Acne, weg ermee

Acne is één van de meest voorkomende huidziekten. Gelukkig is er wel van alles aan te doen. Het Digitaal Acne Informatie Centrum voor jongeren (DAIC) lanceerde eind maart een bijzonder informatieve site om jongeren hier op te wijzen.

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en komt door een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen, die na infectie met Staphylococcus aureus ook etterige puisten en abcessen op gezicht en vooral op de rug kunnen vormen. Acne begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Jongens hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan meisjes. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgenen).

 Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Maar dat geldt niet voor iedereen: sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van “jeugdpuistjes” hebben.[1]. Mensen die erg aan acne hebben geleden dragen daar overigens wel vaak levenslang de littekens van mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden

DAIC legt de site www.wegacne.nl alles uit over het ontstaan van acne en de behandeling. De te adviseren voeding en te gebruiken producten. In begrijpelijke taal. Met filmpjes die uitleggen hoe de behandeling in een schoonheidssalon werkt. Scholen kunnen zich aanmelden voor een les over acne in de klas. Een specialist legt dan de jeugd alles uit over acne en de huid. Scholen kunnen zich aanmelden via de site.

Meer informatie:

www.wegacne.nl

Lees ook:Wetenschap: acne door roken bij vrouwen
Lees ook:De beste anti-acne stoffenlijst!
Lees ook:Dag wrat !
Lees ook:Voorkom wratten!
Lees ook:Veelbelovend medicijn tegen acne

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Acne, weg ermee

 1. acne hoofdje

  Ik heb inmiddels een maand ervaring met de producten die ze op hun site aanbieden, maar het doet helaas helemaal niets. Elke keer als ik iets nieuws lees ben ik hoopvol gestemd, maar hoe veel belovend de smeersels ook klinken, de praktijk maakt het nooit waard.

  Ik hoor veel goeds over lichttherapie. Heeft iemand al ervaring met Cleane Acne lichttherapie? http://shop.goodlite.nl/cleane-acne-lichttherapie-tegen-puistjes.html?

  Best prijzig, maar als het werkt dan is dit wel ideaal.

    /   Reply  / 
 2. Agnes

  Helpt niet. Een eenmalige behandeling met licht werkt nooit. Die dingen werken alleen als je ze dagelijks gebruikt. Dat toont ieder onderzoek aan. Het werkt zeker niet bij individuele puistjes. Die dingen beginnen al voordat je ze kan zien en als je ze kan zien dan ben je dus te laat.

    /   Reply  / 
 3. Esther

  Ik gebruik zelf azulen pasta van schoonheidonline Dr. Eckstein. is een soort groene pasta deze smeer je ‘s avonds erop ‘s ochtends eraf en het helpt echt! de acne wordt een stuk minder rood en droogt de puistjes uit. wat ik ook een voordeel vindt is dat het gewoon betaalbaar is en dat je superlang met 1 potje kunt doen.

    /   Reply  / 
 4. Acne Vulgaris

  Goed initiatief. Het toont aan dat we nog steeds naar goede oplossingen zoeken om acne te bestrijden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>