De beste anti-acne stoffenlijst!

Als je gevoelig bent voor acne of een snel geirriteerde huid is het verstandig om de ingredientenlijst op cosmeticaproducten te lezen. Maar dan nog, je moet bijna een chemicus zijn om te kunnen weten wat acne of irritaties verergert en welke stoffen wel veilig voor je gevoelige huid zijn. Beauty.blog.nl spoorde een heel betrouwbare lijst op die je absoluut moet vasthouden!

 

 

 

 

Zo blijken algen een redelijke ramp te zijn voor de acne- en gevoelige huid, en allantoine helemaal niet. Cacaoboter en alles uit kokosnoot kun je bij pukkels ook maar beter vermijden en een hele riedel vetzuren met een chemische naam ook.

Bekijk hier de lijst!   En lees ook deze website die werkelijk alles over acne behandeld, op gedegen wijze.

Lees ook deze blogs:

- LED-licht helpt bij acne maar is duur

- Differin, een beter medicijn tegen acne

- Volwassenen-acne treft vooral vrouwen

copyrights www.moniquelindeboom.nl Bronvermelding verplicht.

Lees ook:Veelbelovend medicijn tegen acne
Lees ook:Acne, weg ermee
Lees ook:Wetenschap: acne door roken bij vrouwen
Lees ook:Melk verhoogt de kans op puistjes
Lees ook:LED-licht helpt bij acne en huidverslapping, maar is te duur

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “De beste anti-acne stoffenlijst!

 1. Monique

  Ik heb de lijst doorgenomen en zie daar de stof mineral oil niet bij staan als ´gevaarlijk´. Dit terwijl er veel merken en sites roepen dat het comedogeen is en de huid uitdroogt. Ik snap er niets meer van. Wat is waar? Kan iemand me aan de waarheid helpen?

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  interessante vraag, monique! ik ga hem voorleggen aan een chemicus. houd je op de hoogte:-)

    /   Reply  / 
 3. redactie, monique

  monique, ik hoop dat je engels kunt lezen? ik heb hieronder een stuk voor je van twee heel goede chemici die zelf een website bijhouden (thebeautybrains.com)en zij leggen nog eens haarfijn uit hoe het zit met minerale olie. hoop dat dit alvast meer verklaart!
  ——————————————
  Does mineral oil cause zits
  When you`ve been in the beauty business long enough you learn that you can`t believe everything you read. Take the information about mineral oil from this website for example. They make many claims about the evils of mineral oil. It`s suggested that big companies use mineral oil because it`s inexpensive even though they know it is dangerous and can cause disease and acne.

  When you come across information like this you should always ask yourself, what is the motivation for writing it? And surprise, surprise the people writing this information are trying to sell you skin products that don`t contain mineral oil. They use this scare tactic to convince their consumers not to buy from mainstream skin product manufacturers but instead buy from them.

  The truth is mineral oil is a perfectly safe ingredient that has been used in skin products for many years. It acts as a barrier on the skin and helps to prevent moisture loss. There is no scientifically valid evidence that it dries the skin, causes premature aging, or even removes vitamins from the skin. The one knock against mineral oil is that there has been some evidence that mineral oil is comedogenic, that is, it causes acne.

  But now scientists have made the discovery that mineral oil won`t give you zits! In this study published in the Journal of Cosmetic Dermatology, Joseph DiNardo found that the cosmetic grade of mineral oil used in beauty products is not comedogenic. What the authors of this study suggest is that consumers should look for products that claim to be non-comedogenic not mineral oil free.

  Before you fall into the trap of believing everything you read ask yourself, why would these authors write something positive about mineral oil? Well, they are scientists who are investigating a question and endeavoring to get something published in a premiere scientific journal. This isn`t easy either because their evidence is scrutinized by other scientists in the field. Their conclusions aren`t biased by the fact that they are trying to sell you their product. And that lack of bias and scrutiny of their peers makes the information much more believable.

    /   Reply  / 
 4. Monique

  Dank, Monique, voor dit verhaal. Ik had van Paula Begoun ook een dergelijke visie gelezen maar had moeite om ineens – na jaren van waarschuwingen tegen mineral oil – te geloven dat het geen kwaad kan voor je huid. Dit betekent voor mij dat het relatief dure Dermalogica dus vervangen kan worden door iets wat vriendelijker is voor mijn portemonnee. Ik zal je blog nog eens doorspitten op adviezen in die richting. Dank voor je blog ook trouwens, ik vind het extra waardevol vanwege jouw interesse in ingredienten en je positief kritische houding (t.a.v. de vele commerciêle claims).

    /   Reply  / 
  1. Sylvana

   Ik snap niet dat die chemicus dat schrijft, ik heb hier een boek wat alle ingrediënten van cosmetica beschrijft. Dus dit boek is niet bevooroordeeld!

