Beautyblog test: de allernieuwste mascara’s deel 1

Hoog tijd voor een mascaratest! Er zijn zoveel mascara’s gelanceerd dit seizoen en de enige mascara die wij nog maar hadden uitgetest was de trilmascara van Lancome, waar we ook onmiddellijk fan van waren. We doken onze archiefkast in en testten de nieuwste mascara’s. Één ding werd ons direct duidelijk: mascara’s zijn vandaag de dag ware hightech kunstwerkjes.

Note: Monique heeft veel wimpers, maar normaal tot fijn van structuur. Marieke heeft lange, dikke krulwimpers.

Givenchy Phenomen’Eyes € 26,20
Dit zegt het persbericht: Het gepatenteerde ronde en unieke borsteltje bereikt alle wimpers en het resultaat is even precies als spectaculair. Het borsteltje is gebruiksvriendelijk en kan in verticale, horizontale en schuine positie gebruikt worden.

Monique: Hmm, een kogelrond borsteltje. Vreemd! Ik moet er echt aan wennen. Waarom hebben ze hier voor gekozen? Bij aanbreng klontert de mascara heel even, maar omdat je zo precies op de haartjes of kleine plukjes haar kan werken trek je die er wel weer uit. Het werkt heel precies, maar als je weinig tijd hebt en even snel wilt ‘ rauschen’ is dit kleine kogeltje niet handig. Maakt de wimpels goed zwart, lang en vol. 1x aanzetten voldoende.
Marieke: Wat moeten we hier mee? Hoe breng ik dit aan? Horizontaal, verticaal? Oh, het kan allemaal! Je moet wel even de tijd nemen om ‘m aan te brengen maar dan zijn je wimpers heel secuur opgemaakt en gesepareerd. Mijn wimpers worden langer maar niet veel dikker. Deze mascara geeft een beetje hetzelfde effect als de trilmascara. Lang en mooi, alleen moet je wat langer prutsen.

YSL Everlong mascara € 27,23
Dit zegt het persbericht: Mascara met dubbel effect g: onmiddellijk langere wimpers en op termijn. De mascara bevat namelijk een cocktail aan ingrediënten (o.a. witte lupinen en wilde kastanjes) die de groei van je wimpers moet stimuleren (wij geloven daar werkelijk helemaal niets van). Provitamine B5 stimuleert de vochtopslag in de wimpers en geeft ze een elastisch laagje.


Monique: Een kammetjesborstel maar wel fijn genoeg om klassiek uitwaaierende wimpertjes te krijgen. Geeft een verfijnde mascaralaag met elegant gesepareerde haartjes. Klontert en plakt niet. Wel 2 of drie lagen nodig voor een vol effect. Wij probeerden een grijsgroene variant, die kleur werkt niet. Te licht, te non-colour.
Marieke: Een dik, rond kammetje. Dat ziet er heel fijn uit. En zo voelt het ook aan wanneer je de mascara aanbrengt. Het kammetje voelt namelijk heel zacht. En zo is het effect uiteindelijk ook. Wimpers worden wel iets langer maar echt extreem veel lengte of volume, nee. Het lijkt eerder alsof je ze met een soort gel even in model brengt. Kwam wellicht ook door de niet kleur grijs-groen.

Maybelline The Colossal Volum’ express € 13,49
Dit zegt het persbericht: 9 keer meer volume in één laag? Dat maakt the Collossal waar. Dankzij het unieke mega brush borsteltje worden alle wimpers bereikt. Ook zit er collageen in de formule dat ervoor zorgt dat de wimpers aan volume toenemen.


Monique: De knalgele tube met paarse letters valt lekker op en nodigt zeker uit om hem uit te proberen. De borstel is groot en vol en de mascara brengt lekker snel aan. Alleen….het droogt slecht, knipper niet met je ogen want binnen no time zit de mascara zowel in de arcadeboog als onder het ooglid.
Marieke: Jeeej, wat een gigantisch borsteltje. Ik snap meteen waar de naam vandaan komt! Het ziet er wel veelbelovend uit. Helaas klontert de mascara na één keer strijken al en plakt hij wimpertjes aan elkaar. Je kunt niet heel secuur te werk gaan omdat het borsteltje zo dik en grof is. Wel fijn, het effect is direct zichtbaar. Volume en meer lengte alleen niet heel erg netjes. Minpunt: er komt veel mascara op mijn oogleden terecht bij het aanbrengen.

