Ga bewegen en steun de hersenstichting #fitgirl

Fitness je graag en doe je ook graag iets goeds voor je medemens?

Heel Nederland wordt uitgedaagd om tijdens de Nationale Fitness4daagse, in de week van 19 t/m 24 september 2016, 4 x te gaan bewegen voor het goede doel; de Hersenstichting. Bijna 120 fitnesscentra doen mee aan dit speciale event tijdens de Nationale Sport Week. De Fitness4Daagse heeft zich verzekerd van de steun van bekende Nederlanders, met filmpjes van VVD-Tweede Kamerlid Rudmer Heerema , Edwin van der Sar en online tips van personal trainer bekend van tv Elske Sorel. Voor mensen met hersenletsel is er ook nog een extra activiteit: een inloopmiddag a.s donderdag 22 september, met medewerking van de Edwin van der Sar Foundation.

Nationale instapweek voor fitness

Een Nederlander bezoekt gemiddeld 1,1 keer per week een sportclub (TNO-rapport). Dat betekent dat er voor de reguliere fitness-beoefenaar nog voldoende uitdaging is om vaker te sporten. De Fitness4Daagse is enerzijds opgezet om mensen te motiveren extra in beweging te komen en anderzijds de drempel te verlagen voor niet-sporters. Het maakt niet uit voor welke activiteit er wordt gekozen: Spinning, Yoga, Fitness, Bootcamp of iets anders. “Het doel is om naast FUNctioneel ook vooral FUN te beleven” zegt Anika Kuiper van branchevereniging Fit!vak. “Elke dag worden meer mensen zich bewust van hun gezondheid. Preventief of noodzaak zijn o.a. beide motivatie om te starten met bewegen. Maar waar moet je beginnen? Het is fijn als er nationaal een instapweek is waarbij je met z’n allen eens vrijblijvend kunt kennismaken met bewegen. Je kunt zo kijken welke activiteit je leuk vindt en of je je er thuis voelt zonder dat je aan verdere verplichtingen moet voldoen.” De Fitness4Daagse heeft zich verzekerd van de steun van bekende Nederlanders. Rudmer Heerema, VVD-Tweede Kamerlid, heeft zijn training laten vastleggen op film; Edwin van der Sar doet een video-oproep voor de speciale inloopmiddag en personal trainer Elske Sorel geeft haar fitnessgeheimen prijs op de website en Facebookpagina van de Fitness4D

Hersenstichting onderstreept belang bewegen

Doordat de hersenen zo complex en belangrijk zijn, kan het grote gevolgen hebben als er iets misgaat. Vrijwel iedereen krijgt ooit, zelf of in zijn omgeving, te maken met een hersenaandoening. Hersenaandoeningen kennen een grote verscheidenheid en komen op iedere leeftijd voor. De opbrengst van de Fitness4Daagse gaat 100% naar de Hersenstichting. Kamerlid Rudmer Heerema zal 30 september in Ede de cheque overhandigen aan de Hersenstichting.

Dr. Laura Smit-Rigter, Projectleider Gezonde Hersenen bij de Hersenstichting, is erg blij met het initiatief van de Fitness4Daagse: “De Hersenstichting onderstreept het belang om te bewegen en zet zich hier actief voor in. Wat niet iedereen weet, is dat bewegen ook goed is voor de hersenen. Door te bewegen hou je namelijk naast je lichamelijke conditie ook je mentale conditie op peil. Dit geldt voor zowel jong als oud. Belangrijk om te weten is dat het nooit te laat is om te gaan bewegen.”

Inloopmiddag voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

De ‘Edwin van der Sar Foundation’ organiseert samen met Fit!vak tijdens die week een inloopmiddag voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Zij hoeven niet mee te doen met de 4daagse maar zij zijn van harte welkom op donderdag 22 september tussen 13:00 en 18:00 uur bij een deelnemend Fit!vak Preventiecentrum.

Verantwoord en veilig

Fit!vak, organisator van het evenement, is de branchevereniging van erkende sport- en bewegingscentra. De deelnemende centra zijn hierbij aangesloten. Voor de deelnemers aan de Fitness4daagse  is dat een belangrijke zekerheid en kwaliteitsborging want de clubs die zijn aangesloten bij Fit!vak zijn gekeurd en gecertificeerd. De deelnemer die beweegt bij een Fit!vak club is verzekerd van een veilige en hygiënische sportomgeving, verantwoorde en effectieve trainingsprogramma’s en adviezen.

De Nationale Fitness4daagse is van 19 t/m 24 september en valt gelijk met de Nationale Sportweek. Inschrijven kan nog steeds op www.fitness4daagse.nl: daar is precies te zien welke club in de buurt deelneemt. Bij je eerste bezoek doneer je eenmalig € 10,- p.p* aan de receptie. Op vertoon van een volle stempelkaart, behaald na 4 keer sporten, ontvang je o.a. een persoonlijk Fitness4Daagse Certificaat.

*Dit gaat 100% naar de Hersenstichting. 

Lees ook:Lekker aan de slag bij de Fitness4Daagse
Lees ook:Gratis fitness tijdens WK maanden
Lees ook:Post eens een zweet-selfie! #breakyourselfie
Lees ook:Hormoon Leptine mogelijk wondermiddel
Lees ook:14% meer kennis van borstkanker na borstkanker-actiemaand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>