Kerst tip Make-over bij Rob Peetoom

Zo stralend als deze meiden van de Rob Peetoom Metamorfose winkel in Haarlem op de foto staan, zo gezellig heb ik het daar ook ervaren toen ik een poging ondernam om mijn eeuwige bruine haar een staalachtige gloed te laten geven. Dat heeft helaas nog wel wat extra behandelingen nodig, maar ik heb er heel wat geleerd over kleur en de nieuwste methode om je wenkbrauwen te shapen.

 

Van links naar rechts op de foto zie je Inge van der Plas en Antoinette Rutte, kappers en eigenaressen van de zaak, en Petri la Croix, kledingstyliste en kleuranaliste.

Ik kreeg post binnen over de nieuwe haarkleuren van Redken in mooie metallicachtige tinten en blogde al snel dat ik dat ook wilde. Toen de datum naderbij kwam voor de metamorfose vroeg ik me wel steeds vaker af of het te realiseren zou zijn met met bruin (geverfde) haar waarin veel roodtint zit.

In het eerste gesprekje met Inge gaf ze al aan dat het wellicht ook niet bij mijn gezicht; kleur ogen en huidtint, zou staan, maar na een verrassende kleuranalyse van Petri bleek dat ik zowel voor een 'koel' als voor een 'warm' type kan doorgaan. Zij testte dit door verschillende gekleurde doeken rond mijn schouders te draperen en dan te kijken wat het doet met mijn gezicht: haalt het op, of breekt het af qua sfeer? Zo kwam ik erachter dat staalblauw maar ook paars mij erg mooi staat, koele tinten, die een rustige sfeer creeeren waar ik zo van houd. En warempel, die staal-grijsbruine tint die ik in mijn haar wilde, zou prima matchen!

Ware het niet dat ik nog zoveel kleur in mijn haar had, dat de tint toch redelijk minimaal zichtbaar zou worden. We hebben het aangedurfd, incluis een paar highlights om het ook weer lichter te maken. Vlak na de verfsessie had ik zeker wel die staalachtige gloed, maar zoals Inge al had gezegd, is hij er nu na een paar weken alweer uitgewassen. Het is namelijk meer een spoeling dan echte verf.

En passant knipte ze ook nog mijn haar en echt op een prettige manier, passend bij mijn gezicht. En werden mijn wenkbrauwen in de maat getrimt met Anastasia Brows, een nieuwe manier met malletjes om de perfecte wenkbrauwen te creeeren. Een eerste sessie doe je voor 25 euro bij de Rob Peetoom kapper, daarna kun je het thuis bijhouden met een speciaal setje. Je krijgt een echte Amerikaanse glamourlook. Mooi maar ook erg clean. Moest er even aan wennen omdat mijn wenkbrauwen toch altijd iets ruiger zijn en ik dat ook heel natuurlijk bij mijn gezicht vind passen. Desalniettemin; een leuke ervaring en goed dat het er is, want ook vrouwen die wenkbrauwloos zijn (als gevolg van teveel epileren bijvoorbeeld) hebben echt profijt van deze wenkbrauw-behandeling. De malletjes kun je ook gebruiken om wenkbrauwen in te tekenen. We hebben er al eens eerder over geblogd.

In januari ben ik vast weer toe aan een bijwerk-sessie. Ik vond het gezellig en ik had het gevoel dat ze geen rare fratsen willen uithalen, maar juist naar een natuurlijke balans zoeken om je haar en looks te verfraaien. Dat is natuurlijk het credo van elke kapper, maar geloof me, echt niet iedere kapper is daartoe in staat. Daarom ga ik zeker nog eens terug naar de metamorfose zaak van Rob Peetoom in Haarlem. Ook, omdat ik toch en heel erg per se eens een volledige grijsbruine metallic achtige look in mijn haar wil hebben! Eens…zal het lukken!

Ohja, ook zo leuk: styliste Petri gaat graag met je mee naar huis om je kledingkast eens door te lichten en een nieuwe garderobe voor je bij elkaar te shoppen.

