Speciale make-up voor donkere huid

Een primeur in Nederland! De van oorsprong Jamaicaanse Karen Chapman heeft met Shaydes.nl de eerste webshop en het eerste lifestyle magazine over speciale make-up voor getinte vrouwen gelanceerd.

In Nederland wonen ruim 330.000 vrouwen met een donkere huid. Wat in Amerika en de UK al heel gebruikelijk is, was er hier nog niet: een webshop met speciale make-upartikelen voor getinte vrouwen. ,,Dat is een gemis. Een donkere huid heeft een heel andere ondertoon, waardoor make-up vaak te rood of te geel uitvalt. Speciale make-up voor die doelgroep is maar zeer beperkt verkrijgbaar. Daarom ben ik deze webshop begonnen,” aldus Chapman. Vooraankondiging op social media als Instagram leverden enthousiaste reacties op als ‘het zal tijd worden’.

Buitenlandse online magazines met beautytips voor donkere vrouwen zijn er genoeg. Ook vrouwen in Nederland kunnen die in beperkte mate kopen. Een Nederlandstalig magazine voor die doelgroep was er nog niet, dus sprong Chapman ook in dat gat. ,,Het is een lifestyle magazine geworden met interviews en verhalen over fashion, events, beauty tips en tips over haar. Het eerste nummer heeft als thema ‘African beauty’. Daarin interviewen we bijvoorbeeld Afrikaanse ontwerpers die in Nederland wonen,” vertelt ze. ,,In de fashion en beauty industrie wordt minder aandacht besteed aan donkere vrouwen. Daar wil ik verandering in brengen. Daarom gaan wij in elke editie black owned businesses in de schijnwerpers zetten.”

Het Shaydes Magazine verschijnt zes keer per jaar en is te koop op de website. Shaydes verkoopt onder meer producten van het in Amerika populaire Black Radiance Cosmetics. Chapman: ,,Het is onze missie om vrouwen te inspireren. Wij willen vrouwen helpen om zichzelf mooi(er) te maken en ook om uit te drukken wie ze zijn. De meeste van onze producten zijn gemaakt door donkere vrouwen voor donkere vrouwen.”

 

Lees ook:Leestip: Beauty en Lifestyle Special van 100%NL
Lees ook:“In iedere vrouw huist een glamour girl”
Lees ook:Get beautiful met de beauty app van Leco
Lees ook:LaPaay Magazine de glossy van Patricia
Lees ook:Grazia Fashion Train is voor herhaling vatbaar!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Speciale make-up voor donkere huid

  1. Diy Make-up

    Een webshop met speciale make-upartikelen voor getinte vrouwen zie je inderdaad zelden voor in Nederland. Zoals je zegt een gemis. Mooi dus om te zien dat je er mee bezig bent. Ga zo door en veel succes verder!

    Gr.
    Bjorn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>