Miss World is een Filipijnse

De Fillipijnse Megan Young mag zich een jaar lang Miss World noemen. De 23-jarige filmstudente won zaterdag de jaarlijkse schoonheidswedstrijd, die dit keer op Bali plaatsvond. De Nederlandse verloskundige Jacqueline Steenbeek greep naast de prijzen.

Miss Frankrijk en Miss Ghana eindigden op respectievelijk de tweede en derde plek. Kim Kötter, ex-Miss Nederland en nu organisator van de Nederlandse missverkiezing, was mee naar Bali om Jacqueline te begeleiden. Zij twittert dat de Nederlandse net niet in de top 10 is geëindigd. “Jacqueline nummer 12 van de 127 missen!” En: “Wat was ze koninklijk en goedddddd! Zo trots!”

Eerder deze week mocht de miss uit het Brabantse Drunen wel de winst op haar naam schrijven: ze won het onderdeel sporttrack tijdens de schoonheidswedstrijd, waarbij de missen het tegen elkaar opnamen in sportevenementen als volleybal en touwtrekken.

Wegens protesten in het overwegend islamistische Indonesië werd het evenement verplaatst van Java naar Bali. Ook verschenen de dames in badpak in plaats van bikini.

De Filipijnse winnares kreeg zaterdag niet alleen de titel Miss World, maar ook 100.000 euro.

Lees ook:Miss Nederland wint challenge in Miss World
Lees ook:Wordt Lotte van der Zee de nieuwe Doutzen?
Lees ook:13 missen strijden zondag om kroontje
Lees ook:Missen gezocht
Lees ook:Ben je net terug uit Hawaii?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>