Hier is de volledige Dr Regan’s Beauty Parlor uitzending!

Als je de uitzending van dinsdagavond bij Canvas hebt gemist waarin dr Regan op zoek gaat naar zinvolle en waardeloze cosmetica voor huid en haar, dan heb ik goed nieuws voor je. Hieronder tref je in resp. volgende vijf You Tubes aan – oorspronkelijk in het Japans (denk ik…) maar Engels gesproken dus prima te volgen. De vijf  delen omvatten samen de totale uitzending die vorig jaar in Engeland zoveel stof deed opwaaien.

Dr Regan's Beauty Parlor is onderdeel van het BBC programma Horizon. Uit een test in het programma bleek dat een serum van Boots no 7 wonderwel bleek te werken. Welke stoffen daarvoor dan verantwoordelijk waren werd er helaas niet bij verteld. Minpunt. En maf trouwens ook hoe zoiets dus tot stand komt, want echt tekst en uitleg over die creme ontbrak totaal, en toch gingen mensen helemaal los ervoor omdat ze het resultaat zagen met eigen ogen. Ook zag ik dat de informatie die dermatoloog Paul Watts aan haar geeft ook door Procter & Gamble gebruikt wordt als onderzoeksmateriaal (of had Watts het voor P&G ontwikkeld?). Wellicht mocht dat in het programma niet al te zichtbaar worden.

Later zag ik nog wel een onderzoeker voor haarverzorging van P&G in beeld. Ze hadden natuurlijk ook nog een creme van Olaz kunnen testen, maar het werd er eentje van Boots, een serum uit de No 7 lijn. Het werd een wereldwijde hype! Zowel in Engeland als in Amerika was het in no time uitverkocht.

De honger naar werkzame producten is enorm, net zoals de honger naar eerlijke informatie, en voor consumenten beschikbaar serieus wetenschappelijk onderzoek. Bekijk hieronder de filmpjes en neem de tijd. Het is fascinerend!

 

Lees ook:Boots No 7 Protect & Perfect Beautyserum hype in Engeland
Lees ook:Vanavond op Canvas: docu over de zin en onzin van anti-rimpelcremes.
Lees ook:Boots misleidt met gehypte serum No 7
Lees ook:Boots producten eind september 2008 niet meer te koop
Lees ook:Boots no 7 serum veroorzaakt ook gekte in US

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>