Cannabisolie onder de kerstboom….

Ben je onrustig? Slaap je heel slecht? Daar kun je misschien wat aan doen met behulp van cannabisolie.

De Cannabisplant (Cannabis sativa) is al zo oud als er vegetatie is op onze wereld. Deze bijzondere plant wordt reeds net zo lang gebruikt voor het herstel van de gezondheid van lichaam en geest. Nieuw op de Nederlandse markt is de cannabisolie van Allbidiol op basis van 4% CBD olie. De basis van Allbidiol 4% is een EU-gecertificeerde hennepplant, waardoor dit product volkomen legaal aangeboden mag worden aan zowel consumenten als professionals in de medische sector.

Tot 1930 was cannabis- of hennepolie een algemeen gebruikt natuurlijk middel bij diverse lichamelijke ongemakken. In dat jaar werd echter een ware hetze gestart tegen cannabis, hetgeen leidde tot een algeheel verbod. Het zwakke punt hierbij was de THC in wietolie, hetgeen staat voor tetrahydrocannabinol. Dit is de chemische stof die de psychologische effecten van marihuana veroorzaakt. Het is een component van de cannabisplant waar de gebruiker high of stoned van werd. De laatste jaren wordt cannabisolie, zonder THC, echter steeds vaker ten behoeve van tal van medische doeleinden met ongekend succesvolle resultaten ingezet.

CBD oftewel cannabidiol

CBD, met als volledige naam cannabidiol, is één van de maar liefst 104 zogeheten cannabinoïden die van nature voorkomen in Cannabis sativa*. CBD wordt gewonnen uit de toppen van de hennepplant. Een cannabinoïde is een stof die zich kan binden aan een zogeheten cannabinoïdereceptor. Cannabinoïdereceptoren zijn een natuurlijk onderdeel van het menselijk lichaam. Deze zijn betrokken bij verschillende fysiologische processen in ons lichaam, waaronder eetlust, de pijnzintuigen, stemmingswisselingen en het geheugen. Cannabinoïden zijn onder meer bekend vanwege hun werking als antioxidant en neuroprotectant. Helaas staat de overheid niet toe in het kader van de nieuwe Europese wetgeving om alle gezondheidsclaims te vermelden. Wel toegestaan is om te vermelden dat CBD-olie helpt voor het centrale zenuwstelsel, de organen en het immuunsysteem.

Over Allbidiol 4% CBD olie

Allbidiol 4% CBD Olie is een natuurlijk product op basis van de hennepplant. Het hoofdbestanddeel is cannabidiol (CBD) uit Cannabis sativa. De andere stof in dit product is zuivere hennepzaadolie afkomstig uit biologische teelt. Deze CBD olie wordt via een kwalitatief hoogwaardig, zuiver productieproces vervaardigd en er is dan ook geen risico op vervuiling door bijvoorbeeld schimmels, bestrijdingsmiddelen of andere extracten. Allbidiol 4% CBD olie bevat géén THC. Van deze CBD olie, die geen psychoactieve stoffen bevat, kun je dus niet high of stoned worden en deze leidt ook niet tot gewenning. De samenstelling is vrij van alcohol, suiker en conserveermiddelen en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Geschikt voor zowel volwassenen als kinderen

De formule van Allbidiol 4% CBD olie is relatief neutraal van geur en smaak en is daardoor geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Vrouwen die zwanger willen worden, reeds zwanger zij of borstvoeding geven, dienen vóór gebruik contact op te nemen met de huisarts of apotheker. Indien iemand medicatie gebruikt, is tevens overleg met arts of apotheker gewenst. CBD olie kan namelijk effect hebben op de werkzaamheid van geneesmiddelen.

Hoe gebruik en bewaar je Allbidiol 4% CBD olie ?

Start eerst rustig met 1 tot 3 druppels 2-3 keer per dag oraal. Verhoog, indien gewenst, het aantal druppels. De olie kan direct in de mond worden gedruppeld, op een lepel of met voedsel worden ingenomen. Laat de druppels ongeveer 30 seconden in de mond rusten voordat deze worden doorslikt. De opname via de mondslijmvliezen is namelijk de meest effectieve wijze van inname. Allbidiol 4% CBD olie bevat 2 mg CBD per druppel. Over het algemeen wordt 25 mg per dag goed verdragen. Allbidiol 4% CBD olie kan zo lang dit gewenst is dagelijks worden gebruikt. Bewaar de Allbidiol 4% CBD olie buiten het zicht en bereik van kinderen in de gesloten verpakking buiten invloed van zonlicht en tussen de 15ºC en 25ºC.

Wist je dat…?

Cannabis is de Latijnse naam voor hennep 

Industriële hennep is één van de oudste landbouwgewassen op onze aarde 

Cannabis was reeds een veelgebruikt ingrediënt in negentiende-eeuwse medicijnen 

In het Verre Oosten werd de hennepvezel ook reeds lang geleden voor textiel gebruikt, terwijl de bloemknoppen werden verwerkt tot medicijnen 

Romeinen brachten de hennepplant naar West-Europa 

Cannabis of hennep wordt tevens toegepast in producten zoals voeding, textiel, touw, papier en zelfs cosmetica 

Hennepzaad is eetbaar, voedzaam, heel eiwitrijk en vooral heel gezond voor mens en dier 

In de keuken wordt hennepolie gebruikt bij de bereiding van koude gerechten, deze olie is heel rijk aan gezonde, essentiële vetzuren

Welke effecten heeft CBD-olie op het lichaam?

CBD-olie heeft onder andere een pijnstillend en aangenaam ontspannend effect zonder psycho-actieve werking (je wordt dus niet stoned of high) en zonder gewenning of verslaving. CBD kan tevens een positieve werking hebben op de spijsvertering, het slaapritme, bij stress, angsten, het immuunsysteem en de ontspanning van spieren.

Distributie, adviesverkoopprijzen en meer informatie:

De distributeur voor de drogisterijen, reformwinkels en webshops is Trophax OTC B.V. uit Zwijndrecht.

De producten zijn verkrijgbaar bij apotheken onder het Z-Index nummer 16267338, bij drogisterijen, reformwinkels en webshops onder het artikelnummer 110110 en via de webshop van de distributeur www.direct-help.nl/allbidiol

Consumenten advies verkoopprijs:

·         Allbidiol 4% CBD olie                 € 49,95/10 ml

Lees ook:Marihuana parfum
Lees ook:‘Uit je stekker met Cannabis bodycrème!’
Lees ook:Wat je niet in je mond stopt, smeer je ook niet op je huid!
Lees ook:Olijfolie als beautyproduct
Lees ook:Colosé kruiden massage olie verlicht body & mind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>