Revlon Beyond Natural Defining Mascara  € 12,95
Dit zegt het persbericht: De eerste mascara met extracten van watermeloen, appel en avocado en mineralen als zink, koper en kalium. De fruitextracten verzorgen, kalmeren en verzachten de wimpers. De mineralen hebben een vitaliserende werking. De ultieme verzorgingsboost voor je wimpers.


Monique: Kammetjesborstel maar wel eentje met een goede grip, het lijkt wel of er klittenband op zit, je moet hem stevig door de wimpers trekken en dat geeft meteen definitie. Toch blijven wimpers is te dun, meerdere laagjes zijn nodig. Bovendien is er een tendens tot plakken tijdens het drogen.
Marieke: Klittenband, dat is het inderdaad. Zo klinkt het ook een beetje als je met het borsteltje door je wimpers gaat. Dit borsteltje kamt je wimpers echt waardoor wimpers wel mooi uit elkaar gaan staan. Alleen lengte en volume? Nee, dat is een beetje magertjes. Je moet vaak smeren voordat je iets ziet. Maar dat zal wel nodig zijn om je wimpers ook tegelijkertijd te verzorgen???

Lees ook:Beautyblog test: de allernieuwste mascara’s deel 2
Lees ook:Wimpers tot de hemel!
Lees ook:Best mascara ever
Lees ook:TESTPANEL TEST: De perfecte mascara maart 2007
Lees ook:Mascara belooft negen x meer volume

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Beautyblog test: de allernieuwste mascara’s deel 1

 1. LuNa

  Leuk zo’n testje, door het bos weet je eigenlijk niet zo goed wat je moet kiezen vind ik altijd. Heel lang gebruikte ik een volume mascare van Helena Rubinstein, tegenwoordig steeds weer iets anders van Lancome, Chanel of Sephora. Heb nog niet echt een favoriet. Die van Dior lijkt me idd een gedoe maar wel super inventief!!

    /   Reply  / 
 2. LuNa

  Ik bedoel van Givenchy!!

    /   Reply  / 
 3. Bureau Monique Lindeboom

  Dat is hij ook wel LuNa, maar het blijft overeind: je ziet door de bomen het bos niet meer. ook wij niet hoor. de verschillen zijn vaak uiteindelijk niet zo heel groot. en moet eerlijk bekennen, mascara’s van Lancome blijven gewoon top. Ook de trilmascara nu, al vind ik de nontrillers ook prima. Want wat zijn seconden (tijdwinst) op een mensenleven? hihi

    /   Reply  / 
 4. Krista

  Ik lees al een tijdje dit blog en wat me telkens weer opvalt is dat het bijna altijd over de dure merken gaat. Ik zou wel eens een soortgelijke test willen lezen met de goedkope merken zoals Hema, Essence, Catrice en huismerken, ben heel benieuwd hoe jullie daar over denken.

    /   Reply  / 
 5. Maya

  Een aanrader in het goedkopere segment: Liner Effect van Bourjois. Zit khol in dus je krijgt echt bambi ogen. Toch blijf ik zelf Virtuose van Lancome en Sumptuous van Estee Lauder de beste mascara’s vinden voor mijn wimpers.

    /   Reply  / 
 6. Lou

  Na de vorige generatie geavanceerde mascara’s uit-en-ter-na te hebben proefgereden (mijn favoriet van de bups: inimitable van Chanel), ben ik helemaal terug bij een oudje van Clinique, High Impact mascara. Waar ik van begon te balen bij al dat spul – en met name Iconic van Dior, wat een crime! – is de klus om het er weer af te krijgen. Verder ben ik dat ‘net valse wimpers!’ effect zomaar beu. Een bescheiden waaiertje licht krullende wimpers, glanzend zwart en niet stijf (!), bevalt me nu het beste. De vibrator-mascara zijn we over vijf jaar weer vergeten, verwacht ik. Dito voor dat kogeldingetje van Givenchy. Te hoog gimmick gehalte.

