‘DIKKE VROUW IN STRAK TRUITJE GEEN GEZICHT’

Afvallers vinden het geen gezicht als vrouwen met overgewicht strakke truitjes en rokjes dragen. Veel van hen zouden er zelf niet zo bij willen lopen. Juist mensen met ondergewicht of een normaal gewicht hebben hier minder problemen mee. Dat blijkt uit onderzoek van GezondheidsNet.nl en Valtaf.nl onder bezoekers van hun sites.
Volgens 38 procent van de ondervraagden zouden volle vrouwen hun lichaam moeten bedekken. Strakke truitjes en rokjes kunnen volgens hen echt niet. Opvallend is dat dit vooral de mensen zijn die zelf willen afvallen en ook te dik zijn (38 procent tegenover 13 procent van de mensen die willen aankomen).

Bijna 40 procent vindt dat iedereen dat voor zichzelf moet weten, maar zou er zelf niet zo uit willen zien. Slechts 23 procent vindt dat iedereen trots zou moeten zijn op z’n lichaam, dik of dun. Maar onder de mensen die aan willen komen is maar liefst 60 procent die mening toegedaan.

Schaamte voor de buik
De ruime meerderheid (71 procent) van de respondenten is zich in de zomer voortdurend bewust van de extra kilo’s en voelt zich lelijk. Slechts een kwart voelt zich prettig in zwemkleding. Het overgrote deel schaamt zich voor zijn lichaam. Ze voelen zich bloot en zijn bang voor de blikken van anderen.  De buik is voor de meesten (64 procent) het belangrijkste lichaamsdeel dat verborgen moet blijven.

Onderzoek
953 bezoekers van de websites GezondheidsNet.nl en Valtaf.nl hebben de enquête ingevuld. Hiervan was 4 procent man en 96 procent vrouw. De meeste ondervraagden zijn tussen 20 en 60 jaar oud, 9 procent was jonger dan 20, zo’n 12 procent ouder dan 60. Maar liefst 88 procent wil afvallen voor de zomer. Ruim een kwart daarvan is pas tevreden als hij of zij meer dan 10 kilo afvalt.

Lees ook:Bikinistressssssssss!
Lees ook:Wil je Gordon of Maxima in de sauna tegenkomen?
Lees ook:Lekker zomerfit worden!
Lees ook:Afvallers scoren lui qua sport…
Lees ook:Niet elke vrouw wil vollere lippen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>