Oma’s parfum in een geurkaars

Bij de ontwikkeling van de natuurlijke geurkaarsen van Oscar & Babette® vormen de persoonlijke favoriete geurbelevingen en aangenaam olfactorische (jeugd)herinneringen van de ontwikkelaars een belangrijke bron van inspiratie. De nieuwe EcoSojawas Geurkaars ‘Nostalgia’ van dit Nederlandse lifestylelabel vertelt het verhaal van het onweerstaanbare parfum uit de kindertijd in oma’s mooiste tas van vroeger…

Bij de ontwikkeling van alle Oscar & Babette® Geurkaarsen hebben we als basis 100% biologische EcoSojawas gebruikt (zie het separate document in de bijlage over het hoe en waarom). In steeds meer redactionele artikelen wordt gewezen op de schadelijke stoffen die vrijkomen bij het branden van traditionele geurkaarsen op basis van paraffinewas.

Geurkaarsen op basis van 100% biologische EcoSojawas, een bewuste keuze

Voor ons label Oscar & Babette® kiezen we dus heel bewust voor 100% biologische EcoSojawas. Geurkaarsen op basis hiervan geven bij verbranding, in tegenstelling tot paraffinewaskaarsen, namelijk geen schadelijke stoffen af aan de omgevingslucht en zijn dus een bewuste keuze. Geurkaarsen op basis van EcoSojawas produceren bovendien ca. 90% minder roetvorming dan paraffinewaskaarsen en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Ze kunnen zo helpen om een gezonde atmosfeer in je leefomgeving én in ons milieu te behouden. Ramen en gordijnen hoeven hierdoor bovendien minder vaak te worden gewassen!

De geur van nostalgie: het poederachtige parfum in oma’s meest chique tas

Niets was vroeger zo onweerstaanbaar als het parfum in de meest chique tas van je oma. Hul je leefomgeving in de poederachtige geur van pure nostalgie, dankzij geurnoten van Eau de Cologne, elegante leren handschoentjes, crèmige lippenstift en talkpoeder met de Oscar & Babette® EcoSojawas Geurkaars ‘Nostalgia’.

 

Mirna van Donselaar (41), bedenker en ontwikkelaar van Oscar & Babette®:   “Als kind logeerde ik graag bij mijn   opa en oma in Drenthe. Mijn oma was een elegante vrouw, voor wie persoonlijke   verzorging erg belangrijk was. Van haar leerde ik de kunst van het subtiel   parfumeren van je lichaam en mocht ik na het baden altijd Tosca crème op mijn   gezicht, Maja Poeder op mijn decolleté, een vleugje Eau de Cologne en   lipstick. De geur in mijn oma’s mooiste leren tas was voor mij als kind   onweerstaanbaar. De vintage parfumflacon en leren handschoentjes op de   sfeercompilatie van onze ‘Nostalgia’ geurkaars zijn nog daadwerkelijk van   mijn grootmoeder geweest en zaten altijd in haar zondagse tas. Deze geur en   boudoirsfeer uit mijn kindertijd wilde ik vereeuwigen in de vorm van een   geurkaars binnen onze Oscar & Babette®-collectie. Als eerbetoon aan deze   voor mij zo inspirerende vrouw én als symbool van de geur van pure nostalgie   uit mijn vroegste herinneringen!

Over Oscar & Babette®, een 100% Nederlands  lifestylemerk én een manier van (buiten)leven

De collectie van Oscar & Babette® is bedacht en ontwikkeld door en geïnspireerd op het vrije buitenleven van de ontwikkelaars van het merk, Mirna en André van Donselaar. Samen met de twee ruwharige teckels Oscar en Babette (naar wie het label is genoemd) en een ‘boerderij’ vol andere dieren, genieten zij in de ‘flow’ van de vier seizoenen in en rond het natuurschoon van de Bommelerwaard in Brakel, Zuid-West Gelderland. Oscar & Babette® is als merk veel meer dan alleen een collectie met mooie, ecovriendelijke producten die je leven kunnen veraangenamen. Het is een manier van leven, kortom een ‘lifestyle’ die tot uiting komt in de pay-off ‘For a Joyful Way of Living’ en in het bijbehorende blog: www.joyfulwayofliving.nl.


‘Eco-Chic’

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vormt voor ons een belangrijke ondernemersbasis. De producten van Oscar & Babette® zijn daarom door ons met veel zorg en aandacht bedacht, samengesteld en in eigen beheer geproduceerd. We houden van ‘Eco-Chic’, oftewel van mooie producten die met gepast respect voor mens, dier én ons milieu zijn ontwikkeld.
Recyclebare producten met een biologische basis

Zo kiezen we heel bewust voor natuurzuivere, daar waar mogelijk (gecertificeerd) biologische, maar sowieso biologisch afbreekbare ingrediënten. Onze producten bevinden zich in recyclebare verpakkingen. Tijdens het verzenden ervan, kiezen we ook bewust voor vulmateriaal (op basis van maïszetmeel) dat ons milieu niet onnodig belast.

more info:

De producten van Oscar & Babette®  worden ontwikkeld en op de Nederlandse markt gebracht door Oscar & Babette® VOF uit Brakel (Gelderland).

Voor meer informatie kan men bellen met Oscar & Babette® VOF via telefoonnummer:
(+0031)(0)418-670511.

Consumenten verkoopprijs:

  • Oscar      & Babette® EcoSojawas  Geurkaars ‘Nostalgia’  € 19,95/295      gram/ca. 50 branduren

 

Dit nieuwe product is voor zowel Nederland als België online te bestellen vanaf medio september 2013 via de webshop: www.oscarenbabette.nl

Lees ook:Sfeerverhogend: haal de Finse sauna thuis!
Lees ook:Keep the summer close to you
Lees ook:Weg met je winterdip!
Lees ook:Haal de lente in huis met Oscar & Babette®
Lees ook:Move on Mosquitos…!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>