Gezond gewicht? Meet je buikomtrek

Vergeet die BMI maar om te kijken of je gewicht oke is. Dat zegt meer over de verhoudingen tussen lichaamslengte en het algehele gewicht. Terwijl vet bij geen een mens gelijkelijk verdeeld is. We weten inmiddels dat vet op de buik ongezond is.

Uit recente zeer grootschalige onderzoeken blijkt dat vooral buikvet gezondheidsricio’s met zich meebrengt. Zelfs een aanzienlijk hogere overlijdenskans. Vet op je heupen, op je dijen en billen en rond je bovenarmen, zegt veel minder.

En weet je wat je vooral moet doen: gewoon normaal gezond gaan eten en al die voorbereide, kant en klaar rommel lekker op het schap laten staan. Wil je weten wat gezond eten is en hoe je zwaar geindoctrineerd wordt door de wereldwijde voedingsindustrie? Lees dan eens de Omnivore’s dilemma, staat al jaren in de top 10 van de bestsellerlijst van The New York Times. Je mond zal open vallen, en wellicht dringt dan het besef eens door hoe belangrijk het is om ouderwets gezond te eten, maar ook…..hoe moelijk het mensen gemaakt wordt om dat uberhaupt nog te vinden.

Lees ook:

Van sporten alleen val je niet af

Kleine pakjes snaaigoed maken juist dikker

Vrouwen praten zeker 5 kilo van hun gewicht af

Buikvet verhoogt sterftekans

Lees ook:Poll-uitslag: Ben jij al parfum-moe?
Lees ook:Houdt sporten ons wel zo gezond?
Lees ook:Afgebladderde nagellak is nieuwste beautytrend
Lees ook:Waarom buikvet ongezond is…
Lees ook:Taille tussen 75 en 81 cm verhoogt sterftekans met 27%

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Gezond gewicht? Meet je buikomtrek

 1. Marijke

  Heb je net als ik jarenlang je ontbijt en/of lunch verwaarloosd en daardoor ook je lichaam slecht onderhouden?
  Lees op mijn website (www.altijdgezondontbijt.nl) hoe ik mijn gezondheid en eetpatroon weer in balans kreeg.
  Ik ontvang graag per email jouw reactie.
  Succes!

    /   Reply  / 
  1. News Team

   ja strange, zal wel ff kijken hoe we dat kunnen verbeteren , groetjes

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>