Getest: Arganolie van Zina Cosmetics

Vloeibaar goud voor je huid en je haren

In Marokko weten ze het al jaren, Arganolie is een geweldige plantaardige olie met vele positieve eigenschappen die wordt gewonnen uit de pitten van de arganbomen die alleen groeien  in het zuidwesten van Marokko en in een deel van Algerije.

De olie wordt ook ‘vloeibaar goud’ genoemd, omdat het bijzonder rijk is aan anti-oxidanten en vitamine E. Een oudere wijze Marokkaanse meneer heeft me ooit verteld dat Arganolie in eerste instantie in gerechten werd gebruikt, maar dat men later ontdekte dat de olie heel veel goeds doet voor het uiterlijk en dat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het gebruik van arganolie op je huid en in je haren werkt.

En toen ik me nog meer in de arganolie materie ging verdiepen, kwam ik ook te weten dat de Amazighstammen, dat zijn de mensen die de arganolie produceren,  de arganboom de “Boom der schoonheid” noemen. Hoog tijd dus om de arganolie van Zina Cosmetics zelf aan een test te onderwerpen.

Koop nu exclusief bij Groupon Arganolie voor slechts €14,99,- en bespaar maar liefst €14,96

Waar gebruik je het zoal voor?

 • Om je haren te laten glanzen

Je kunt het gebruiken om je doffe haren opnieuw te laten glanzen. Ook voor mensen met psoriassis of een droge hoofdhuid is arganolie een wondermiddel. Ik heb het als masker gebruikt. Ongeveer twee volle eetlepels heb ik door mijn haren gemasseerd en dit heb ik een half uurtje in laten trekken. Na het wassen voelden mijn haren gehydrateerd aan en zagen ze er ook glanzender en gezonder uit.

Wat je ook kunt doen is je droge punten wegwerken met arganolie. Neem een paar druppels arganolie en masseer deze in je handen en breng aan op de punten van je haren en shine!

 • Om je gezicht te laten stralen

Elke ochtend en avond gebruik ik een paar druppels arganolie voor mijn gezicht. Ik vervang mijn creme voor de olie, omdat de olie meer voor mijn huid doet. Het ziet er gezonder, frisser en minder droog uit. Natuurlijk zou je het ook op maskerbasis kunnen gebruiken. Ik adviseer je dan om uit een tissue twee gaten voor je ogen en een voor je neus en mond uit te knippen. Doe wat druppels arganolie op de tissue en ga een half uurtje ontspannen. Daarna haal je de tissue weg en masseer je het in je huid. Het effect is prachtig.

 • Voor je mond

Als je last hebt van gesprongen/gebarsten lippen dan is arganolie een uitkomst. Je hebt slechts een druppeltje nodig om de vochtbalans in je lippen te herstellen.

 • Voor je nagels

Groeien je nagels slecht en splijten ze vaak? Behandel ze dan dagelijks ’s ochtends en ’s avonds met wat arganolie. Je zult zien dat de conditie van je nagels aanzienlijk vebetert.

 • Voor je lichaam

Arganolie is verder ook een fijn middel om je droge huid en cellulitis mee te behandelen. Droge ellebogen zijn verleden tijd als je ze met deze olie insmeert. Wanneer je bent verbrandt, kunnen een paar druppeltjes arganolie verlichting bieden. Na het zonnebaden, geven een paar druppels van deze olie een prachtig mooie glans op je huid.

Wat vinden we ervan?

We hebben de arganolie van Zina Cosmetics getest en vinden het een erg prettig product voor je huid, je lichaam, je nagels, lippen en je haren. Na het product als haarmasker aangebracht te hebben, zagen we daarna direct resultaat. Haren glanzen meer en pluizen minder. Verder zijn we van mening dat de arganolie ook heel fijn is voor je huid. Je ziet echt dat je huid gebaat is bij de combinatie van anti-oxidanten, vitamine E en hoge concentraties vetzuren. De cosmetische industrie loves arganolie niet voor niets, maar omdat het echt veel voor je doet!

Verder hebben we ons laten vertellen dat arganolie ook geschikt is voor mensen met acne, roos en huidproblemen dankzij de unieke samenstelling. Bovendien bevat arganolie 90 mg Tocopherol, en hierdoor worden ‘vrije radicalen’ tegen  gehouden en huidveroudering vertraagd. Ook bevat het Quercitine en Myricetine, deze hebben schimmel- en bacterie dodende eigenschappen.

