Hoe veilig is jouw taille omtrek?

Weet je wat jouw taille-omtrek is? Het is belangrijk om te weten omdat een taillemeting je kan vertellen of je kilo’s op een risicovolle plaats zitten. Als je veel vet op je buik hebt, is dat ongezond! Het is beter om vet op je billen en heupen te hebben. Het allerbeste is natuurlijk helemaal geen vet te hebben, maar dat is een utopie. Althans voor velen. Voor vrouwen is een gezonde taille-omvang 80 centimeter of minder, wanneer je omvang tussen de 80- en 88 cm omvat, loop je risico op gezondheidsproblemen. Ik adviseer je wanneer dit het geval is, direct te gaan starten met het uitvoeren van wat lichaamsbeweging. Kijk dikker worden is namelijk niet moeilijk. Als je per dag 100 calorieën te veel eet betekent dat over een heel jaar genomen een gewichtstoename van 5 kilo. Afvallen is een veel moeilijker verhaal. Om één kilo af te vallen dien je je calorieën drastisch te minderen  of wekelijks 3 dagen te moeten vasten. Sporten dus!!!!!

Lees ook:Je eet minder als er een man bij je aan tafel zit
Lees ook:Beter eet je thuis!
Lees ook:Er is hoop voor vrouwen die graag willen afvallen!
Lees ook:Martijn Krabbé dijt uit
Lees ook:Niet fietsen, maar tillen!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoe veilig is jouw taille omtrek?

 1. Eline

  “Het allerbeste is natuurlijk helemaal geen vet te hebben” Een te laag vetgehalte is zeker ook gevaarlijk !

    /   Reply  / 
  1. Anne

   Inderdaad! Helemaal geen vet hebben is levensgevaarlijk en als je als vrouw een te laag vetpercentage hebt, kun je (tijdelijk) onvruchtbaar worden.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>