Brava vacuum-beha vergroot borsten

Gatver, eigenlijk moet ik hier niet over schrijven, maar wie ben ik om jullie het te onthouden? Bovendien hoorde ik onlangs van hoogleraar plastisch chirurgie Berend van der Lei dat medici toch echt met belangstelling naar dit gevaarte kijken omdat het daadwerkelijk helpt – en er komt geen mes of opvulling aan te pas.

Veel vrouwen zijn op zoek naar borstvergrotende middelen waaraan geen mes te pas komt. Als er weer eens een pillendraaier opstaat die meent de ware pil voor grotere borsten te hebben uitgevonden, is er toch echt wel een paar maanden een run op dat spul.

Maar goed, neem nu eens The Brava. De ‘beha’ kwam eind jaren negentig al in het vizier als een ware borstenvergroter. Inmiddels is weer onderzoek gedaan, de bevindingen werden in de november 2007-uitgave van Plastic and Reconstructive Surgery in Amerika en blijken respondenten nog behoorlijk tevreden ook, zelfs na 7 tot 20 maanden! Onze eigen hoogleraar spreekt er ook met bewondering over. 

Waar gaat het hier eigenlijk om? Om een beha-bouwwerk dat eruit ziet als een flinke sportbeha, gevuld met vacuumzuigende nappen, aangestuurd door een computer. Het vacuumzuigen zorgt ervoor dat de vetcellen uitbreiden waardoor de borsten dus werkelijk groter worden. Goh, zou ik daarom grotere borsten hebben overgehouden aan mijn borstvoeding?

Anyway, eind jaren negentig sprak men er al met afschuw en bewondering over. Bewondering omdat het zou werken, afschuw omdat het meer een martelwerktuig is en echt niet iedereen kon bevestigen dat het nou zo pijnloos was.

Het apparaat blijkt dus nog steeds op de markt en de producent vond het blijkbaar nodig om er weer een onderzoek tegenaan te gooien. Veertig vrouwen deden mee, in de leeftijd van 17 tot 54 jaar en na het borstapparaat 11 uur per dag gedurende 18,5 week gedragen te hebben bleek een gemiddelde borstomvangvergroting van 150cc haalbaar te zijn.

Kent iemand het, wie heeft ervaringen? Terwijl ik dit zo schrijf vraag ik me af wat het resultaat is van 3,5 maand borstvoeding afkolven met een kolfapparaat. Ook dat ding zuigt vacuum. Ik heb me altijd afgevraagd waarom ik na 2 zwangerschappen van die grote borsten overhield. Wellicht door het kolven? Hihi…

Note: dit bericht is eerder geplaatst geweest, in november 2007, maar vanwege de actualiteit nu weer onder de aandacht gebracht.

Lees ook mijn blog dat het fabel ontzenuwt dat je hangborsten van borstvoeding krijgt.

Lees ook:Geen hangborsten door borstvoeding
Lees ook:Vergroot je borsten met stamcellen
Lees ook:Draag jij een goede sportbeha?
Lees ook:Vergroot je zelfvertrouwen met een borstvergroting
Lees ook:Sur Plus flatert met denigrerend borsttevredenheidsonderzoek

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Brava vacuum-beha vergroot borsten

 1. lucinda

  jemig, wat een bh-geval zeg. kun je dat zomaar dragen, ik bedoel zonder begeleiding van een arts? ik vind het best risicovol, denkend aan het feit dat je borsten toch al zo kwetsbaar zijn. kwaadaardige cellen en zo. wie weet lok je ze daarmee ook alleen maar mee verder uit ?

    /   Reply  / 
 2. F.Floor (61)

  In elk geval een beter alternatief dan opereren zoals de nachtbraakster Silvia Millecam deed en erbij rookte.
  Maar de vraag wordt door meisjes van 20 heel vaak aan alternatievelingen gesteld en wel zo vaak dat ik maar liefst 15 verschillende manieren heb verzameld die je tegelijkertijd allemaal ook mag gebruiken. Kijk maar op het scholiertjeswebsite http://www.promootio.nl/floor en scroll naar ReikiFAQ.txt en dan even zoeken naar dit onderwerp want voor een meisje is dit dus ECHT een ramp! Veel suc6!

