Lipgloss met geurtje om af te vallen

Onlangs las ik in een internationaal cosmetisch chemisch (huh?) vakblad een fijn verhaal over allerlei gekke mogelijkheden om met behulp lipgloss gedrag bij de mens te beinvloeden. Om bijvoorbeeld af te vallen, de trek in een sigaret te verminderen, of een goed gevoel te krijgen.

 

In Amerika komen momenteel al kekke lipglossmerkjes uit met een toegevoegde waarde. Of het louter marketing is of werkelijk zoden aan de dijk zet, laat ik nog maar even in het midden. Ik beperk me even tot de beschrijving van het verschijnsel.

Zo beweert Fuji Blend Lip Gloss with Appetite Supressant dus je eetlust af te remmen, daaarbij gebruikmakend van zg. suiker-blockers, energiegevende kruiden en frisse munt. Het merk Two Faced introduceerde Slenderize Guilt Free Lip Gloss waarin chroom zit dat de energieopname uit voeding verhoogt waardoor je sneller vol zit, L-carnitine dat de stofwisseling aanspoort (zit ook in de anticellulite pillen van Nivea trouwens).

Volgens cosmetisch chemici is het helemaal niet zo gek om via lip-makeup processen in het lichaam proberen te beinvloeden. En vooral niet om dat met geur en bepaalde stoffen te doen. De neus zit vlak bij de mond. Uit de eeuwenoude aromatherapie is al lang en breed bekend dat geur invloed heeft op het gedrag en welbevinden, en het is maar wat handig om via je lipgloss stofjes binnen te krijgen voor je metabolisme. Lipstick eet je toch al grotensdeels op, dus waarom geen zinvolle stoffen eraan toevoegen. Nu ja, het wat sarcastisch bedoeld van mij, want zo gezond is het nou ook weer niet om al die synthetische stoffen uit makeup op te eten, maar goed….

En er is dus ook Joey New York's lipNIX Lip Balm waarin geranium, helichrysum en citroen zit dat je ervan moet weerhouden om een sigaret aan te steken. De combi van citrus op je lippen met de geur van tabak schijnt niet te matchen.

Allemaal leuk, allemaal gek. Wetenschappelijk bewijs ontbreekt vooralsnog. Ohja, ook leuk om te weten: zowel Chanel als Shiseido hebben anti-cellulite cremes cq contourverbeterende cremes die ook op geheel eigen aromatische wijze geparfumeerd zijn. Deze aromacocktails zouden er door inademing dus via het brein ertoe bij moeten dragen dat je eh…ja….minder cellu krijgt, mooiere rondingen, minder eetlust? Moah…zoiets dus.

Lees ook deze blogs:

- Droogt lipbalsem je lippen uit of niet?

- Make-uptest: Roze lipsticks!

copyrights: www.moniquelindeboom.nl Bronvermelding verplicht.

Lees ook:Musthave GLOSS
Lees ook:Jummie….blote mannen in je lipgloss
Lees ook:Lekker glosje
Lees ook:Q10 in je gloss
Lees ook:Minder honger dankzij lipgloss

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>