Niet elke vrouw wil vollere lippen

Froukje de Both heeft volgens 18 procent van de Nederlanders de mooiste lippen van ons land. De presentatrice wordt op de voet gevolgd door actrices Hannah Verboom (16 procent) en Carice van Houten (14 procent). Dit blijkt uit online onderzoek van Kruidvat onder ruim 600 Nederlanders. Opvallend is dat dames die bekend staan om hun volle lippen – zoals Doutzen Kroes (9,3 procent), Anna Drijver (1,8 procent) en Fajah Lourens (0,8 procent) – een stuk lager eindigen. Ook de Nederlandse vrouw zelf droomt niet van vollere lippen. Maar liefst twee derde van de ondervraagde vrouwen zou geen vollere lippen willen hebben.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vrouwen verzorgde lippen belangrijk vinden. Maar liefst 4 van de 10 vrouwen gebruikt elke dag lipcosmetica. Roze staat met stip op één als meest populaire kleur (41 procent). Een kwart van de vrouwen gaat voor nude lippen en 1 op de 5 kiest voor rood. Een derde van de Nederlandse vrouwen gebruikt al jaren dezelfde kleur. De meeste vrouwen (42 procent) hebben tussen de 1 en de 5 lipproducten in hun bezit. 9 procent heeft een collectie van maar liefst 21 stuks of meer. Gemiddeld geven vrouwen per jaar tussen de 10 en 25 euro uit aan lipcosmetica (31 procent).

Man wil niet zoenen

Hoewel maar liefst 70 procent van vrouwen zich sexy voelt met lipstick of lipgloss op, doen ze het mannelijk geslacht  hier minder plezier mee. Ruim een derde van de vrouwen geeft aan dat haar partner niet wil zoenen als haar lippen gestift zijn.

Over Kruidvat

Kruidvat is met meer dan 1.000 winkels en ruim 15.000 medewerkers is de keten marktleider in de health- & beautymarkt in Nederland en België. Kruidvat geeft invulling aan haar motto ‘Steeds verrassend, altijd voordelig’ door een ruime keuze te bieden uit een voordelig, gevarieerd en hoogwaardig aanbod health- & beautyartikelen, aangevuld met een uitgebreid en verrassend assortiment branchevreemde producten.

Lees ook:Froukje’s lippen zijn het mooist!
Lees ook:‘Scheer je (borsthaar) weg!’
Lees ook:Man wil Sven Kramer zijn, vrouw droomt van Marco Borsato
Lees ook:Please no Speedo!
Lees ook:Zet je favo ‘me-time’ op de kiek en win een IKEA cadeaupas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>