    /   Reply  / 
 7. Bureau Monique Lindeboom

  ha lou, leuk dat je er weer bent, dacht al dat je gevlogen was na het vormgevingsdebacle:-)

  ik realiseerde me ook na twee tests (de volgende staat er morgen op) dat nieuw niet echt veel beter is. het is gewoon teveel allemaal. het is economisch gezien wel een heel grote markt, mascara is wereldwijd het meest gebruikte product, maar al die ‘uitvindingen’…ik weet het ook niet hoor.

  voor mij is rubinstein, maar ook lancome al jaren the queen of eyelashes en blijft het. trillend, lurkend, ziftend, trekkend of whatever….we worden oud hahaha

    /   Reply  / 
 8. teha

  gewoon je wimpers verven….geen omkijken naar en je hoeft er ook niets af te halen

    /   Reply  / 
 9. Lou

  Vormgevingsdebacle, ha! Enfin, ik ga voor innerlijke schoonheid als het erop aan komt – dat weet je toch! Maar het is net als met zo’n botoxprik, dat je denkt – wat was er in godsnaam mis aan die prachtkop?

  Met Lancome en mij heeft het qua mascaras nooit geboterd. Raadselachtig, want het lijkt hun grootste claim to fame te zijn (kijk maar eens op Makeupalley). Maar Rubinstein, daar zeg je wat: Lashqueen is super.

  Lurkend & ziftend – hieee!

  Teha, het is een idee, maar voor mij geen optie. Mijn wimpers zijn zwart ‘van hun eigen’: verder zijn ze lang, maar ook errug steil en dun. Dus krullen moet, en volume moet. Bovendien zou ik het getut met mascara niet willen missen. Ieder zijn meug! ;-)

    /   Reply  / 
 10. redactie, monique

  Verven is voor mij ook geen optie, omdat het je wimpers geen volume geeft. Maar eigenlijk ben ik heel blij dat ik bril en lens afwissel. Op bad days kan ik mijn ogen heerlijk verschuilen achter glas – 6 van de zeven dagen per week haha…en omdat ik te lui ben om me op te maken.

  ik vind de trilmascara wel grappig momenteel, en die van lancome dan ook het beste. maar verder blijven mechanische DIY borstels van HR, chanel, bobbie brown toch ook favoriet.

    /   Reply  / 
 11. redactie, monique

  @Krista, speciaal op jouw verzoek gaan we ook Catrice en Essence testen. De Hema, tsja, dan moet ik daar toch eerst even naar toe fietsen….:-))

  wie heeft er ervaring met HEMA mascara?

    /   Reply  / 
  1. teha

   ja, ik, voordat ik mijn wimpers liet verven, nu zo’n 5 jaar, gebruikte ik de blauwe waterproof mascara van de HEMA. Die heb ik mijn hele leven gebruikt en ik was er meer dan tevreden over.
   Zou ik weer aan de mascara gaan, zou het weer HEMA worden.
   Mijn moeder gebruikte Rubinstein en Lancome maar zeker toen ik nog lenzen droeg, kreeg ik daar altijd haartjes of zo van in mijn ogen en dat irriteerde.
   En die van de HEMA dus nooit irritatie met mijn lenzen.ps ik werk niet bij de HEMA:)

     /   Reply  / 
 12. Krista

  O dat vind ik leuk, ben benieuwd hoe ze uit de test komen! Ik zelf ben niet zo gek op Hema, maar Essence is voor de prijs heel goed vind ik.

    /   Reply  / 
 13. Pingback: Beautyblog test: de allernieuwste mascara’s deel 2 | Beauty

 14. redactie, monique

  hmmm..moet geloof ik toch maar eens naar de hema, punt is dat ik midden in stad woon, maar eigenlijk weinig in de stad ‘kom’….haha. maar goed ik zal het onthouden als ik eens in de buurt ben!

    /   Reply  / 
 15. Pingback: Clinique beste mascara uit Consumentenbondtest | Beauty

 16. Pingback: TESTPANEL TEST: De perfecte mascara | Beauty

 17. Pingback: Beautyblog test: de allernieuwste mascara’s deel 2 | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>