Hotlist Acne: huidverstoppende, comedogene stoffen!

Phew, ik schrik me een hoedje als ik deze lange lijst van stoffen in cremes bekijk, waarvan bewezen is dat ze een comedogene werking kunnen hebben, of wel de huid kunnen verstoppen, waardoor acne kan opflikkeren. Er staan namelijk ook heel wat stoffen op die ook in cremes zitten waarvan doodleuk beweerd wordt ze dat ze non-comedogeen zijn! Ik weet dat heel wat van mijn lezers kritische cosmeticagebruikers zijn, dus doe je voordeel met deze lijst! Als je je weer eens afvraagt waarom die nieuwe creme dus toch weer pukkels, mee-eters, witte vetkopjes veroorzaakt, terwijl hij voor een vettere/gecombineerde huid zou zijn, dan weet je nu dus waarom…

Lees ook:Dure cremes; zin of onzin?
Lees ook:Poll-uitslag; is een cremetje van de dokter beter?
Lees ook:Boekje open over peptiden met een Botox-claim
Lees ook:Angel Dusting: drug of marketing-dope?
Lees ook:De beste anti-acne stoffenlijst!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hotlist Acne: huidverstoppende, comedogene stoffen!

 1. Dave

  Laat ik eens om advies vragen: ik ben 23 en heb ook last van die witte puntjes, echter 9 van de 10 keer alleen de dag na het scheren (hoef me niet dagelijks te scheren).

  Ik gebruik Vergulde Hand Alfter Shave Balsem (best duur spul) en enkele items van de lijst zitten in dit product.

  Toch maar eens naar wat anders zoeken. De vraag is dan: bestaan er uberhaupt producten zonder items van de lijst. ZELFS Neutral scheerschuim (vrij van parfum en kleurstoffen voor de gevoelige huid) bevat 2 items van de lijst (Stereac Acid, Sodium Laureth Sulfate).

  Oftewel: wat te gebruiken qua scheerschuim/zeep, en wat erna voor hydratatie?

  p.s. ik zorg voor goede hygiëne bij het scheren.

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  @dave, hoi leuk dat je deze vraag stelt. ik ga even mijn licht opsteken, want ik heb het vermoeden dat jouw witte puntjes vooral een irritatie zijn. in principe is het zo dat die comedogene stoffen – zoals die lijst het meldt – in wasproducten toch weer van je huid afgewassen worden, dus daar moet het niet aan kunnen liggen. mijn stuk ging vooral over cremes ea, producten die je echt de hele dag op je huid draagt.

  maar ik ga informeren!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>