Op de plaats rust! Yoga op de kazerne

Eat, sleep, do yoga, repeat! Yoga wordt anno 2016 door bijna iedereen beoefend.

Het lijkt een paradox: yoga en militairen, maar dat is het ondertussen al lang niet meer. Yoga gaat niet alleen over oude mannen met baarden die mediteren op een berg, of slanke dames in legging die een been in hun nek leggen. Yoga is voor iedereen en wordt steeds meer op verschillende manieren ingezet. Ook het Ministerie van Defensie erkent de positieve effecten van yoga en start dit jaar met yogadocentenopleidingen onder leiding van Johan Noorloos, yogadocent, schrijver en oprichter van De Nieuwe Yogaschool. Het doel is dat elke militair in de Luchtmacht, Landmacht en de Marine de gelegenheid krijgt om yoga te beoefenen.

Yoga is goed voor je 

Militairen worden opgeleid tot yogadocent, zodat ze in binnen- en buitenland op verschillende plekken les kunnen geven aan militairen. Zo wordt yoga efficiënt en op een breed vlak geïntegreerd. Het ministerie gelooft in de positieve effecten van yoga en vindt het belangrijk om dit op grote schaal aan te bieden. Speciale yoga programma’s worden gestart, voor zowel militairen die nog uitgezonden worden als militairen die wellicht getraumatiseerd thuiskomen. Preventief worden tools aangeboden om met extreme stress om te gaan en na de missie zijn er programma’s ter bevordering van zowel fysiek als mentaal herstel.

Ministerie van Defensie: “Militairen dragen grote verantwoordelijkheid in vaak extreme en stressvolle situaties. Wij zien in dat focus, balans en innerlijke rust die yoga teweegbrengt een positieve bijdrage kan leveren binnen dit bijzondere werkveld. Vandaar dat wij hebben besloten om een yogadocentenopleiding te starten onder leiding van Johan”.

Yoga & Mannen 

Johan Noorloos, oprichter van De Nieuwe Yogaschool vindt het niet verwonderlijk dat ook in het leger, dat voornamelijk een mannenwereld is, de vraag naar yoga groot is. Noorloos ziet dat steeds meer mannen in zijn yogaschool in Amsterdam de weg naar de yogamat vinden. Van topsporters tot advocaten, van studenten tot beroepsmilitairen. Ze doen aan yoga en meditatie om datgene waar ze dagelijks mee te maken hebben meer kwaliteit en verdieping te geven. Na de ‘metro-man’ en ‘cave-man’ lijkt het nu de tijd voor ‘de bewuste man’. ‘De bewuste man gebruikt zijn kracht en intelligentie om te ontdekken wat hem ten diepste beweegt en energie geeft. Hij buigt daarbij letterlijk zijn hoofd naar zijn hart. Mannen op de mat leren kwetsbaar te zijn, en ervaren hoe ze daardoor pas echt in hun kracht komen te staan. De bewuste man is succesvol in zijn werk zonder stress of burn-out. Ook fysiek merken ze de voordelen van yoga: de beoefening ondersteunt bij blessurevrij sporten’, aldus Noorloos.

In het kader van dit actuele thema heeft yoga-icoon Noorloos een boek uitgebracht ‘Yoga & Mannen’.

Interessant boek welke verkrijgbaar is voor € 14.95.  Dit boek leert je over de achtergrond, geschiedenis en filosofie van yoga en meditatie. Alles toegespitst op mannen. Ook bevat het een krachtige yoga work-out en twee effectieve meditatieoefeningen.

Johan Noorloos is de bekendste Yogadocent van Nederland en eigenaar van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam.www.denieuweyogaschool.nl Eerder verscheen van zijn hand onder meer Het Nieuwe Yogaboek, een ode aan de belangrijkste hedendaagse yogastijlen en aan de eeuwenoude traditie.

Foto: Instagram

 

Lees ook:“Yoga maakt vriendelijker”
Lees ook:Heel Nederland aan de yoga voor het goede doel
Lees ook:Wie wil er een knap poesje aan de muur?
Lees ook:Ook met Sinterklaas is de vrouw de baas
Lees ook:Laat de drukte helemaal los… en ontspan aan zee met ZenZo Yoga

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>