Kletsnat van de zweet? Alleen Botox helpt…

Het is niet mijn bedoeling om Botox de hemel in te prijzen omdat het simpelweg toch een giftige stof is, maar soms is de kwaal (hyperhydrosis) erger dan het middel, en dan praat ik niet over rimpels maar over zeiknat van het zweten zijn. In je handen, onder je voeten en het ergste van alles: in je oksels!

 

Ontzettend veel mensen hebben er last van. Toen ik onlangs een stukje online zette over okselpads tegen het zweten, heeft dat mega veel hits opgeleverd. Het is een poetsmiddel, net iets constructiever dan een deo – want dat is echt  voor de ernstige zweter een nodeloos middel. Het enige dat je echt een tijd van de ellende verlost is Botox.

Filler-arts Helga van der Elzen liet er onlangs nog een persberichtje over uit gaan. In het kader van fijn in de zomermaanden van je zweet verlost zijn. Slim, maar wel waar. Door de huid op diverse plaatsen in te prikken met Botox vermindert de activiteit van de zweetklieren. Het lichaam kan nog steeds de warmte kwijt, want er blijven genoeg zweetklieren over die wel werken, het gebeurt alleen in mindere mate. Volgens Van der Elzen moet het zeker een half jaar werkzaam zijn.

Ik heb het nog nooit uitgeprobeerd, omdat ik niet ziekelijk zweet. Maar ik geloof graag dat in dit geval het middel het doel heiligt.

Lees ook mijn artikel over anti-zweetdoekjes en over de toch wel zeer handige t-shirts met ingebouwde okselpads.

Lees ook:OXL en Sweatex doekjes tegen het zweten
Lees ook:Hoe méér je stresst, hoe méér je zweet
Lees ook:Dagenlang verlost van transpiratie
Lees ook:Zweetvoeten? Dan laat je ze toch botoxen!
Lees ook:Overdosisje botox voor Courtney Cox

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kletsnat van de zweet? Alleen Botox helpt…

  1. maaike

    whats new?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    kom kom, niet zo somber Maaike, niet iedereen is even goed ingevoerd in de materie als jij blijkbaar maaike. wat is trouwens je achtergrond, waar komt je interesse voor cosmetica vandaan? doe je er beroepsmatig ook iets mee?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>