Wil je een renners’reet’ ? Ren!

De Amerikaanse fitnessgoeroe Tracy Anderson heeft een geweldige visie op sporten en hoe sport je ook als je ouder wordt van een vitaal en mooi lijf kan blijven voorzien. Ze traint intensief met Madonna. Benieuwd naar haar visie?

Ze is er stellig in: ‘als je een renners-reet wilt, ren dan, wil je een danserslijf, dans! Maar wil je de veroudering van je huid, spieren en gewrichten een beetje tegengaan, is allround bewegen een must.

Dat betekent dus vooral niet dom aan de gewichten gaan hangen in zo’n zielloze sportschool, maar een breed gevarieerd programma doen. Met cardio, gewichtjes, pilates, yoga. Of wel: een programma dat zowel lineaire als circulaire bewegingen biedt, waarvan het hele lichaam kan profiteren.

Lees maar eens meer op haar website

Ik doe dit dus al jaren (het is me aan te zien hoor….haha): ik sjok 2x per week, doe aan pilates of yoga en gyrotonics. En ik snoep, ook dat. Een hard-body heb ik (dus) niet, maar ik ben wel fit – en gezond.

Lees ook:Massa Yoga Event, met zijn 10.000-en samen Yoga-en
Lees ook:Zin in een dagje intelligente adem & spiertraining?
Lees ook:GAIAM workout dvd’s; goed voor lichaam en geest
Lees ook:Zin in een dynamisch yoga-weekend?
Lees ook:Yoga met Britney Spears

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Wil je een renners’reet’ ? Ren!

 1. Maya

  Wat ik niet mooi vind aan die (oudere) afgetrainde dames zoals Madonna is dat het gezicht zo invalt. Op de verkeerde plekken. Een beetje onderhuids vet boven je veertigste doet naar mijn mening wonderen. Maar ja, ik sport dan zelf best veel maar er gaat in het weekend ook zo een supergrote reep chocolade doorheen :-)

    /   Reply  / 
  1. redactie, monique

   ype, nu is het al een feit dat je vanwege veroudering vet verlies in het gezicht en op de benen (ook dus!), en fanatiek bewegen zou dit best eens kunnen verergeren omdat je zo afgetraind bent. knap dat jij je alleen tot het weekend kunt beperken met chocola:-)

     /   Reply  / 
   1. zelda

    En al dat vet gaat dan in je taille zitten…..

      /   Reply  / 
    1. redactie, monique

     precies, het nu zo omstreden buikvet…

       /   Reply  / 
 2. Maya

  Ik kan elke dag wel chocolade eten, Monique, zo dol ben ik er op. Maar als ik dat doe ben ik binnen de kortste keren tonnetje rond :-) Ik wist trouwens niet dat het gezichts- en benenvet op een bepaald moment minder wordt. Ik wist wel dat het voorkomt bij HIV en aids.

    /   Reply  / 
  1. redactie, monique

   yep, en de wetenschap weet nog steeds nietwaarom , maar het is wel zo. van die benen is wel lekker natuurlijk, maar uit het gezicht is niet fijn. met een ingevallen bekkie oog je veel ouder en dan staat de filler arts klaar om er hyaluronzuur of – tegenwoordig – lichaamseigen vet in te spuiten. bolle konen en een volle toet zijn het kenmerk van jeugdigheid.d aarom is die ouderwetse facelift ook zo passe geworden. dat accentueert het skelettenkoppie alleen maar meer….

     /   Reply  / 
 3. Pingback: Eigen fitnessketen voor actrice Gwyneth Paltrow? | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>