Wil je afvallen? Probeer het ‘spiegelbeelddieet’

Leuk hoor die decembermaand, heerlijk, buikje lekker vol gegeten? En dan willen we natuurlijk weer zo snel mogelijk van ons overtollige buikvet af, maar ja dat is vaak niet zo makkelijk als het lijkt. Een groep wetenschappers zeggen hier de oplossing voor te hebben gevonden: hang een spiegel op naast de eettafel waar je dagelijks eet en hang er ook eentje op in de keuken, vlakbij al het lekkers en de koelkast.

Volgens een recentelijke studie ga je namelijk minder eten, wanneer je ziet wat je allemaal in je mond stopt. Het gebruik van minder fancy en kleinere borden of zelfs papieren borden, zou je ook kunnen helpen om minder te gaan eten. Wanneer je met een vork i.p.v. een lepel eet, consumeer je eveneens minder calorieën.

Mensen kiezen regelmatig ongezond voedsel, omdat ze denken dat het lekkerder smaakt.Maar de aanwezigheid van een spiegel bij een eettafel of een keuken kan hen erop attenderen dat ze niet goed bezig zijn en de tastiness in zoet en vet verlagen danwel te verminderen.
De onderzoekers hebben 185 studenten gevraagd een chocoladecake of een fruitsalade te kiezen en vervolgens de smaak te evalueren. Degenen die de taart nam en het at het in een kamer met een spiegel gaf daarna aan de taart niet zo lekker te vinden als degenen die de taartjes in een kamer zonder spiegel oppeuzelden. Het opeten van de Maar de aanwezigheid van een spiegel veranderde de waargenomen smaak van de fruitsalade totaal niet.

Bron: ‘Journal of the Association for Consumer Research’

Lees ook:Hang Sylvia Geersen op je koelkast
Lees ook:Je eet minder als er een man bij je aan tafel zit
Lees ook:Kokosolie maakt slank
Lees ook:Elke dag Kurkuma maakt slank
Lees ook:Pasta zonder schuldgevoel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>