Fijne skincare voor …HEM

De man van nu mag, wil en kan zichzelf goed verzorgen. Gelet op de structuur van de mannenhuid, die beduidend anders is dan die van de vrouw, heeft ICI PARIS XL nu de heren skincare lijn ICI PARIS XL HOMME gelanceerd, die op alle fronten voldoet aan de eisen die een man stelt aan zijn skincare. Geen grote vingers meer in dat kleine, dure potje crème van haar, maar een geheel eigen skincare lijn alleen en speciaal voor hém. De strakke verpakking, een herkenbaar, typischmannelijk geuraccent en lichte texturen met actieve werkstoffen markeren deze veelbetekende lijn.

 

De ICI PARIS XL HOMME skincare lijn bestaat uit een zevental producten voor gezicht en lichaam. Alle producten zijn parabeen- en alcoholvrij en bevatten geen minerale oliën.

 

Verschillen tussen een mannen- en vrouwenhuid

  • Een man heeft een dunnere onderhuidse vetlaag dan een vrouw, waardoor de huid sterker reageert op prikkels en daardoor gevoeliger voor pijn is, een goede verzorging is daarom een pré.
  • De huid van een man is 15- tot 20% dikker dan die van de vrouw. Ook maakt het mannelijk hormoon testosteron maakt de huid vetter. De combinatie van een dikkere hoornlaag en de hoeveelheid talg geeft meer kans op acne.
  • De pH-waarde van de mannenhuid ligt rond de 6,5, deze huid is dus neutraler dan die van de vrouw met een gemiddelde pH-waarde van 5,8. Door de neutralere pH-waarde van de mannenhuid is deze minder goed bestand tegen bacteriën en schadelijke invloeden van buitenaf.
  • De poriën van de mannenhuid zijn grover.
  • Hogere zweetproductie. Door de sterke vochtverdamping is er sneller sprake van uitdroging, wat lijnen en rimpels tot gevolg heeft. De mannenhuid is dan ook vaak zeer vochtarm.
  • De huid van de man heeft  een hogere collageen dichtheid, wat ervoor zorgt dat mannen later ouder worden dan vrouwen; rimpels verschijnen pas op latere leeftijd maar de huid tekent wel diep doordat het proces al in werking is gezet

 

Om het verzorgen van de huid voor de man zo makkelijk mogelijk te maken is de  ICI PARIS XL HOMME skincare lijn in 3 stappen onderverdeeld: reinigen, scheren en verzorgen.

1. Reinigen

Het reinigen van de huid is voor vrouwen een dagelijks ritueel, maar ook voor de man is het van belang om de huid goed schoon te houden. Hierdoor kunnen pukkeltjes en mee-eters worden voorkomen en krijgt de huid een gezonde teint.

Face cleansing gel100 ml €7,99

Het dagelijks reinigen van de gezichtshuid is belangrijk. Breng de zeepvrije Face cleansing gel ’s ochtends en ’s avonds aan op een vochtige huid. Dankzij het moringa-extract werkt deze cleansing gel uitermate zuiverend, zonder de gevoelige huid te irriteren. De toegevoegde panthenol werkt verzachtend en om de huid te blijven hydrateren zijn gletsjerwater en salie extracten toegevoegd.

Tip: Gebruik Face cleansing gel voor iedere scheerbeurt, want hoe schoner de huid tijdens het scheren, hoe minder de kans op kleine ontstekingen.

Hair & body wash200 ml €8,99

Dit 2-in-1 product is voor mannen van alle leeftijden. De zeepvrije showergel zorgt voor een milde reiniging en droogt de huid niet uit, maar hydrateert dankzij de toevoeging van salie extracten en gletsjerwater. Daarnaast geeft deze showergel je een fris gevoel, dankzij het guarana extract. En hoe makkelijk is het? Je haren en je lichaam wassen met één product.

