De Nederlandse vrouw sport vier uur per week in gedachten

Hoe fit ben jij?

Bijna tweederde van de Nederlandse vrouwen wil zich in 2013 graag fitter en gezonder voelen. De top 3 voornemens zijn afvallen, vaker tijd vrijmaken voor ontspanning en meer sporten en bewegen. Bijna de helft van de vrouwen sport niet of nauwelijks. Onder meer een te druk leven met huishoudelijke verplichtingen en de hoge kosten voor de sportschool staan het sporten in de weg. De vrouw wenst met weinig moeite en geld, zo fit mogelijk voor de dag te komen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Etos onder 800 vrouwen.

 

De Nederlandse vrouw sport vier uur per week in gedachten

74 procent van de Nederlandse vrouwen zou graag meer dan één uur per week willen sporten. Eénderde geeft aan hier zelfs meer dan vier uur per week aan te willen besteden. Redenen waarom vrouwen de sportschool te weinig opzoeken zijn: omdat ze geen zin hebben (20%), omdat ze een sport beoefenen te duur vinden (19%), omdat ze te druk zijn met sociale bezigheden (vrienden en familie) en omdat zij te druk zijn met huishoudelijke taken (16%). De helft van de vrouwen geeft aan wel te wíllen bewegen, maar hiervoor liever niet naar de sportschool te gaan.

 

Huishouden slokt veel tijd op

Vooral een druk leven met huishoudelijke verplichtingen slokt de tijd van vrouwen op. Gemiddeld zijn vrouwen meer dan 12 uur per week bezig met huishoudelijke taken. Zo besteden vrouwen bijvoorbeeld bijna 3,5 uur per week aan koken, 2 uur aan schoonmaken en 1,5 aan de was. Om in alle drukte toch lekker in hun vel te zitten, geven vrouwen extra aandacht aan: een goede balans tussen werk en privé (30%), inname van extra vitamines (28%), gaan ze regelmatig naar de kapper (26%) en verwennen ze zichzelf regelmatig met lekkere verzorgingsproducten (20%).

 

Wintermaanden nodigen vrouwen niet uit tot sport

De wintermaanden zijn voor vrouwen niet de maanden waarin zij het lekkerst in hun vel zitten. Februari (0,1%) en november (0,0%) zijn het minst populair. Maar weinig vrouwen zijn zich ervan bewust dat je door slim te zijn en creatief te denken ook weer fit kunt worden. Etos speelt in op de wens van vrouwen om op een slimme manier fit te worden door de vrouw van handige tips te voorzien.

 

3 slimme tips om fit te worden:

- Is je trein, tram of bus vertraagd? Sta er niet te lang bij stil: heen en weer lopen houd je warm en fit. IJsberen doen het niet voor niets!

- Hoera, rotzooi! Ga alle rommel eens te lijf als stevige work-out. Hop hop hop, dat ruimt lekker op!

- Pak voor mooie en gespierde benen eens je hoogste hakken uit de kast!

Voor meer tips kijk op www.etos.nl/voel-je-fit

 

Over het onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard onder ruim 800 Nederlandse vrouwen. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse bevolking.

 

Over Etos

Etos doet er echt alles aan om haar klanten het maximale uit zichzelf te laten halen. Hiervoor heeft Etos alles in huis. Etos gelooft dat als je het maximale uit jezelf haalt, de wereld aan je voeten ligt. Etos is met ruim 500 winkels een van de grootste drogisterijketens van Nederland. Het kernassortiment bestaat uit gezondheids-, lichaamsverzorging- en beautyproducten, aangeboden in A-merken en een sterk eigen merk. Het bedrijf werd in 1918 opgericht als coöperatie voor werknemers van het Phillips concern en werd in 1931 geprivatiseerd onder de naam Etos. Sinds 1973 is het bedrijf onderdeel van Koninklijke Ahold NV.

Lees ook:43% doet hét niet …
Lees ook:Borstvergroting? Nee..
Lees ook:Laat Jan Kooijman onze rug maar insmeren….
Lees ook:Vrouwen maken zich massaal op voor Oranje
Lees ook:Jan Kooiman onder de kerstboom

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Nederlandse vrouw sport vier uur per week in gedachten

  1. Agnes

    Ik sport wel 20 uur, in gedachten dan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>