Lees ook:Anastasia Brows komt met aanvullingen
Lees ook:Dankzij Anastasia altijd mooie wenkbrauwen
Lees ook:Beschermen shampoo’s voor gekleurd haar de verfkleur?
Lees ook:Brow Power !
Lees ook:Mooie wenkbrauwen maken dé vrouw

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Kerst tip Make-over bij Rob Peetoom

 1. Maya

  Wat een leuk verhaal! Over mij wordt het ook gezegd: ik kan koel EN warm hebben.
  Ik vraag me af of zij mijn donkerbruine haar kunnen oplichten zonder dat het rood wordt. Ik vind die caramel plukken altijd zo mooi, zeker als je wat ouder wordt staat lichter haar wat zachter, maar mijn eigen kapster is een keer aan de slag gegaan en toen werd het rood.

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  het kan zeker. die highlights moeten er lang genoeg in zitten om goed licht te worden. highlights bleken je haar, je haar wordt dus als het ware ontkleurt. wellicht is het daarom niet goed gegaan?

  als ik echt helemaal dus all over die ene kleur had willen hebben, hadden ze mijn haar geloof ik ook eerst moeten ontkleuren.

    /   Reply  / 
 3. irma

  ik vind ze in haarlem goed, maar over amsterdam ben ik totaal niet te spreken (elandsgracht). daar had ik echt het idee dat ze niet kijken naar wat goed voelt voor jou en bij je past. staan gewoon hun eigen ding te doen.

    /   Reply  / 
 4. Maya

  Wat Anastasia Brows betreft: halen ze te veel haartjes weg of kleuren ze je wenkbrauwen teveel in? Ik vind dat soort strakke wenkbrauwen geweldig op de foto maar in het echt ziet het er altijd wat onnatuurlijk uit. Maar ik zou het zelf een keer moeten proberen.

    /   Reply  / 
 5. jolanda

  peettoom amsterdam; grappig dat je dat zegt irma. las op het forum van viva een hele discussie over de peetoom kappers en ook daar hoor ik niet veel goeds over de zaak in het amsterdamse centrum.

    /   Reply  / 
 6. redactie, monique

  dag jolanda, een kapper is net zo iets persoonlijks als een schoonheidsspecialiste. het moet klikken, er moet een professionele kijk zijn. ik ga al tien jaar naar dezelfde kapper (Eyup van Toni & Guy in de Amsterdamse Magna Plaza). Ik ben erg huiverig altijd om zomaar ergens binnen te stappen. Naar deze zaak was ik erg benieuwd. Het kon tegenvallen, het kon meevallen. Afgezien van het feit dat ik mijn haar niet in de gewenste haarkleur kreeg, vond ik het leuk er te zijn. ik ga daarom zeker nog eens terug, al was het maar om ook te kijken of ik die mening nog steeds ben toegedaan:-)

    /   Reply  / 
 7. redactie, monique

  anastasia brows: ze leggen een vormpje met een uitsparing daarin van een wenkbrauwmodel over je eigen wenkbrauw. dan teken ze het af, en alles wat buiten die vorm komt, halen ze weg met wax, de wenkbrauw kleuren ze daarin in met poeder. door die mal krijg je een hele strakke, supergave, cleane vorm. maar voor een behoorlijk asymetrische gezicht vind ik het iets te rechtvormig allemaal. ook iets te make-upperig. maar het is wel gaaf hoor.

  em het gebruik van wenkbrauwpoeder is altijd aan te raden, dat kleurt echt het meest natuurlijk en naturel in. een wenkbrauwpotlood oogt veel harder.

    /   Reply  / 
 8. Leontine

  Ik ben een paar dagen geleden bij de Metamorfose in Haarlem geweest en ben helemaal om. Ik ben best selectief en kritisch wie er aan mijn haar mag komen en was dus erg benieuwd hoe de behandeling zou gaan. De sfeer in deze salon is echt OK. De behandeling die ik kreeg werd na uitleg en advies wat voor mij geschikt zou zijn super uitgevoerd. Zonder al te veel reclame voor deze salon te maken wil ik wel kwijt dat je een zeer hoge kwaliteit krijgt voor je geld. Ik heb mijn volgende afspraak al geboekt.

    /   Reply  / 
 9. jolanda

  leontien, volgens mij gaat de discussie niet over peetoom metamorfose in haarlem, maar over andere vestigingen zoals in amsterdam waar je ontevreden berichten over hoort.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>