Professor niet blij met klei-detox van Rens Kroes

Powerfoodgodin Rens Kroes heeft afgelopen zondagavond haar 280.000 Instagramvolgers opgeroepen om drie weken lang, twee keer per dag een glas klei te drinken.Volgens Rens is dat supergoed voor het detoxen van je body. Zelf zegt ze erover: Glow time! 🌿✨ Mix a teaspoon of clean clay with cold water. Leave it to stand for a couple of hours and then stir well and drink. Drink it in the morning before breakfast. Do this for three weeks. It’s might require a bit of effort, but cleansing your body so deeply is absolutely worth the trouble!

Echter is niet iedereen over deze manier van detoxen te spreken!

Zo is er deze keer veelvuldig op haar post gereageeerd waaronder haar followers zich erg druk maken om haar advies.

enivila_Normaal heb je leuke posts, maar dit is heel gevaarlijk .. Klei ontrekt het lichaam juist aan ijzer, en andere bouwstoffen. Het is idd waar dat mensen vroeger dit aten bij bijvoorbeeld een tekort aan kalium, maar daar is nu geen sprake meer van en de nadelen zijn veeel zwaarder ( en gevaarlijker) dan de voordelen. Klei eten kan op zeer kort termijn een verhoogde kans op bloedarmoede geven, hoofdpijn, vitamine tekort en zelfs leverschade geven.

[email protected] thanks! ik vraag het omdat je in je blog wel statements maakt over de (medicinale) werking er van maar als ik zelf een beetje research doe (ik doe zelf ook veel met medicinale kruiden etc.) lees ik vooral dat het juist vitaminen aan je lichaam onttrekt en dat het wetenschappelijk gezien onwaarschijnlijk is dat de mineralen waar jij het over hebt door je lichaam worden opgenomen als je dit drinkt?

[email protected] als je goed wetenschappelijk bewijs hebt dat veel verzadigd vet van kokosolie gezond is, zie ik het graag hoor! net zoals de klei, ben benieuwd hoe het in mijn lichaam zou moeten werken.

Rens laat op de reacties het volgende weten: het is niet wetenschappelijk bewezen darlings. Omzeil niks! Doe dit al jaren, mama ook en oma ook… Feels great!

Koen Venema, professor aan de Universiteit van Maastricht, is volgens het AD ook absoluut niet te spreken over deze detox oproep van Rens Kroes. Volgens hem bestaat de kans dat er bij het nuttigen va neen grote hoeveelheid klei een ernstig vitaminetekort ontstaat in het lichaam. De vitaminen worden dan niet meer opgenomen door het lichaam, maar komen er samen met de klei van achteren weer uit. Met alle gevolgen van dien.

bron: AD , foto’s: Instagram

 

 

Lees ook:Gezond snacken met Rens Kroes #powerfood
Lees ook:Kijktip: Powerfood met Rens Kroes
Lees ook:Virginia van Eck eert haar broer met ‘n vette tattoo
Lees ook:Doutzen Kroes zweert bij sporten
Lees ook:Beauty- & Wellness Tips van Thijs Willekes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>