Dove HairMinimising helpt vies okselhaar onzichtbaar te maken

 

 

Ruim een derde van de Nederlandse vrouwen (36,2%) voelt zich mooier met glad geschoren oksels, zo blijkt uit onderzoek van Dove. Voor het merk reden genoeg om een deodorant te ontwikkelen die oksels (optisch) langer stoppelvrij houdt. Een spannend trucje…

 

 

Hoe vaak scheer jij je oksels? In de zomer scheer ik (Marieke) ze iedere dag (Monique is lui!). En ik heb er een hekel aan…. Maar nog vervelender (en lelijker) is het prikkende gevoel van harde stoppeltjes die terugkeren nadat je je oksels hebt geschoren. Dove heeft als missie om vrouwen te helpen, zo zegt het merk, en heeft daarom HairMinimising ontwikkeld: een anti-transpirant deodorant die je oksels er zichtbaar en voelbaar langer haarvrij uit laat zien.

zachtere huid

WOW! Dat klinkt wel heel veelbelovend! Maar hoe werkt dit product eigenlijk? Zitten er chemicaliën in die de haartjes afbreken ofzo, net als in ontharingscrème? Want dat lijkt me niet echt lekker in een deodorant. Wij citeren een stukje uit het persbericht:
‘Dit nieuwe, innovatieve product combineert een 24-uur anti-transpirant bescherming en de vertrouwde huidverzorging van Dove met een nieuwe technologie: het Pro-Epil complex dat natuurlijke ingrediënten bevat. Vanaf het eerste gebruik ‘ verzorgt’  Dove HairMinimising de okselhuid. Daardoor voelt deze zacht en gehydrateerd aan. Tsja…

stoppels minder hard

En verder lezen we: Binnen enkele weken zijn okselhaartjes merkbaar fijner, zachter en zodoende gemakkelijker te verwijderen. Bij herhaald gebruik blijft het gevoel (let op, het voelt dus zo, dit houdt dus niet in dat het feitelijk ook zo is) van gladde, net onthaarde oksels langer behouden. De haartjes worden minder zichtbaar -omdat er minder harde stoppels zijn, maar niet minder haartjes, ze zijn alleen zachter- en voelbaar waardoor het prikkende gevoel van stoppeltjes tussen de scheerbeurten door afneemt.

Of dit product ook daadwerkelijk werkt, weten we nog niet. We gaan het testen. Maar ik hoop het van harte. Want het idee spreekt mij zeer aan!  Een keertje proberen kan overigens nooit kwaad. Je hebt hoe dan ook een deo nodig en de Dove HairMinimising ruikt lekker (Wild Rose) en kost haast niets ( € 3,79).

Hoe dan ook, vult Monique aan, er blijkt niet uit dat de haargroei ook wordt afgeremd. De haartjes worden zachter, waardoor ze dus blijkbaar makkelijker te verwijderen zijn. Eerlijk gezegd heeft Monique -als ze het al eens doet – er niet zo’n moeite mee. Gewoon het scheermes erover heen onder de douche en klaar is Kees. Hard of zacht…even onder de  douche staan en ze worden vanzelf zacht – door water en zeep.

schaamte voor okselhaar

Wat Monique tot slot nog in het persbericht leest, stemt haar wel somber over het eens zo idealistische pad dat Dove opging, om de vrouw in al haar natuurlijkheid te omarmen. ‘ Uit onderzoek dat Dove hield, blijkt dat 63,8% van de Nederlandse vrouwen zich VIES of ONZEKER voelt wanneer zij hun oksels niet hebben kunnen scheren.’ Diepe zucht, ik hoor daar in ieder geval niet bij en ik vind het zo spijtig dat DOVE dit naar mijn idee onzinnige fenomeen ook nog eens gaat cultiveren. Hoezo vies? Haar is heel natuurlijk hoor….Dove is duidelijk van haar geloof afgestapt.

Mijn collega Marieke valt me in reden terwijl ik me op zit te winden: ‘Een van de aanwezige journalisten tijdens de perspresentatie vroeg dit ook: ‘ Lichaamshaartjes horen toch bij de Dove-vrouw?’ De marketingmanager antwoordde toen: ‘ Dove doet wat vrouwen willen, en ze willen geen okselhaar….’

geDoved….

Hm….maar wel een rimpelhuid, hangborsten, een vette kont, cellulitebenen, et cetera, zoals hun eerdere reclames nog vol liefde lieten zien? En hoe zit het dan met die laatste boodschap (vorig jaar) waarin Dove de moeders via een filmpje bewust wilde maken van de dagelijkse bom aan vershopte schoonheidsbeelden die hun dochters voor hun kiezen krijgen via de media? Is het dan nu wel oke dat moeders hun dochters gaan wijsmaken dat lichaamshaar vies is en dat je er alle reden toe hebt om er onzeker van te worden? Ik ben de kluts kwijt…..Totaal gedoved, zullen we maar zeggen.

Ben je nieuwsgierig naar de werking deze deo? Heb nog even geduld, want hij is vanaf januari 2009 te koop.

