Na Suit Supply nieuwe rel om billboards!

Nederland is weer een rel rijker. Na de Shameless-campagne van Suit Supply, die vrouwonvriendelijk zou zijn, buigen de leden van de Reclame Code Commissie zich opnieuw over een vergelijkbare klacht. De campagne van Sapph Men, waarin K-1 fighter Remy Bonjasky te zien is met een high kick zou vrouwonvriendelijk zijn…

De klacht, afkomstig van mevrouw B.A. uit Almere, betreft een reclame-uiting van het lingeriemerk Sapph, een billboard langs de A6 bij Lelystad. Op het bord staat een blanke vrouw afgebeeld in Sapph lingerie. Ze staat met haar rug naar een donkere man toe. De man schopt met zijn ene been in de richting van de billen van de vrouw. Daaronder staat de kreet: LETS KICK SOME ASS. De indienster van de klacht ergert zich aan de mogelijke impact van de boodschap, die zeer agressief is naar vrouwen.

Daarbij verwijst ze ook naar eerdere reclame-uitingen van het  lingeriemerk, die, zo schrijft ze in haar brief aan de Reclame Code Commissie mannen en vrouwen oproepen zich niets gelegen te laten liggen een welke seksuele moraal dan ook. De boodschap ‘Lets Kick Some Ass’ – feitelijk een goedkeuring om vrouwen fysiek te mishandelen – acht ze zelfs strafbaar. Er zijn in het verleden meerdere grenzen overschreden door veel reclames goed te keuren die aanstootgevend waren, aldus mevrouw B.A. Met haar oproep poogt ze dit alsmaar verleggen van grenzen een halt toe te roepen. Op 20 januari wordt duidelijk of haar oproep zal worden gehonoreerd.

Kenners achten die kans echter klein. De Shameless-campagne van Suit Supply van afgelopen najaar, waarin vrouwen door mannen in keurige pakken op keukenblokken van achteren werden ‘genomen’, zijn ook door de Reclame Code Commissie goedgekeurd, ondanks een regen aan klachten. Ook voor Sapph is het niet de eerste keer dat ze onder vuur liggen. Regelmatig beklagen mensen zich erover dat het lingeriemerk vrouwen louter als lustobject zou neerzetten.

Marketing-directeur Rob Heilbron geeft als eerste toe dat hij gek is op mooie vrouwen, maar dat je vrouwen mag schoppen en slaan, zal hij uiteraard nooit verdedigingen of promoten, laat hij weten. “De ‘Let’s Kick Some Ass’-campagne verwijst naar de sport van Remy Bonjasky. Hij is het gezicht van onze mannenlijn, en drievoudig wereldkampioen K-1. Wie hem goed kent, weet dat hij geen vlieg kwaad doet. Hij staat bekend als gentleman. Dat is zijn bijnaam: de ‘flying gentleman’, beroemd om zijn high kicks. Vandaar de kreet ‘Lets Kick Some Ass’. En zoals we altijd doen bij Sapph brengen we dat met een vette knipoog, in dit geval door de billen van topmodel Yelena in de ring te gooien. Jongeren begrijpen onze humor heel goed, merk ik aan de stroom van positieve reacties. Alleen van oudere mensen komen regelmatig klachten binnen. We zouden vrouwonvriendelijk zijn. Geloof mij, Sapph draagt vrouwen op handen. En iedereen die zijn vrouw slaat, moet de bak in. Laat dat duidelijk zijn. Anders stuur ik Remy op je af!”

Op 20 januari buigt de Reclame Code Commissie zich over deze reclame van Sapph: vrouwonvriendelijk of niet?

Lees ook:Esthetisch arts krijgt gelijk
Lees ook:Dewi is het nieuwe Sapph Model
Lees ook:Borstvergrotende creme Kruidje Roer Me Niet misleidend!
Lees ook:K-1 fighter Remy Bonjaski geeft zich bloot….
Lees ook:Engeland verbiedt Nivea reclame

1 Reacties // Reageer

One thought on “Na Suit Supply nieuwe rel om billboards!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>