Prinses Maxima spoort jongeren aan op gewicht te blijven

Prinses Máxima is dinsdag 1 februari aanwezig bij de officiële start van het programma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) voor de provincie Drenthe.

JOGG is een landelijk programma en richt zich op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en omgeving om overgewicht en obesitas te verminderen. De Prinses woont in Exloo de ondertekening van het JOGG-convenant bij en zij is aanwezig bij de start van het programma in Valthermond.

Drenthe is de eerste provincie die start met JOGG. Dit jaar gingen o.a. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht de provincie voor. Bij de uitvoering van het programma werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, woningbouw, welzijn en media samen om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken.

Zo is er op scholen meer aandacht voor voeding en beweging, worden betere sport- en speelfaciliteiten gerealiseerd en wordt voorlichting gegeven aan ouders. Het JOGG-programma is onderdeel van het Convenant Gezond Gewicht. Dit convenant is een samenwerkingsverband tussen 27 partijen afkomstig van (rijks en lokale) overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

De partijen werken samen om overgewicht en obesitas maatschappelijk te agenderen en de bewustwording van de gezondheidsrisico’s te vergroten. Het convenant loopt van 2010 tot 2015.

Lees ook:Velen dromen van een gezond gewicht
Lees ook:Jongeren willen massaal afvallen
Lees ook:‘Superdunne modellen moeten verboden worden’
Lees ook:5 kilo of meer, Stepaday.nl gaat je helpen
Lees ook:Nederlanders zijn het slankst in 2030

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>