Maatje mooi met de Mandometer

De Mandometer belooft je trager te leren eten én je in de juiste proporties  te leren eten door onmiddellijk feedback te geven over je eetgedrag. Hierdoor ga je beter nadenken over je voedingspatroon met als resultaat dat je afvalt. Dit apparaatje moet velen onder ons daadwerkelijk gaan helpen om het felbegeerde ‘maatje mooi’ te krijgen!

De Mandometer, ontwikkeld door het Karolinska Instituut in Stockholm, is een soort van draagbare weegschaal verbonden met een computertje. Het is de bedoeling dat je je maaltijd op de weegschaal legt en daarvan eet. Op het moment dat je begint te eten, registreert de computer de vermindering van het gewicht op je bord. Het eetgedrag wordt dan onmiddellijk vergeleken met de meest ideale grafiek (opgesteld door een diëtist). Indien je hiervan afwijkt, zal het apparaat jou instructies geven om je eetgedrag aan te passen zoals bijvoorbeeld ‘eet wat bewuster en wat langzamer’. Door al deze aanwijzigingen besef je hoeveel en hoe snel je eet.
  Als je eet, gaat het voedsel via je maag uiteindelijk naar de kleine darm. Van daaruit worden signalen gezonden naar je hersenen om aan te geven dat je voldoende gegeten hebt. Indien je te snel eet, heeft de kleine darm onvoldoende tijd om aan de hersenen te laten weten dat je genoeg binnen hebt gekrekgen. Met de Mandometer zul je dus verantwoorder gaan eten. Ik zeg: give it a try!

Lees ook:Vintage weegschaal toont je ideale gewicht in één blik
Lees ook:Slanker met kant-en-klaar maaltijden
Lees ook:Laten we weer gewoon gaan eten
Lees ook:Hoe graag spring jij op de weegschaal?
Lees ook:53% van de vrouwen schommelt tussen 2 en 10 kilo in een jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>