Niet hardlopen bij zwangerschap

Er wordt altijd gezegd dat het goed is om te blijven bewegen als je zwanger bent. Vele studies hebben ook bewezen dat dat zo is. Maar uit een recente studie van de Zuid-Deense Universiteit, waar maar liefst 92500 vrouwen ondervraagd werden over hun sportgedrag tijdens de zwangerschap, kwam naar voren dat je als zwangere niet meer dan zeven uur per week mag trainen. Volgens de onderzoekers is het gevaar op onvrijwillige abortus, ofwel het vroegtijdig afbreken van de zwangerschap, het grootst bij hardlopen en racket- en balsporten. Ook vechtsporten zoals judo, tae-bo en andere verdedigingssporten kunnen risicovol zijn voor zwangeren. Wie tijdens haar zwangerschap wil blijven bewegen, kan het beste gaan wandelen, golfen, langlaufen, zwemmen of in een relaxed tempo gaan joggen.

Niet duiken

Duiken wordt overigens ten strengste afgeraden tijdens de zwangerschap. Uit onderzoeken tot nu toe is gebleken dat duiken grote risico’s met zich meebrengt voor de foetus. Volgens Engelse studies zou de kans op afwijkingen bij de baby vijftien keer hoger liggen als de moeder duikt tijdens haar zwangerschap. Wie tijdens de zwangerschap met krachttraining wil blijven doorgaan, kan dit doen mits er geen te zware gewichten worden gebruikt. Bovendien moet je stoppen met het trainen van je buikspieren wanneer je zes maanden zwanger bent.

bron: Health & Fitness, Medicinfo

Foto: Simmbarb

Lees ook:Lees alles over je zwangerschap en de verzorging van je baby
Lees ook:Wees mooi zwanger zoals Kate Middleton
Lees ook:Jessica at minder bij haar 2e zwangerschap
Lees ook:Jessica gaat een ‘dunnere’ zwangerschap tegemoet
Lees ook:Zwanger en last van ‘n onzuivere huid?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>