2. Scheren

Elke man moet er aan geloven: de scheerbeurt. Dat scherpe scheermesje schraapt daarbij vrijwel dagelijks langs de huid, wat veel schade aanricht. Om huidirritaties tegen te gaan, is het dan ook belangrijk om de juiste producten te gebruiken.

Comfort shaving foam -200 ml €6,99

Een perfecte scheerbeurt begint met de Comfort shaving foam. Dit heilzame  scheerschuim verzacht de haartjes, waardoor het scheren makkelijker gaat en het een gladder resultaat geeft. Ook voor de gevoelige huid is deze compacte scheerschuim perfect en voorkomt huidirritaties bij veelvuldig scheren. Toegevoegd pathenol kalmeert en verzacht de huid.

 

Tip: Breng het scheerschuim aan op een vochtige huid, bij voorkeur na het douchen, zodat de haartjes al iets zachter zijn geworden.

 

After shave & hydrating balm50 ml €10,99

Met de 2-in-1 After shave & hydrating balm wordt de scheerbeurt goed afgesloten en schade aan de huid tot een minimum beperkt dankzij het soothing complex (pantenol, bisabolol en gember extracten). Het soothing complex heeft een kalmerende werking, terwijl het gletsjerwater en salie-extracten voor een hydraterend effect zorgen. Daarnaast is er pilosoft toegevoegd, een uniek ingrediënt dat de haargroei remt. Meer verzorgen, minder scheren!

 

Tip: Was je gezicht na het scheren grondig met koud water, waardoor de poriën zich deels kunnen sluiten. Droog je gezicht goed af en breng de After Shave & Hydrating Balm aan.

 

  1. Verzorgen

Na het reinigen en scheren is een goede verzorging  van de huid een laatste stap,.

 

Hydrating & mattifying gel – 50 ml €12,99

Na een goede reiniging, is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. De Hydrating & mattifying gel is geschikt voor mannen van alle leeftijden, met een gecombineerde tot vette huid. De zuiverende en kalmerende anti-imperfection gel verkleint de poriën en vermindert de talgafscheiding. Daarnaast wordt dankzij de werkzame stoffen van het mattifying complex (zink, bamboe poeder en salicylzuur) het glimmen van de huid tegen gegaan. De gel wordt snel opgenomen, met als resultaat een frisse, schone en gematteerde huid.

 

Tip: Breng de Hydrating & mattifying gel ’s ochtends en ’s avonds aan op een goed gereinigde huid.

 

Anti wrinkle firming care50 ml €19,99

De structuur van het bindweefsel van de mannenhuid is stugger, dan dat van de vrouw, hierdoor krijgen mannen op latere leeftijd vaak diepere rimpels.

Binnen deze Anti wrinkle firming care is gebruik gemaakt van het anti-ageing complex (bruine algen, gingkobiloba)en vitamine E. Dit zorgt ervoor dat lijntjes en rimpels zichtbaar worden vermindert en de huid veerkrachtig blijft. Daarnaast wordt de huid beschermt tegen vrije radicalen en goed gehydrateerd, waardoor de huid elastischer blijft en het afweersysteem wordt versterkt. Kortom, de perfecte skincare voor mannen vanaf 35 jaar.

 

Anti perspirant roll-on deodorant50 ml €8,99

De subtiel en mannelijk geparfumeerde Anti perspirant roll-on deodorant, zorgt voor een langdurig, fris effect en bevat geen alcohol zoals veelal het geval is bij een deodorant spray. Dankzij de alcoholvrije formule, is deze deodorant dan ook perfect geschikt voor de gevoelige huid. Breng de deo aan op de droge huid en ga voor 24h dry protection.

 

 

www.iciparisxl.nl

Lees ook:Een mannenhuid ziet méér zonlicht dan die van vrouwen
Lees ook:Maximale zachtheid voor de man
Lees ook:Heren moeten ook smeren!
Lees ook:Serum voor hem
Lees ook:Face Wash: verwent je gezicht zacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>