Ooit evangelisten….(filmpje)

Bekijk hier nog eens het filmpje waarin Dove moeders aanspoort om vooral hun dochters aanspoort om met ze te praten voordat de beautyindustrie het doet….hoe ironisch:

 

Lees ook:Dove: Schoonheidsideaal bij meisjes is dramatisch
Lees ook:Lesje buikzingen?
Lees ook:Dove’s nieuwe film Stortvloed hekelt beautyboodschappen
Lees ook:Dove zoekt stralende 45+ vrouwen
Lees ook:Geniet van je Me-moment

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Dove HairMinimising helpt vies okselhaar onzichtbaar te maken

 1. LuNa

  Toen ik op de middelbare school zat scheerde ik niets..hahha Alleen al uit baldadigheid deed ik dat niet. Maar nu wel omdat ik het frisser vind. Als je haar onder je oksels laat staan en je transpireerd stinkt het gewoon meer.

    /   Reply  / 
  1. Bureau Monique Lindeboom

   uhu…wie scheert er niet, iedereen toch. maar is het blijft een k.t-klus. als ik nu nog vrouwen met okselhaar zie vind ik dat zo ontzettend stoer!

     /   Reply  / 
 2. teha

  ha!!! ik scheer me niet en haal ook okselhaar op andere wijze niet weg…hoe ik het ook doe, ik loop met gigantisch ontstoken oksels.
  Tien jaar geleden heb ik mijn okselhaar geknipt tot bijna onzichtbaar en sinds die tijd is het NOOIT meer aangegroeid.
  Je ziet het wel maar is geen bos dus.
  En met goede deo,ben ik toch okselfris. Dus niet stoer maar noodzaak!

    /   Reply  / 
 3. Bureau Monique Lindeboom

  Tee, je bent absoluut een lucky woman:-)

    /   Reply  / 
 4. Kiki

  Dit is echt een grandioos product en geloof het of niet…het werkt dus echt. Ik ben donker van haar dus en ik heb een vrij sterke haargroei maar de Dove Hair minimising deo doet dus echt wat hij belooft. Zachtere huid en minder harde stopels! Het is echt een aanrader!

    /   Reply  / 
  1. Bureau Monique Lindeboom

   ja, marieke mijn collega was in het begin ook heel enthousiast maar na een aantal weken gebruik, lijkt het effect wel weg te ebben zei ze tegen mij. hoe lang gebruik jij het nu?

     /   Reply  / 
   1. Kiki

    Een klein twee maand, ikzelf ben er enorm blij mee. Bij mij werkt het echt heel goed. Ja ‘t is natuurlijk niet te verwachten dat de haargroei helemaal weg gaat maar ‘t is toch veel minder stroef en ik heb ook zo geen stekelig gevoel meer onder mijn oksels.

      /   Reply  / 
    1. redactie, monique

     kiki, deze deo laat de haargroei niet afnemen, alleen het gevoel van haar op de huid wordt minder. klein nuance verschil he.

       /   Reply  / 
 5. Kiki

  Monique, ze worden merkbaar fijner, zachter en gemakkelijker te verwijderen. Da’s al een beetje anders dan gevoel het gevoel hé. Klein nuance verschil !

    /   Reply  / 
  1. Bureau Monique Lindeboom

   ik geloof je graag, maar dat betekent niet dat de haargroei wordt afgeremd:-)

     /   Reply  / 
   1. Meya

    He Kiki,

    je hebt gelijk. De haargroei kan niet gelijk stoppen maar de haren worden zachter en dunner en op den duur groeien ze ook minder hard. Kleine nuance verschil hé Monique??

    Dit is net wat ik bedoel.
    Maak je niet druk Kiki, zo reageert Monique als ze als je bij je mening blijft. Dat zal mede de reden zijn dat ze weg is naast het feit dat ze acher hun rug om een eigen blog is gestart.

      /   Reply  / 
 6. Kiki

  Hey Meya, bedankt voor je reactie. Ik begon mij hier al zorgen te maken omdat ik tevreden ben over de dove minimising. Ik blijf er inderdaad bij, ik ben er gelukkig mee maar daar heeft Monique het blijkbaar heel moeilijk mee :-) . Nog is bedankt Meya ;-) .

    /   Reply  / 
 7. jolanda

  wat is toch het probleem met die stoppels. die voel je toch niet onder je armen? op je benen is dat een heel ander verhaal. kan je het ook op je benen smeren?

    /   Reply  / 
 8. Meya

  zo te horen vind jij het geen probleem om met stoppels te lopen Monique. Voor allen die daar wel last van hebben is het een uitkomst.
  gelukkig heb ik weer geen last van stoppels op de benen, die zijn gelijk zo zichtbaar. jakkes.

  Je zou de Baard/haargroei vertrager (Hair Growth Delaying After Shave) van Body Wish moeten proberen. http://www.bodywish.nl
  werkt perfect. Mijn vriendje heeft niet van die stoppels als hij me kust na het werk. Anders dan ervoor.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>