De Ideale Vrouw

Bestaat de ideale vrouw? Vind je jezelf een ideale vrouw? Ik heb het nodige op mezelf aan te merken en de vrouwen in mijn omgeving ook. Er mogen gerust een paar kilo’s af, sommigen willen vollere borsten andere dames zijn niet blij met hun gebit. Maar hoe ziet de ideale vrouw er dan uit? In het Noordbrabants Museum kun je tot en met 3 mei kennis maken met De Ideale Vrouw. Het mooie van deze tentoonstelling is dat ze de Ideale Vrouw van vroeger en de Ideale Vrouw van nu in beeld brengt. Leuk om samen met je vriendinnen naar toe te gaan en dan kunnen jullie samen naar heel veel verschillende rolmodellen uit de Nederlandse kunst, cultuur en media kijken. Tot nog maar kort geleden was het vooral de man die bepaalde hoe de ideale vrouw eruit hoorde te zien. Na de komst van het feminisme werd dit beeld van een vrouw met een zandloper figuurtje bijgesteld. Vandaag de dag zijn het vooral de vrouwen zelf die bepalen of ze zichzelf ideaal vinden of niet. Een bezoek aan de tentoonstelling laat zien dat een aantal ‘oude idealen’ nog steeds als schoonheidsidealen gelden.

Datingstation

Je kunt gerust wat single mannelijke vrienden meenemen naar deze tentoonstelling, want zowel mannen als vrouwen kunnen actief deelnemen in de expositie door middel van interactieve media. Zo kunnen vrouwen uitvinden op welke ideale vrouw ze het meest lijken en waar ze hun ‘evenbeeld’ kunnen vinden op de tentoonstelling. Mannen die zich afvragen ‘waar in de tentoonstelling vind ik mijn ideale vrouw?’ kunnen terecht op het datingstation.

Lees ook:Tentoonstelling over H U I D
Lees ook:Volkskrantmannen vallen op slimme vrouwen
Lees ook:Mannen houden van ‘Hollywood’
Lees ook:Borstvergroting? Nee..
Lees ook:De hoeden van Koningin Beatrix bekijken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>