maar dan wel in het buitenland…..
Lees ook:Nederlandse man geeft niks om zijn uiterlijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>