   Het heet lexicon van cosmetische ingrediënten:

   Minerale oliën worden op grote schaal toegepast in cosmetica als basis omdat het goedkoop is. Het vormt een film op de huid, verstopt de poriën en blokkeert de vochthuishouding en de zuurstofcirculatie van de huid. Bovendien trekt minerale oliën bacteriën aan die blijven plakken op deze vette substantie. De huid droogt niet alleen uit, maar vervuilt tevens en kan daardoor mee-eters en acne ontwikkelen.
   In een medisch rapport van de Amerikaanse allergoloog Dr. T.G. Randolph wordt gewaarschuwd voor het gebruikt van minerale olie. Langdurig en veelvuldig gebruik lost het natuurlijke huidvet op waardoor de huid nog meer uitdroogt. Dit lijdt onherroepelijk tot Paraffine verslaving.
   Cosmetica fabrikanten die minerale oliën verwerken, spreken uiteraard de negatieve eigenschappen tegen. Een argument is dat het juist vocht in de huid vasthoud, dit klopt, het laat niets uit de huid, maar ook niet in de huid!
   De huid kan hierdoor niet goed ventileren en houd eveneens schadelijke stoffen (stikstof) vast die anders langs natuurlijke weg verdwijnen.
   Wanneer de circulatie op langere termijn word verhinderd, vertoont de huid uiteindelijk uitdrogingsverschijnselen en ten gevolgen daarvan allergie verschijnselen.Ook kan het juist acne veroorzaken doordat bacteriën aangetrokken worden.

   Parraffineverslaving
   Is zoals elke verslaving, de huid kan niet meer zonder minerale olie zoals Paraffine Liquidum of vaseline. Deze vetten lossen de natuurlijke vet barrière op en de huid maakt daardoor geen nieuwe meer aan omdat de huid als het ware lui is geworden. Er is genoeg vet aanwezig aan de buitenkant waardoor de huid zelf geen talg meer aanmaakt.
   Op het moment dat men met dit soort ingrediënten stopt, gaat de huid droog aanvoelen omdat de huid geen talg meer aanmaakt, en ipv dat men de huid van vocht voorziet , grijpt men liever terug naar de vette producten Het duurt minstens een maand of 6 weken om van de verslaving af te komen. Mensen die jarenlang minerale olie of vaseline gebruikt hebben doen er soms maanden over om de huid te ontgiften en weer in balans te brengen. Dit kan gepaard gaan met kleine bultjes of irritatie omdat de huid zelf weer de talgproductie op gang moet brengen. Dit is vaak een reden om weer terug te grijpen naar minerale olie, men ervaart het dat de huid er slechter uit gaat zien en het is moeilijk te bevatten dat dit noodzakelijk is om een mooie huid te verkrijgen.
   De doorzetter word uiteindelijk beloont met een huid die niet glimt, schoon en rustig is en goed verzorgt word met de juiste producten.
   De verwaarloosde huid moet wennen aan goede verzorging en moet gestimuleerd worden om zelf weer talg aan te maken.

   Bron: Lexicon van cosmetische ingrediënten.

     /   Reply  / 
   1. Bureau Monique Lindeboom Auteur

    boeiend sylvana, de visie komt me niet onbekend voor. ik ga weer eens een van mijn experts raadplegen hierover! ik weet verder alleen wel dat die vetdeeltjes tegenwoordig zo fijn gmaakt kunnen worden dat het nauwelijks meer te vergelijken is met die dikke plakken vaseline die je in een potje vaseline aantreft. van dat soort producten is absoluut bekend dat ze de huid afsluiten. maar zover ik weet kost het de huid zo’n 2 dagen om zichzelf weerte herstellen.

    ik ken geen mensen meer die vaseline op hun gezicht smeren, alleen als ze naar de noordpool gaan in ijzige koude of wintersport of zo. en verder wordt het natuurlijk nog wel voor droge hielen en handen gebruikt. doe ik zelf ook.

    kijk je wel eens op inci lijsten? hoe vaak staat de minerale olie daar nog op een gezichtscreme? ik weet het niet exact, jij wel?

    groetjes en bedankt voor de moeite die je neemt dit ons te vertellen:-)

      /   Reply  / 
 5. redactie, monique

  Fijn om te horen, Monique. Als je vragen hebt kun je me ook altijd mailen op [email protected] of gewoon hier een ‘post’ achterlaten.

  Hartelijke groeten
  Monique

    /   Reply  / 
 6. LuNa

  Ik heb een 24uurs creme van Hannah en daarin zit ook minerale olie. Deze olie sluit je huid als het ware af en bij mij werkt het niet aangezien ik er pukkeltjes van krijg. Ook de schoonheidsspecialist die me dit verkocht beaamde dat, en gaf me een andere creme mee. Voor de meeste huiden is deze olie gewoon goed, niets mis mee.

    /   Reply  / 
  1. Bureau Monique Lindeboom Auteur

   waarom stopt hannah mineral oil in een 24-uurs creme? hoe versterkt een minerale olie een 24-uurs creme? wat houdt een 24 uurs creme eigenlijk in?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>