Emotioneel slot Beauty & the Beast

Uiterlijke tegenpolen in laatste aflevering van veelbesproken programma

In de laatste aflevering van het veelbesproken programma Beauty & the Beast: Schoonheid zit van binnen brengen Diana en Heidi een aantal dagen met elkaar door. Diana is geboren met een aderafwijking waardoor 60% van haar lichaam door een wijnvlek is verkleurd. Heidi is op een heel andere manier met haar uiterlijk bezig: ze heeft al twee borstvergrotingen gehad, haar buik plat laten maken en is nog steeds niet tevreden. Al snel ontdekt Diana waarom Heidi zo onzeker is, maar komt ook Diana tot nieuwe inzichten. De slotaflevering van Beauty & the Beast: Schoonheid zit van binnen is aanstaande zondag 17 april om 21.30 uur te zien bij Net5.

Freakshow
Beauty & the Beast: Schoonheid zit van binnen zorgde vooral bij de start voor een hoop commotie. Critici spraken van ‘aapjes kijken’, en zelfs van een ‘freakshow’. Maar na de eerste aflevering verstomde de kritiek snel en werd duidelijk dat het ging om een mooi en integer gemaakt programma. Zenderleider Alphons Martens: “Na zes afleveringen van dit programma kun je vaststellen dat de termen ‘freakshow’ en ‘aapjes kijken’ in alle opzichten misplaatst waren. Ik ben trots op het programma en de wijze waarop het de maatschappelijke discussie op gang heeft gebracht over hoe we omgaan met mensen met een uiterlijke beperking.”

Stoer en knap
Ook de stichtingen en deelnemers zijn positief. Jan Beijer van stichting Laposa vindt dat het programma integer is gebracht en dat het duidelijk maakt dat mensen met een beperking zich goed redden in de maatschappij. Dat vindt ook Erwin, een van de kandidaten: “Ik merk dat mensen me toelachen, maar dan positief”, zegt hij in de Volkskrant. Ook deelnemer Yvette is enthousiast: “De reacties zijn ontzettend positief. Al tijdens de uitzending stroomden de berichten binnen op Facebook en mijn telefoon. Totaal onbekenden noemen me stoer en knap.”
650 uur voor de spiegel

Diana en Heidi sluiten de reeks aanstaande zondag af. Heidi brengt gemiddeld 650 uur per jaar voor de spiegel door en maakt zich het liefst op met roze en blauwe oogschaduw. Diana zou iets aan de wijnvlek op haar lichaam kunnen doen, maar heeft hier niet voor gekozen omdat het een deel is van haarzelf. De twee nemen een kijkje in elkaars totaal verschillende levens. Zo hebben ze openhartige gesprekken over onzekerheid, bezoeken ze samen de schoonheidskliniek waar Heidi haar rimpels laat verminderen en gaan ze samen naar de visagist. Maar Diana stelt Heidi ook voor aan twee hele belangrijke mannen in haar leven. Wat zullen de dames van elkaar opsteken?

Beauty & the Beast: Schoonheid zit van binnen: slotaflevering
Zondag 17 april om 21.30 uur bij Net5
www.net5.nl/beautyandthebeast

Lees ook:Anna en Yvette centraal in Beauty & the Beast
Lees ook:BZV puur natuur speeddates
Lees ook:Sylvie populair als vakantiemaatje
Lees ook:Schoonheid zit van binnen
Lees ook:Heidi Klum behind the scenes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>