    /   Reply  / 
 3. Nirvana

  @Monique: “Inmiddels is weer onderzoek gedaan, worden de bevindingen gepubliceerd in de november-uitgave van Plastic and Reconstructive Surgery”

  Heb je dat artikel?

  “Gatver, eigenlijk moet ik hier niet over schrijven, maar wie ben ik om jullie het te onthouden? Bovendien hoorde ik onlangs van hoogleraar plastisch chirurgie Berend van der Lei dat medici toch echt met belangstelling naar dit gevaarte kijken”

  Ah, Van der Lei is mede verantwoordelijk voor dit soort spam! Ik begrijp Berend wel een beetje. Ik kijk ook met zeer veel belangstelling naar melkmachines. Of het product van melkmachines nuttiger is dan dat van Brava laat ik even buiten beschouwing. Trouwens, ook boerinnen hebben vaak een grote bos hout voor de deur.

    /   Reply  / 
 4. Bureau Monique Lindeboom Auteur

  Nirv, excuus, dit bericht is ook in nov 2007 geplaatst geweest, dus onderzoek dateert ook van die datum. ik zal bij Van der Lei eens navragen of hij het heeft.

    /   Reply  / 
 5. Nirvana

  @Monique: OK.

    /   Reply  / 
 6. Jaap

  Nou nou bureau Monique, een beetje genuanceerder kan ook wel lijkt me. Ik neem aan dat de 5 reacties geschreven zijn door vrouwen met grote borsten of door mannen. Een andere invalshoek zou zijn: goh wat een interessant product: zonder operatie toch een borstvergroting! Voor veel vrouwen met erg kleine borsten of met ongelijke borsten is dit een uitkomst. En je moet er wat voor over hebben inderdaad, vergelijk het eens wat je er voor over moet hebben wanneer je kiest voor implantaten. Een andere indicatie voor het Brava systeem is na gedeeltelijke of gehele amputatie, steeds vaker wordt het product ingezet om volume te creëren waarna met lipofilling (vulling met eigen huidvet) de borst weer gereconstrueerd wordt. Met recht een interessant product dus, lijkt mij.

    /   Reply  / 
 7. monica van rijn-ju

  Wilde even reageren, mijn moeder heeft het sinds 3 weken het is niet zo makkelijk als het is .
  het doet ook zeer.mijn moeder heeft 15 jaar geleden borstkanker gehad en had een borst nog maar over,vandaar de bravasysteem.je moet het zoveel uur per dag dragen het liefts s’nachts dat is voor het uitrekken van je huid.daarna werd er vet weggezogen bij de benen en dat werd terug geplaats in de borst allemaal spelde knopjes zie je dan ,het is echt een operatie je mag twee weken niks doen .Dan moet je weer die pomp plaatsen ,maar die doet het niet wij denken door die folie wat op die wond zit,maar menr van de bravapomp beld niet terug wat ik zelf een echte slechte service vindt van menr.Het is niet niks wat er gebeurd .M’n moeder moet dit z’n ander half jaar doen.
  Wie heeft hier ervaring mee ,we kunnen er niks van vinden en het ziekenhuis wil verder geen informatie geven die zegt dat het geslaagd is bij de patient.

  monica van rijn-ju

    /   Reply  / 
  1. Marel & Co Produkties

   wat vervelend, heb je al op buitenlandse sites voor info over dit apparaat gezocht? Succes !

     /   Reply  / 
 8. hasmik

  Brava vacuum-beha vergroot borsten.. kan ik dit kopen ?? en hoe moet ik bestelen?? dank u..

    /   Reply  / 
 9. hasmik

  Brava vacuum-beha vergroot borsten ik wil kopoen; kan dat??

    /   Reply  / 
 10. rita

  Ik ben op zoek naar het brava systeem.
  Wie wil hem aan mij verkopen?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>