Monique en Tanja testen de winterparfums 2008 m/v deel 2

Hebben we in het eerste deel van onze geurtest nog uitvoerig stil gestaan bij de nieuwkomers Notorious van Ralph Lauren, Feerie van Van Cleef & Arpels en Bouquet van Vera Wang, in dit tweede deel komen Harajuku van Gwen Stefanie, She Wood van DSquared en Silver Shadow Private van Davidoff aan bod. Lees hier deel 2 van onze winterse parfumtest!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 HaraJuku van Gwen Stefanie

Harajuku is een district in Tokyo en de stijl die deze waanzinnig leuke parfumpoppetjes laten zien is dan ook de supertrendy straatstijl die daar domineert. Het is een beetje Hello Kitty-achtig. Een fatal attraction to cuteness, zoals Tanja het formuleert. Gwen Stefanie ontdekte in Japan een waar droomland. We zijn er alleen niet achter gekomen hoe Gwen nu precies matcht met dit soort Japanse cuteness. Zo cute is ze namelijk zelf helemaal niet.

De serie bestaat uit vijf koddige flesjes. Wij kregen LOVE toegestuurd, die wordt omschreven als een sensuous Floral. En wat denk je? Het ruikt naar Fruitella, als je op dieet bent en geen snoep mag eten van jezelf, dan neem je gewoon een snuif LOVE en heb je je daily fix meteen gehad. Fruitig en zoetig, maar niet voor kleine meisjes bedoeld, daarvoor is hij te zwaar. Hij past wel goed bij vrouwen die graag kleine meisjes willen blijven. Toch zal de aantrekkingskracht op meisjes onweerstaanbaar zijn, zeker als je de hele set bij elkaar zit. Pure hebberigheid. Voor de verpakking, niet de inhoud. Benieuwd naar de altijd pittige recensies van de perfumista’s op NowSmellThis? Lees hem hier.

 

She Wood van DSquared2

We zijn aangenaam verrast door de strakke designvormgeving van de fles. Een rose-gouden dop (jammer dat het plastic is!), een roze reukwatertje en een glazen met hout afgezette fles. Die combi van rosegoud met hout en bleekroze water is heel fraai. 

Het is een woody geur voor vrouwen. Hout is hot voor vrouwen momenteel. In dit geval is het cederhout, knisperend droog en toch fris. Verrassend als we hem ruiken, want de geur is warm zonder zoet te worden. We ruiken citroen, jasmijn en musk in een mooie balans met elkaar. We kunnen niet anders concluderen dan dat dit een goed doordacht concept is voor echte jeansmeiden. She Wood hoort bij He Wood, en samen vormen ze een mooi setje.

 

 

 

Davidoff Silver Shadow Private

Deze mannengeur opent lekker modern, een beetje ‘metalig’ en we ruiken ook al snel bergamot. De makers omschrijven hem zelf als sophisticated. Wij krijgen na enkele minuten associaties met een kruidendrankje, we ruiken iets van anijs. Er worden verwijzingen gemaakt naar cocktails en dat is een mooie insteker: een cocktail versus een parfum. En we ruiken door: viooltjes in het hart en dan leer en musk. Er zou nog iets van sesam in moeten zitten, en hoewel we echt hongerig worden, krijgen we dat sesam niet te pakken.

We krijgen het spontaan warm omdat we allebei aan hetzelfde denken, een beetje bezwete man die lekker staat te dansen in een nachtclub en we willen deze geur heel graag op zijn huid ruiken. Yes! Silver Shadow Private is gemaakt voor de warme mannenhuid….

Lees ook deel 1 van onze winterparfum test.

Lees ook:Silver Shadow Deo is 100% fris en streepvrij
Lees ook:Hebben! Tweezerman & Harajuku Lovers
Lees ook:Kerst shoppen bij Sephora
Lees ook:Monique en Tanja testen winterparfums 2008 m/v deel 3
Lees ook:Monique en Tanja testen de winterparfums m/v deel 1

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Monique en Tanja testen de winterparfums 2008 m/v deel 2

 1. LuNa

  Het ziet er zo leuk uit dat je alle flesjes wilt hebben, maar ja als het naar fruitella ruikt..dan ga ik het niet gebruiken..mss gewoon voor de heb kopen..het zal beter aanslaan in Japan of bij kids!!

    /   Reply  / 
  1. monique

   Ha Luna, vrouwen in japan houden helemaal niet van nadrukkelijke geuren, dus voor hen is het zeker niet bedoeld:-) wat is jouw favoriete parfum trouwens?

     /   Reply  / 
 2. LuNa

  Voor wie zijn die luchtjes dan bedoelt, Monique?
  Naar mijn favoriete geur heb je al bij de 1e test naar gevraagd!!

    /   Reply  / 
 3. monique

  tsja, goeie vraag luna…wie voor ze bedoeld zijn…voor de westerse markt, zoveel is zeker.
  wat denk jij?

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Monique en Tanja testen winterparfums 2008 m/v deel 3 | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>