Bobbi Brown en Laura Mercier beste concealers

Ik heb ongelooflijk last van donkere kringen. Is erfelijk, mijn moeder heeft het ook. En als ik druk ben is het eind zoek. Nu ja, ik heb van de week weer eens gehoord hoe je het begin kan vinden, en daar vooral ook moet blijven met je concealer, wil het echt wat doen. Luister maar….

 

 

 

 

 

Kringen moet je vooral en eigenlijk ook alleen maar in de donkerste hoekjes camoufleren dus rond de binnenste hoek naar beneden langs de neusvleugel. In dat halve rondje zo. Leg ik het een beetje duidelijk uit zo?

Die plek is het donkerst omdat daar de meestal schaduw valt. Mensen met donkere kringen hebben daar een diepere holte, en dat geeft de oogbol en de rand van het voorhoofdsbot schaduw. Zo vertelde Berend van der Lei, onze hoogleraar pls.ch., mij.

Vermoeidheid kan de zaak verergeren, de bloedvaatjes lopen in dat gebied vlak onder de ook nog eens heel dunne huid.

Het enige wat helpt a la minute is camoufleren. Ik heb al heel veel camouflage producten geprobeerd, ik vind ze van Bobbi Brown (nu te koop in de net geopende stand in de Bijenkorf in Amsterdam) en van Laura Mercier (te koop bij Skins Cosmetics) echt het beste.

Smeer vooral niet met je vingers, je krijgt het niet dekkend genoeg in die hoekjes! Bobbi Brown heeft een speciaal concealer kwastje waarmee je echt goed kunt camoufleren. Ik ging werkelijk zaterdagochtend zo opgelucht de stad in om verjaarsdagsinkopen te doen! Ik wist dat als ik nu in de spiegel in een winkel keek, ik geen kringen meer zou zijn. Soms zie ik namelijk alleen nog maar kringen, en niets anders meer:-)

Wil je er langer vanaf, boek dan maar een retraite uitje in een fijn oord – zeker drie maanden lang, of laat de zaak iets optisch verdoezelen met een spuitje Restylane. Ben je ook van het blauwe af. Maar dan moet je naar de injectables arts.

Goed camoufleren doet wonderen, met het juiste product en een goed kwastje, en heel goed kijken wat je doet.

Laat je goed adviseren, want de kleur mag absoluut niet te licht zijn; krijg je wasbeeroogjes – zeker op de foto!

Lees ook:

Voor onder je ogen: cremes en camouflages

Paula Begoun zegt; oogcreme is onzin maar wij vinden het lekker!

Bobbi Brown make-up eindelijk in Nederland

Lees ook:Katie Holmes is hét gezicht van ‘t cosmeticamerk Bobbi Brown
Lees ook:Amerikaanse visagisten ontwerpen flip flops voor goed doel
Lees ook:Bobbi Brown laat je smelten met 35 kleuren palet!
Lees ook:Bobbi Brown make-up te koop in Nederland!
Lees ook:Limited Edtion make-up van Bobbi Brown voor de feestdagen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Bobbi Brown en Laura Mercier beste concealers

 1. Lou

  Ik ben zooo blij dat we eindelijk Bobby Brown kunnen krijgen – al wordt die blijdschap getemperd door het feit dat de residentiele Bijenkorf opnieuw wordt overgeslagen (Mac is er evenmin verkrijgbaar). Why? met zo’n grote expat community is dat niet alleen onbegrijpelijk maar ook oliedom. In een adem door dan ook maar mijn teleurstelling uitspreken over Sephora, althans die wij dus hier (in Den Haag) hebben. Dat lijkt toch nergens op! Ik bedoel de merken die je óveral kunt krijgen, zijn weer prominent vertegenwoordigd (Dior en consorten) – gaap! – terwijl veel van de maffe en hippe merken zoals bijv. Urban Decay, waar Sephora juist om bekend staat, om een of andere reden niet verkrijgbaar zijn! Je zou er wallen van onder de ogen krijgen. Suf hoor, Sephora!

    /   Reply  / 
 2. Luna

  Ach ja het is een leuk merk Bobby Brown, hoor ik overal maar heb het nog niet life gezien. Wel jammer dat het alleen in Amsterdam te koop is…..maar goed heb ik ook een reden om weer eens op pad te gaan.

    /   Reply  / 
 3. Luna

  Was nog vergeten erbij te zetten dat ik blij ben met mijn camouflage tube van Dior. Touche eclait van Yves is ook niet slecht!!

    /   Reply  / 
 4. Suzanne

  Als je allergisch bent voor appels kun je ook hele donkere kringen onder je ogen krijgen.

    /   Reply  / 
 5. noel

  ik heb vorige week de concealer van bobbi brown gekocht. Wat een superproduct! Ik heb vreselijke donkere kringen en dan overdrijf ik niet eens. heb em in de bijenkorf in amsterdam gekocht, nadat de verkoopster me ermee had opgemaakt. ik zeg eerlijk dat ik met mijn eigen concealer er beter uitzag dan wat zei deed. maarre ik zag aan de textuur, dat het goed zou werken. mag ook wel voor die prijs (30 euries)

    /   Reply  / 
 6. redactie, monique

  hoi noel; wat bedoel je nou met deze zin: ‘ik zeg eerlijk dat ik met mijn eigen concealer er beter uitzag dan wat zei deed’:-)

  werkt je eigen vertrouwde concealer beter dan die van brown, of vind je dat je het zelf mooier aanbrengt dan die mevrouw?

  leuk te horen dat je zo enthousiast bent! ik hoorde ook nog eens dat ze een primer hebben die je er ook nog onder aan kan brengen, dat camoufleert nog eens extra. ik heb dat nog niet uitgeprobeerd – heb die primer niet- maar wil het dolgraag doen, want ook ik heb vreeeeeselijke kringen. ergo: zie soms zelf alleen maar mijn kringen en niet eens de rest van mijn gezicht als ik in de spiegel kijk..*wink* – fixatie….huh-

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>