Test: De nieuwe stijltang van Babyliss mét stoom

Heb je steil haar dan wil je krullen, en andersom geldt precies hetzelfde. Gelukkig zijn er handige apparaten uitgevonden die dit kunnen verwezenlijken.  Zelf heb ik krullen ( of slag) dus voor een steile coupe moet ik altijd eerst met een loeihete stijltang in de weer. En om op de hoogte te blijven van alle ‘nieuwtjes’ op het gebied van stijltangen testte ik deze week de nieuwe straightener van Babyliss met als bijzonder extraatje stoom.

 

De opvallende rode pro  230 steam gebruikt stroom, vier verschillende verwarmingselementen en extra grote platen om het haar te ontkrullen. De stoom wordt automatisch verspreid en zorgt ervoor dat de haarschubben zich weer sluiten. Hierdoor wordt het haar steiler en houdt het effect langer. De ingebouwde kam waarvan de tandjes kunnen worden ingetrokken bereidt het haar perfect voor op de ontkrulbehandeling. Aldus het persbericht.

Nou maar eens zien of ik ook echt verschil merk. ( Even een note tussendoor: Haar stylen is niet één van mijn favoriete bezigheden. Ik heb er het geduld niet voor.  Ik wil vaak te snel, waardoor het steile effect na 1 windhoos alweer verdwenen is. Ook al is de stijltang nog zo duur, luxe, briljant etc. Het kan dus heel goed aan mijn ongeduldige karakter liggen dat stijltangen bij mij nooit echt fantastisch werken. Goed terug naar de test…)

De stijltang is erg handzaam totdat ik bij het deel ‘stoom’ aankom. De hitteregelaar is super duidelijk, de kammetjes kun je in drie standen verzetten en de plaat wordt binnen no-time heet ( erg belangrijk!). Maar als ik wil beginnen met stomen heb ik toch echt een handleiding nodig die helaas om één of andere reden niet is aangeleverd. Grrr…Na heel wat gepuzzel zie ik dan toch wolkjes stoom dus ik kan ein-de-lijk beginnen. De stoom zorgt er inderdaad voor dat je krullen sneller gladstrijken en mijn haar voelt ook minder breekbaar aan. Wellicht omdat ze nu een beetje vochtig zijn? En ook het kammetje houdt mijn eigenwijze krullen een beetje in bedwang onder het hete ijzer. Fijn! Maar mijn haar oogt niet steiler dan anders zoals ik van te voren al had verwacht. En of het effect langer hield? Geen idee! Normaal ga ik met stijl haar op pad en trotseer ik regen, vochtige lucht of zware windhozen. Nu bleef ik heel ‘coupeveilig’ thuis.  Oh ja, hij kost 99,39 euro.

Lees ook:

De Remmington fohn en stijltang met ingebouwde conditioner maken je haar wel glad (voor even)

De Braun fohn en stijltang doen ook wat ze beloven (for the time being..)

Stylen? Breng eerst John Frieda anti-pluis serum aan. 

Probeer eens sulfaatvrije shampoo voor je dorre bos

Lees ook:Haar; de krullenkracht van L’Oréal
Lees ook:Dé Chi Iron is uitgeroepen tot beste stijltang
Lees ook:So in love with the Steampod!
Lees ook:Denk na voordat je iets stompzinnigs tegen een krullenbol zegt!
Lees ook:Nieuwe Braun Ionen-haarstyler werkt echt

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Test: De nieuwe stijltang van Babyliss mét stoom

 1. Mariannetm

  Wow, naast gloeiendhete ceramische platen ook nogeens stoom erbij… No,no, dat kan niet goed zijn voor je haar.

  Het klimaat in NL is zo vochtig dat het haar hoe dan ook ‘iets doet’ en ik denk dat alleen heel goede styling producten het haar een beetje in toom kunnen houden.

  Wel goed dat je dit product in de aandacht brengt..:-)

    /   Reply  / 
 2. saloua

  Die zou ik ook wel graag willen
  die is zo goe .

    /   Reply  / 
 3. aliye

  de styltang is echt perfect, ik zelf gebruik hem ook. en ik heb zelf erge krullen, ik styl 1x en dat gaat dan een dag mee. echt handig,

    /   Reply  / 
 4. Hillo!

  heeee, ik vind deze stijltang echt heel goed werken haha (: ik heb van mezelf heel erge slag, bijna tegen het krullen aan, en als ik mn haar ermee steil dan blijft het 3 dagen lang steil (moet ik wel een staart in als ik slaap en op de fiets maar toch :’) en op de 1e dag is het supersteil, die 2 dagen daarna is het steil alsof het altijd zo geweest is haha!

    /   Reply  / 
 5. xjoii

  wauw deze stijltang hij lijkt me geweldig zelf heb ik de instyler nog veel beter maar dit exemplaartje ook erg goed zelfs met stoom wauw maar waarom kan je hem niet bestellen ? ze zullen er hier dan erg veel geld mee gaan verdienen echt jammer ik had hem ook wel gehaald! ik heb er nu 1 maar 2 is altijd fijn vooral 1 met stoom en 1 die ook een krultang is echt geweldig kwaliteit allemaal erg goed maar wie weet waar je hem kan halen dit kwaliteit is een van de beste van de beste en dat meen ik dus koop er een ik heb ook mijn eigen site dus kijk daar ook eens op je zult verstelt zijn met vriendelijke groett xjoii..

    /   Reply  / 
 6. skrab

  Hallo,

  Ik gebruik zelf een stijltang van CHI, deze is echt super.

  Makkelijk te bestellen:
  http://www.chi-stijltang.com

  Succes

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>