Kortom: het is een erg prettig multi toepasbaar cosmetisch product met tal van positieve eigenschappen. Onmisbaar dus op je badkamerplank en het kan door het hele gezin gebruikt worden.
Koop nu exclusief bij Groupon Arganolie voor slechts €14,99 en bespaar maar liefst €14,96

Lees ook:EHBO bij verkoudheid: China Olie
Lees ook:Het medicijn voor je haren: U Luxury Oil
Lees ook:Wondershampoo & meer
Lees ook:Net zulke mooie nagels als Eva Mendes
Lees ook:Zo blijven je kunstnagels tip top!

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Getest: Arganolie van Zina Cosmetics

 1. zara

  Hoi

  ik heb vorige week hele line van arganolie besteld bij Arganmidas. Nou het is echt een wondermiddel. Als je wilt moet maar even zelf kijken op. http://www.arganmidas.nl

    /   Reply  / 
 2. Samira

  Midas? Ken ik wel dat merk. Wordt gemaakt in China. Kwaliteit is bagger, maar als jij je er happy bijvoelt.Ze zoeken nog verkopers. Misschien iets voor jou Zara? Ik persoonlijk zou nooit arganolie kopen dat geen marokkaans merk is, omdat het dan toch niet puur is maar ja.

    /   Reply  / 
 3. Houda

  Ik heb sindskort Mogad’or Pure Argan Oil. Deze ruikt namelijk het meest naar echte en pure arganolie. Ik kende het al toen ik het een paar jaar geleden had gekocht tijdens een vakantie in Marokko en nu is het ook te krijgen in Nederland. Ze hebben ook een website http://www.mogadorcosmetics.nl

    /   Reply  / 
 4. maria

  heb arganolie van zina cosmetics besteld via groupon,maar vind deze vreselijk stinken,net uitgebakken spek,is dat normaal,ruikt toch normaal heel lekker,
  mijn zus heeft t meegenomen vanuit marokko zelf,en deze ruikt heerlijk\
  weet hier iemand een antwoord op hoe dat kan??????

    /   Reply  / 
  1. Evelyn

   En heb je al antwoord gehad, Maria? Want nu ga ik wel twijfelen of ik het moet bestellen.

     /   Reply  / 
   1. Anja

    Hoi Evelyn/maria,

    Er is helaas wel veel nep of vermengde Arganolie op de markt. Arganolie van de Groupon moet je echt nooit kopen. Arganolie kost gewoon een paar honderd euro per liter! Dus 100ml moet dus minimaal 20 euro kosten. Alles wat er onder zit kan niet kloppen dus. En als de arganolie van zina cosmetics naar uitgebakken spek ruikt, is er iets goed mis. Google maar eens op “Echte of neppe Arganolie” en lees meer erover.

      /   Reply  / 
 5. Evelyn

  Dank je wel voor de snelle informatie.
  Heb het inderdaad opgezocht en moet ook een certificaat hebben.
  http://www.mogadorcosmetics.nl/blog/hoe-herken-je-echte-arganolie/

  Blijft moeilijk omdat die op de Grouponbon normaal ook duurder was. En ook bij Zina produkten staat : Alle producten van Zina Cosmetics zijn gecertificeerd door EcoCert: Nu snap ik het niet helemaal goed meer, want dan zou dit produkt via Grouponbon toch goed moeten zijn? Hoe gaan we dit dan verklaren? Is wel verwarrend he? :-)

    /   Reply  / 
 6. Anja

  Dat Arganolie 100% Puur en Gecertificeerd is, Zegt Niets over de Kwaliteit! Een certificaat wordt eenmaal uitgereikt aan de bedrijven in Marokko. Die controles vinden daarna nog nauwelijks plaats en zegt niets over de olie die erna gemaakt of verkocht wordt aan derden in het buitenland. Iedereen die arganolie maakt heeft wel een Eco-cert certificaat, maar lang niet iedereen voldoet daarna nog aan de eisen van Eco-cert. De kans is groot dat bijvoorbeeld een zina-cosmetics de olie die zij aanbieden via Groupon van slechte kwaliteit is getuige de uitgebakken-spek-geur waar Maria het over heeft. Echte Arganolie kan trouwens niet goedkoper zijn dan 22-25 euro per 100ML of de verkoper moet verlies lijden en zelfs veel geld toeleggen. En dat lijkt me sterk

    /   Reply  / 
 7. Evelyn

  Okee.. Dat is tenminste duidelijk!
  Welke zou jij dan aanbevelen? Zou ik ook heel erg geholpen mee zijn. Haha!! Ben heel blij dat je zo geholpen hebt met het uitzoeken. Top!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>